Furkan Gönüllüleri soruyor: Adalet Öldü mü?

0

Ümmetimizin kurtuluşu için gece gündüz demeden çalışan ve tüm mesaisini İslam dinine hizmete adayan Alparslan Kuytul Hocaefendi, bilindiği üzere 8 Şubat 2018 tarihinde delilsiz ispatsız iddialarla tutuklanarak Bolu F tipi cezaevine gönderilmiştir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi iki davadan tutuklu yargılanmaktaydı ve 8 Kasım’da görülen ilk davanın ilk duruşmasında tahliye aldı ve 22-23-24 Ocak’ta görülen ikinci davasının ilk duruşmasından da yine tahliye almıştır. Tutuklu yargılandığı iki davadan da ilk duruşmadan tahliye edilmesine rağmen serbest bırakıldıktan saatler sonra tekrar tutuklandı.

Üstelik Tahliye kararının üzerinden 24 saat geçmeden yeniden büyük bir hukuksuzla tutuklanan Hocaefendinin serbest bırakılması için verilen tüm dilekçeler de reddedildi.
Furkan gönüllüleri, bir yıldır adaletin defalarca yerle yeksan edildiğine ve yargının siyasete alet edildiğine dikkat çekme amaçlı yapılan eylemlere bir yenisi daha ekledi.

  1. Ağır Ceza Mahkemesinin itiraz dilekçesini reddetmesi üzerine bir araya gelen Furkan gönüllüleri, Yüzlerce hukuksuzluğun ve adaletsizliklerin yaşandığı ülkemizde zulümlere dikkat çekmek adına temsili olarak adaletin cenaze namazını kıldılar.
    Furkan Gönüllüleri olarak soruyoruz:
    Adalet Öldü mü?
    “Biz, son yıllarda üst üste hukuksuzluklara maruz kalan ve ülkemizdeki birçok zulme duyarsız kalmamaya çalışan Furkan Gönüllüleri olarak kıymetli halkımıza şunu sormak istiyoruz:
    Bu memlekette Adalet öldü mü?
    Yoksa siyasetin sopası adaleti ölü gibi davranmaya mı zorluyor?
    Hukuk adamları nerede?
    Yoksa herkes siyasetin adamı mı oldu?
    Kıldığımız bu temsili cenaze namazıyla, ülkemizde ki yargı sisteminde adaletin gözetilmediğini, bilakis hukuki kararların siyasi baskılar sonucu alındığını bir kez daha göstermek istiyoruz.
    Alparslan Hoca iki davadan da ilk duruşmada tahliye aldığı halde neden cezaevinde!
    28 Şubat mağdurları hala neden cezaevinde!
    Cezaevinde bulunan binlerce insanın hepsi gerçekten suçlu mu?
    Bebekler ve çocuklar neden cezaevinde!
    Bakıma muhtaç hasta ve yaşlılar, hamile kadınlar neden cezaevinde!
    Gazeteciler ve yazarlar neden cezaevinde!
    KHK’lılar neden eski hayatlarına dönemiyor!
    Neden ulusal medya susmuş!
    Mikrofon ve kamera gören halk düşüncesini açıklamaktan neden korkuyor!
    Sosyal medya paylaşımlarından dolayı insanlar neden ifadeye çağrılıyor ve tutuklanıyor!
    Daha birçok neden ve niçinler!
    Yoksa İstibdat, Adaleti yendi mi?
    Son olarak Furkan gönüllüleri olarak diyoruz ki; Bir milletin insanlarının bir araya gelerek kendi ülkesinde ki adaletin cenaze namazını temsili olarak kılması da ülkede adaletin geldiği vahim durumu resmetmek içindir.
  2. Ülkemizde adaleti öldürmekten çekinmeyen siyasetçiler ve hukukçular toplumu öldürmeye çalışanlar olarak tarihe geçeceklerdir. Çünkü adaletle hükmedilmeyen, özgürlükleri ağır baskılarla kısıtlanan, hakları ellerinden alınan ve bütün bunlara rağmen birde şiddetli baskı ile susturulan milletler ölür. Adalet hepimiz için hava, su gibi ihtiyaçtır. Adaletsizliklerden dolayı nefes alamıyoruz, yaşayamıyoruz… Adalet istiyoruz!!!”



CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here