Yeni Şafak Gazete Yazarı Yusuf Kaplan’ın Açıklaması Hakkında…

0

Bu hafta Cuma dersi sonrası gelen soruları cevaplayan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Yusuf Kaplan’la ilgili sorulan bir soruya yanıt verdi.
Yusuf Kaplan’ın “yeniden darbe olabilir. Hükumeti tedbir alması için uyarıyorum” sözlerine cevap olarak açıklama yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi şunları söyledi;

Ben ‘hükümetin kalemi kırılmıştır’ dedim, beni mahkemeye verdiler. Yusuf Kaplan’ı da verirlerse şaşmam ama hükümet taraftarı olduğu için herhalde onu vermezler. Söylediği şeyin kısmen doğru olduğu kanaatindeyim.

Bazı güçler; “böyle askeri bir darbe değil de bence siyasî bir darbe yapmayı düşünüyor olabilirler.” Hükümeti bitirmek istiyorlar zaten, seçime zorlarlarsa, seçim yapılırsa zaten biter. Şu anda seçime gitmemek ile ayakta durmaya çalışıyor. Aslında desteği çok azalmış vaziyette. Onun dediği gibi; ‘böyle askeri bir darbe Kemalistler tarafından yapılabilir’ diyor ya da aşırı solcu Kemalistler tarafından gibi bir takım bir şeyler söylüyor. Tabii bunlar bir tahmin. Bana; “böyle askeri bir darbe olacağını ben sanmıyorum ancak bir siyasi darbe yapmak istiyorlar gibi” geliyor.

Birtakım suçları, ellerindeki dosyaları ortaya dökebilirler. Zaten Perinçek, yıllardan beri şunu söylüyor. “Cumhurbaşkanı’nın yolsuzluğuna dair elimde 38 tane dosya var” dedi. Ve ‘sen nasıl böyle konuşuyorsun’ demediler. Getir bakalım şu dosyaları, neymiş bu diyen yok. Cumhurbaşkanı’na en küçük şeyi söyleyeni hapse atarlar, ufak bir eleştiri tahammülleri yok. Kimseye en ufak bir eleştiri yaptırmazlar ama Perinçek Cumhurbaşkanı’nın yolsuzluğuna dair 38 tane dosya var elimde dediği halde ona hiçbir şey yapılmıyor. Eğer onlar doğru değilse çıksınlar; ‘yalan söylüyorsun’ desinler. Doğru ise zaten araları yavaş yavaş açılıyor, o da o dosyaları kullanacaktır.

Rezil etme şeklinde bir darbe: “AKP’nin üst düzeyinde olan kimselerin, onların akrabalarının, bakanlarının vs… yaptıklarını ortaya koyup, rezil etme şeklinde olacak.” Bence şu anda, yıllardan beri de bu devam ediyordu. Yaptıkları bütün gayrimeşru işleri topluyorlar, dosyalıyorlar. Bunların hepsi vakti geldiğinde yavaş yavaş ortaya dökülecek; ‘yolsuzluklar, israflar ortaya dökülecek, ayıplar, günahlar, çirkin işler ortaya dökülecek ve işte zaten o bir darbe olmuş olacak, bitirilecek, seçime de zorlanacak, seçimde de kaybedecek.’ Bence böyle bir şey planlıyorlar.

Askeri darbe değil, askeri darbeye karşı halk artık biraz bilinçlendi. İnsanlar, askeri darbeye karşı. Çünkü darbeciler her zaman yemişlerdir, içmişlerdir. Yani darbeciler; Allah için vatan için darbe yapmaz. Darbeciler; köşeyi dönmek için darbe yaparlar. Bunu herkes bildiği için askeri darbe yoluyla ben sanmıyorum. Belki darbe zihniyetli generaller olabilir ama ben öyle halktan bir destek göreceğini de zannetmiyorum ama bütün ordu hep beraber el koyarsa devlete, 12 Eylül gibi tepeden tırnağa bütün Ordu ve emniyet teşkilatı, hep birlikte darbe yaparsa, halk o zaman destekler. Halk en azından korkar, desteklemesi de sessiz kalır. 12 Eylül’de de öyle olmuştu. Yani eğer siyasi bir darbe düşünülüyorsa yavaş yavaş yıpratacaklardır, yavaş yavaş dosyaları ortaya koyacaklardır. Her gün bir bomba patlayacak; ‘bakan şöyle yapmış, Erdoğan’ın oğlu şöyle yapmış, kızı böyle etti, milletvekili şöyle yaptı, belediyede şöyle yapılmış’ gibi… Her gün bunlar patlatılacak ve artık seveni kalmayacak. Böyle bir şey olabilir gibi düşünüyorum. Askeri darbe bana düşük geliyor. Dediğim gibi çok büyük çaplı darbe olmadıktan sonra ‘halk karşı gelebilir, darbe istemiyoruz’ diyebilir.

Dinlemek için tıklayınız;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here