Artan Zulme Dikkat Çekilmeye Devam Ediliyor!

0

Her Pazar günü düzenli olarak yapılan ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte kitap okuma etkinliği’ bugün de Adana Atatürk parkında yüzlerce Furkan gönüllüsünün katılımıyla gerçekleşti. Bir ellerinde pankartlar diğer ellerinde kitaplarla adalet bekleyişini oturma eylemi yaparak sürdürdüler.



Furkan gönüllüleri, kitap okuma etkinliğinin ardından, Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutukluluğunun son bulması için avukatların verdiği itiraz dilekçesinin ret edilmesi üzerine, basın açıklaması gerçekleştirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=BuHwySLxIsE


Bilindiği üzere 24 Ocak günü cezaevinden tahliye edilen Alparslan Kuytul Hocaefendi, terörle mücadele ekipleri tarafından evine yapılan baskın sonucu 25 Ocak günü tekrar tutuklanarak Bolu F tipi cezaevine nakledildi. Bunun üzerine Alparslan Kuytul Hocaefendinin avukatları, tutukluluğun son bulması için itiraz dilekçesinde bulundu, ancak sunulan itirazlar ret kararıyla sonuçlandı.
İtiraz dilekçelerin reddedilmesi üzerine Furkan gönüllüleri, yüzlerce hukuksuzluğun ve adaletsizliklerin yaşandığı ülkemizde, zulümlere dikkat çekmek adına bir araya gelerek temsili olarak adaletin cenaze namazını kıldılar.

Son zamanlarda birbirinden anlamlı etkinliklere imza atan Furkan gönüllülerinin kılmış oldukları cenaze namazı, ülkemizde ki yargı sisteminde adaletin gözetilmediğini, bilakis hukuki kararların siyasi baskılar sonucu alındığını bir kez daha ortaya koymuştur.


Türkiye tarihinde daha önce görülmemiş bu hadise, ülkemizin günden güne istibdattın hâkim olduğu yönetimlere benzediğini göstermekle birlikte, bir milletin insanlarının bir araya gelerek kendi ülkesinde ki adaletin cenaze namazını kılması da vahim bir tablonun sembolü olmuştur.

https://alparslankuytul.com/2019/furkan-gonulluleri-soruyor-adalet-oldu-mu.html

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here