Alparslan Kuytul Hocaefendiye Uygulanan Telefon Yasağına Karşı Yurt İçi ve Yurt Dışındaki Furkan Gönüllülerinden Protesto!

0

17 aydır hukuksuz bir şekilde Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendinin ailesiyle telefon görüş hakkının süresiz olarak kısıtlanmasına tepkiler sürüyor.

Haksız kısıtlamayı protesto etmek isteyen Furkan gönüllüleri bu akşam yurt içinde yurt dışında basın açıklamaları yaptı.

Onlarca gönüllünün iştirak ettiği açıklamalar Almanya, Gaziantep, Elazığ ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında, Alparslan Kuytul Hocaefendiye yapılan haksızlıklara ve tüm bunların susturma amaçlı olduğuna dikkat çekildi. “Bizi Harekete Geçiren Talimat Değil, Davamız ve Yaptığınız Zulümdür”, “Alimlerin Yeri Zindan Değildir” yazılı pankartlar ve “Alparslan Hoca Susturulamaz” sloganları eşliğinde devam eden basın açıklamaları sorunsuz sona erdi.

Basın açıklamlarında şu ifadelere yer verildi;

KIYMETLİ KARDEŞLERİM, SİZ DEĞERLİ KATILIMCILAR!

6 aydır her Pazar her türlü zulme karşı mazlumun sesi olmaya çalıştık. Bu akşam “Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye yapılan son zulmü kamuoyuna duyurabilmek” için bir kez daha bir aradayız.

Bildiğiniz üzere Alparslan Kuytul Hocaefendi, 30 Ocak 2018’de şafak baskını ile gözaltına alınıp delilsiz-dayanaksız ve akıllara zarar bir iddianame ile tutuklandı.

Bir buçuk yıldır kamuoyunun gözleri önünde devam eden bu hukuksuz uygulamalara her geçen gün yenileri eklenmiş, zulmün boyutu artarak değişmiştir.

Son olarak geçtiğimiz Cuma bu zulme bir yenisi daha eklendi ve ailesiyle yaptığı telefon hakkı da süresiz olarak kısıtlandı. GEREKÇE İSE; ARKADAŞLARINI İSLAM DAVETÇİSİ OLMAYA TEŞVİK ETMEK!!!

ASLANLARA SELAM DAVETE DEVAM

Alparslan Hoca, ailesi ile gerçekleştirdiği son telefon konuşmasında “Arkadaşların ateşli bir İslam davetçisine dönüştüklerini şimdi kendilerinden duyuyorum. Yoğun bir şekilde başkalarından duyduğum gün kurban keseceğim…” diyerek mutluluğunu paylaşmıştı. Bu cümle suç sayıldı.

Soruşturma konusu olan bu konuşmada Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenlerine yönelik talimat sayılabilecek bir cümlesi bulunmamaktadır. Alparslan Kuytul Hocaefendi konuşmasında, arkadaşlarının İslam’ı anlatmaya başlamasından duyduğu sevinci ve iyi bir İslam davetçisi olunduğu takdirde yıllar öncesinde verdiği şükür kurbanını kesme sözünü yerine getireceğini ifade etmektedir. TALİMAT BUNUN NERESİNDEDİR?

Soruşturma evrakında geçen Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin “örgüt üyelerini yönlendirdiği” ifadesi ise tam bir skandaldır. Alparslan Hocanın duruşmalarında mahkemelerin tahliye vermesine rağmen, cezaevi idaresi hangi hak ve yetki ile Alparslan hocayı sevenleri silahlı terör örgütü üyesi kabul etmiştir. Bu gerekçe Furkan Gönüllüleri için de bir hakarettir.

BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ BİZ MÜSLÜMANIZ

Ayrıca “Yönlendirmekten” maksat talimat vermek ise Alparslan Kuytul Hocaefendi bunu yapacak olsa, kaydedildiğini ve takip edildiğini bile bile telefonla yapar mı?

Hocaefendi’nin insanları, İslam’ı anlatmaya, iyilikleri çoğaltıp kötülükleri azaltmaya teşvik etmesinden rahatsız olanlar ve Cezaevi idaresini kullanarak onu susturmaya çalışanlar, aslında sadece Hocamızdan değil, bizlerin İslam’ı anlatmasından da rahatsız olmaktadırlar. Susturmak için Hocamızı hapse attıranlar, şimdi binlerce Furkan gönüllüsünün konuşmaya başlamasına çok kızmış olmalılar.

Cezaevinden talimat verme suçu konusunda asıl olarak şu soruların cevabı verilmelidir!

Neden hükümet ve devlet “terörist başı” dedikleri Apo’nun mektubunun canlı yayında televizyonlarda okunmasına olanak sağladı?

Apo ile görüşmesi mümkün olmayan, Apo’nun akrabası da avukatı da olmayan birisini cezaevine girdirip onunla görüştürülmesi hangi kanunla gerçekleştirildi.

Kanunsuz bir şekilde Apo’nun mektubunu gelen kişiye verip televizyonlarda okunmasını neden sağladılar?
Aynı şekilde kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın konuşmasının bir devlet televizyonu olan TRT’de yayınlanması, böylece İstanbul’daki Kürtlerin tarafsız kalmaya çağrılmasının izahı nedir?

Bu konuya değinmemizin sebebi, Alparslan Hoca hakkında başlatılan soruşturmanın Cezaevi idaresi ile alakasının olmadığının bilinmesindendir. Talimatın birtakım siyasilerden geldiğini bildiğimiz için onların çelişkilerini ve gerçek yüzlerini ortaya koymak istiyoruz.

 ZALİMLER ALLAH’A HESAP VERECEK

Alparslan Kuytul Hocaefendi, ömrü ilimle, İslami dersler ve konferanslarla, İslam’a hizmetle geçmiş, kendini bu yola adamış ülkemizin kıymetli bir hocasıdır. Onun hayatı, konuşmaları, yazıları, yaptıkları ortada olduğu gibi bizlerin de hayatı meydandadır. Bugüne kadar hangimiz bir suç işlemişiz?

Suç örgütü demek “mafya” demektir. Mafya silah satar, uyuşturucu satar, çek-senet tahsilatı yapar. Biz böyle insanlar mıyız?

Tüm Türkiye ve milyonlarca insan buna şahittir ki, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin zindanda olması;

1-Tevhidi anlatmasından ve “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” demesinden, İslam medeniyetini isteyip başka medeniyetleri ve ideolojileri reddetmesinden,

2-AKP Hükümetinin yanlışlıklarını korkusuzca eleştirmesinden, kral çıplak demekten çekinmemesinden

3- Din düşmanı derin devletten ve yaptıklarından bahsetmesinden kaynaklanmaktadır.
Bunlardan dolayı hapse atamayanlar çeşitli bahanelerle ile onu saf dışı etmeye ve susturmaya çalışıyorlar.

 

İSLAMİ HAREKET ENGELLENEMEZ

15 Temmuz belasından sonra 15 Temmuz bahanesi ile nice insanlara haksızlık yapıldığını, muhaliflerin bu yolla susturulmaya çalışıldığını herkes de bilmektedir. Ülkenin geldiği durum da ortadadır.

Furkan gönüllüleri olarak Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye bu zulmü yapan zalimlere diyoruz ki;

Hocamıza yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Onu susturmaya çalışanlar bilsinler ki, Cesur Alim, Dışarıda Da Olsa Zindanda Da Olsa Susmaz, konuşur! Alparslan Hoca Susturulamaz!

Onu susturmaya çalışmanız nafile çünkü dışarıda Binlerce Alparslan Kuytul var ve onlar Susmayacaklar!
Alparslan Kuytul Hocaefendi 10 Mayıs mahkemesindeki savunmasında, “Bana sus diyorlar. Susmayacağım. Beyat da etmeyeceğim…” demişti.

Biz de Furkan gönüllüleri olarak; Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zulüm ortamı, yerini adalete bırakana kadar, SUSMAYACAĞIZ!

Çünkü biliyoruz ki biz hakkın yanında olursak HAK BİZE SAHİP ÇIKAR.
ZULME VE ZALİME KARŞI DURMAYA,

HAKKIN VE HAKLININ YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ..
Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

ALPARSLAN HOCAMIZ SUSTURULAMAZ

ALPARSLAN HOCAMIZ ONURUMUZDUR

ALPARSLAN HOCAMIZ SERBETS KALMALI

FURKAN GÖNÜLLÜLERİ

ALMANYA/Hamburg

KAHRAMANMARAŞ

GAZİANTEP

ELAZIĞ

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here