Virüs Bir Güç Tarafından Kullanılıyor: “Devlete En Büyük Zararı Kimler Veriyor?”

0

Dün akşam Furkan gönüllüleri, Alparslan
Kuytul Hocaefendi’nin da katılımıyla ‘Polis Şiddeti ve Provokatör İddiaları’ ile ilglii bir forum programı düzenledi.

Canlı yayınlanan forum esnasında Alparslan Kuytul Hocaefendi, kendisine yöneltilen “Bir güç tarafından virüs kullanılıyor” diyorsunuz, bununla tam olarak neyi kastediyorsunuz” sorusunu yanıtladı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Covid 19 salgını kapsamında alınan tedbirlere karşı olmadığını ancak abartılmasının yanlış olduğunu açıkladı.

Konuşmasında dünya çapındaki bilim adamlarının ve araştırmacıların yaptığı açıklamalara ve belgelere yer veren Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin cevabından öne çıkanlar şöyle:

Bursa Olayı;

Sunucu: Bursa’da bir kardeşimizin evine branda asması ve itfaiyenin onu gelip sökmesi olayı var.

Buna ek olarak Osmaniye’de iki, üç kişinin camide Kur’an okumasına elli kadar polisin gelmesi, Mardin’de evlerinde Kur’an okuyan bayanlara akreplerin gelmesi gibi olaylar gerçekleşti.

SORU 3: Bu sürecin bir güç tarafından kullanıldığını söylediniz. Bunu biraz açıklayabilir misiniz, tam olarak neyi kastediyorsunuz?

‘Kendine Ben Devletim Diyenler’ Kim Bunlar?

Aslında olay açık, doktorların açıklamaları da meydanda, duyduğumuz ve şahit olduğumuz şeyler de çok, bu iş kullanılıyor. Yani nasıl ki 15 Temmuz ile bütün cemaat, dini tarikat liderinin kökü kazanmak isteniyor, bunun hepsini yapan hükümettir, demiyorum ama başka güçler var.

Bu ülkede ‘kendine devlet diyenler’ var. Bu ülkede ‘Hükümeti adam yerine koymayan, hükümeti eleştirebilirsiniz ama biz devletiz, bizi eleştiremezsiniz’ diyenler var. Onlar bu virüsü kullanıyorlar.

Camide Kur’an okuma olayında ne oluyor? İki kişi camide birbirine 3- 4 metre mesafe ile Kur’an okuyorlar. (Vallahi ben böyle bir şey yapın, demedim) Canları istemiş gitmiş, orada Kur’an okumuşlar.

Sunucu: Diyanet’in de izni var aslında…

Alparslan Kuytul: Diyanet’in de izni var. Diyanet; ‘camiler açık kalsın’ demişti ama bir güç yine müdahale etti, camileri kapattırdı. Diyanet başkanı camiler açık kalacak, sadece cemaat ile namaz kılınmayacak dediği halde bir güç kapattırdı.

Bir arkadaşın babası İmam. Siviller Camisi’ne gelip diyorlar ki; Neden cami açık? İmam da diyor ki; “Diyanet başkanı camiler açık kalacak ama cemaat ile namaz kılınmayacak demedi mi? Ben de buranın imamıyım, ben açmayacağım da kim açacak? Camiyi açmasam niye açmadın, dersiniz. Görevimi yapıyorum. Geliyorum açıyorum. Millet gelip namaz kılmak isterse tek tek münferiden kılıp kılıp gidiyorlar. Ben de kılıyorum, onlar da kılıyor ama cemaat ile kılmıyoruz.”  Hayır ‘camiyi kapatacaksın’ diyorlar. Şimdi bunlar kim? Kendine ‘ben devletim diyenler’ Kim bunlar?

Devlete En Büyük Zararı Kimler Veriyor?

-Devlete en büyük zararı ‘ben devletim diyenler’ veriyorlar. Siz bunları konuştuğunuz zamanda ‘devlete zarar veriyorsunuz’ edebiyatı parçalıyorlar.

-Devlete en büyük zararı verenler; insanları siyah camlı minibüslerle kaçıranlardır.

-Devlete en büyük zararı verenler; insanları haksız yere hapishanelere dolduranlardır.

-Devlete en büyük zararı verenler; insanları darp edenlerdir. Devlet adına insanları haksız yere darp edenlerdir. Bunlara bir şey dediğin zaman hemen ‘devlete zarar verdin’ edebiyatları yapıyorlar.

Osmaniye Olayı;

İki Kişi Cami Avlusunda Kur’an Okuyor. Bunun Kime, Ne Zararı Var?

Virüs bahanesiyle birtakım güçler Müslümanlardan, İslam’dan intikam alıyorlar. İki kişi camide Kur’an okuyor ve mesafeli duruyorlar. Cami içinde de değiller, Caminin avlusundalar. 50-60 tane polis birdenbire orayı kuşatıyor ve ‘Camide Kur’an okuyamazsınız’ diyor.

Camide Kur’an Okumak Yasak!  Cümleye bakın. Camide Kur’an Okumak Yasak! Bunlar tarihe geçecek ifadeler.

Mardin Olayı;

Bunları Anlamak Mümkün mü?

Mardin’de bir bayanın evine akreplerle bir sürü polis baskın yapıyor. “Bazı bayanlar burada Kur’an okuyor muşsunuz?” diyorlar. Yani ne olmuş okuyorsa? Aslında virüs bahanesiyle yapılıyor.

Herkes her yerde beraber zaten.

O kadınlar evde oturup çay içseler sorun yok, Kur’an okuyunca sorun var.

Camide, caminin avlusunda oturup sohbet etse sorun yok, namaza durdu mu sorun var.

Ayrı ayrı namaz kıldığı zaman sorun yok, biri geçip de öne imam olduğu zaman sorun var. Bunları anlamak mümkün mü?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here