Mahkeme Öncesi Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Son Anda Bir Kısıtlama Daha!

0

Bilindiği üzere Hocaefendi’nin ilk mahkeme tarihi aylar sonra 8 Kasım olarak belirlenmişti. 10 aylık süre boyunca cezaevinde birçok hak ihlali ile karşılaşan Hocaefendi’ye bir kısıtlama daha getirildi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkemeye katılarak kendini savunma hakkı, son anda iptal edildi. Kendisine gönderilen tebligatta mahkemeye SEGBİS yöntemi ile katılacağı bildirildi.

İnternet üzerinden yapılan savunmaların çok sağlıklı olmadığı, seslerin bazı zamanlar kesintiye uğradığı, hatta çoğu zaman boğuk çıktığı bilinmesine rağmen, Hocaefendi’nin bizzat mahkemeye katılmasına müsaade edilmedi.

Aylar sonra zoraki belirlenen mahkemenin uzaktan gerçekleştirileceği haberi, Hocaefendi’nin ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerini ve talebelerini üzdü.

Hocaefendi 2 Kasım Cuma günü ailesiyle yapmış olduğu telefon görüşmesinde bu haksız kısıtlamayı şu sözlerle dile getirdi;

 “Normalde oraya gelecektik, orada kendimizi savunacaktık, yüz yüze savunma hakkımızı kullanacaktık, son dakikada onu da iptal ettiler. Savunma hakkımı kısıtladılar. Buradan internetten savunma yapmamı istiyorlar, internetten de insan rahat konuşamıyor ki. İnternet çok sıkıntılı bazen ses kesiliyor, ses bazen boğuk oluyor ,ses gitmiyor, anlaşılmıyor. Yani 9 ay sonra mahkemeye çıkarıyorlar, onu da böyle yaptılar, savunma hakkımı kısıtladılar. “

Cezaevi Telefon Görüşmeleri – 2 Kasım 2018

Yapılan bu kısıtlamalar, ülkemizde insan haklarına verilen değerin gün geçtikçe azaldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

 Bir insanın özgürlüğüyle alakalı bu kadar hayati bir kararın, sanal ortam üzerinden verilecek olması ve yine bir insanin en temel haklarından biri olan ‘yüz yüze savunma’ hakkının kısıtlanmış olması, vicdanların dahi asla kabul edemeyeceği bir uygulamadır.

En temel haklardan biri olan ‘savunma hakkının’ cezaevindeki tüm mahkumlara adil bir şekilde verilmesini temenni ediyor ve bu haksız uygulamaları siz değerli halkımızın vicdanına sunuyoruz…

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here