Ramazan Bayram Mesajı: Hakikati Konuşanlara, Hakkın Yanında Duranlara Selam Olsun!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Peygamber Efendimiz(s. a. v)’in hadislerinden yola çıkarak dava kardeşlerinin ve tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutladı.
Konuşmasına ‘Hakikatleri konuşanlara selam olsun” diyerek devam eden Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, virüs bahanesiyle Ramazan sönük geçirilmesine, camilerin kapalı tutulmasına, teravihlerin, Cuma ve bayram namazının yasaklanmasına karşı çıkarak ‘ Böyle hatırlanacaklar’ vurgusunu yaptı.

Bismillahirrahmanirrahim

Tüm Müslümanların, tüm arkadaşlarımın ve tüm sevenlerin hepsinin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Peygamberimizin hadiste buyurduğu gibi ‘Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olan mübarek ramazan ayını en güzel şekilde geçirmiş olmayı Allah Azze ve Celle cümlemize nasip eylesin. Hadiste ifade olunduğu üzere rahmete, mağfirete ulaşmış olayı ve cehennemden kurtulmuş olmayı Allah cümlemize nasip eylesin.

Yine Efendimiz Sallallahu Teâlâhu Aleyhi ve Sellemin buyurduğu üzere “Men sâme Ramadâne îmânen ve’htisâben gufira lehu ma tekaddeme min zenbihi” “Her kim inanarak ve karşılığını sırf Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” Allah Azze ve Celle, geçmiş günahlarımızın bağışlanmasını cümlemize nasip eylesin. Ramazan’ı hakkıyla değerlendirmiş olmayı nasip eylesin.

Bu Şekilde Hatırlanacaklar!

Tüm İslam aleminin acılar içerisinde kıvrandığını biliyoruz ve Allah Azze ve Celle’nin Ümmeti Muhammed’e kurtuluş nasip etmesi için dua ediyoruz. Ramazan sönük geçirildi, camiler kapalı, teravihler yasak, Cuma namazı yasak, bayram namazı dahi yasaklandı. Bütün bunların hepsi virüs bahanesiyle yapıldı. Gerçekler ortaya çıktığı gün çok büyük bir abartı yapıldığı ve başka amaçlar için bu olayın büyütüldüğü anlaşılacaktır. Önlemler alınarak camiler açık kalabilirdi. Hiç olmazsa Cuma namazları, bayram namazları kılınabilirdi. 4 gün sonra Cuma namazı kılınacak 4 gün sonra virüs bitecek mi? 4 gün sonra Cuma namazı kılınacaksa bugün de bayram namazı kılınamaz mıydı? Başka planlar olduğu kanaatindeyim. Virüs bahane ediliyor, kasten abartılıyor. Hatta duyduklarımıza göre Korona’dan ölmeyenler Korona diye yazılıyor. Böylece birtakım hedeflere ulaşılmaya çalışılıyor.

Sosyal faaliyetlerin, dini faaliyetlerin bitirilmeye çalışıldığı bir dönemdeyiz. Ve bu yapılandan, alınan bu abartılı önlemlerden İslam düşmanlarının çok memnun olduğundan eminim.

19 Mayıs’ta polis tüm şehirlerde, emniyet kortej halinde tüm caddelerde gezdiler ve birtakım şarkılar, marşlar anonslarla söylenildi. Neden aynı emniyet, Ramazan Bayramı’nda da şehrin caddelerinde kortejler halinde gezmiyor? Neden Ramazan Bayramınız mübarek olsun diye anonslar yapılmıyor? 19 Mayıs bayramında, 23 Nisan’da yapılanlar şu mübarek Ramazan Bayramı’nda neden yapılmaz? Ve neden ‘bayram namazınızı evde kılın’ şeklinde programlar yapılır? Hanefi mezhebinde böyle bir şey olmadığı ve bu toplumunda büyük bir çoğunluğu Hanefi olduğu halde, devletin ve hükümetin aldığı bu karara tepkinin olmaması için, bayram namazının yasaklanması ve sokağa çıkma kararına karşı tepkinin olmaması için evde de kılabilirsiniz şeklinde alel acele açıklamalar yapılmaya başlanıyor. Dün attığım twitte de ifade ettim.

O zaman Cuma namazlarını da evlerde kılalım. Çünkü bayram namazının şartlarıyla Cuma namazının hutbe dışında diğer şartları aynıdır. Cuma namazı için cemaat gerektiği gibi, cami gerektiği gibi bayram namazı için de cemaat ve cami gerekmektedir. Herhalde yakında Cuma namazını da evde kılın diyecekler. Zaten Cuma namazı bu virüs salgınından itibaren kılınmaz oldu, yani Cuma namazlarını evlerinizde öğle namazı olarak kılın dediler. Evet Cuma kılamayanlar için öğle namazı caiz ama her tarafta alınan önlemler alınamaz mıydı?

AVM’ler açık, Pazar yerleri açık, çarşı açık, bankalarda kuyruk var, postane önlerinde kuyruk var. Hiçbir yerde sosyal mesafe yok ama sosyal mesafe kuralına dikkat ederek camilerde veya açık alanlarda bayram namazı kılınamaz mıydı? 4 gün sonra ne değişecek de Cuma namazı kılabileceğiz? Tepkiler gelmeye başlayınca Cuma namazını 15 gün geriye aldılar. Ve 29’unda kılabileceğiz. Yani 4-5 gün sonra kılabileceğiz. Halbuki bugün de bayram namazını aynı şekilde kılabilirdik. Bu şekilde hatırlanacaklar.

Ak parti bir takım hayırlı hizmetler yaptı ama sonunda birtakım güçlerin tesiri altında kaldı ve tarihte yapılmamış olan cami kapatma, teravih kıldırmama, Cuma kıldırmama, bayram namazı kıldırmama, bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etme gibi kararlarıyla hatırlanacak.

Tarihe böyle geçtiniz bu lekeden de kurtulamayacaksınız.

Her şey virüs bahanesiyle ama yakında virüsle ilgili gerçekler ortaya çıktığında çok daha zor durumda kalacaksınız. Ve bugün sessiz kalanlar yine aldatıldık diyecekler. Sürekli aldanmış olanlar toplumlara yön veremezler. Basiretsizlerin topluma ne yön verme yetkisi ne de hakkı vardır. Gerçekler ortaya çıkacak ve bu abartının gerçek sebepleri zamanla anlaşılacaktır. O zaman birçok insan bugün bize yapmış olduğu saldırılardan dolayı da üzülecek, belki özür dileyecek, daha önce özür dilendiği gibi…

Kendilerinden daha iyi Müslüman olmadığını düşünenler, dini yönden en küçük bir eleştiriye tahammül edemeyenler, biz zaten yeterince Müslümanız, yeterince hassasız, siz bizden iyi Müslüman olamazsınız diye düşünenler, Allah rızası için yapılmış olan eleştirilere şiddetle muamele edip, şiddetle karşılık verenler, polisleri gönderip insanların ağzını burnunu kırdıranlar, elbette bunun hesabını Allah’a verecekler. Bu dünyada da toplumun nazarında suçlu olarak görülecekler. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Elbette bir gün devran değişir ve bugün bu kararı verenler ilerde kınanır. Ne yaptığınız yollar hatırlanır ne yaptığınız barajlar. Bunlarla (yaptığınız zulümlerle) hatırlanırsınız…

İslami camia (eğer öyle bir camia varsa, kaldıysa) şu yapılanları eğer CHP yapmış olsaydı, her lafı söylerlerdi. ‘CHP camileri kapattı, Cuma namazına izin vermedi, bayram namazına bile izin vermedi, bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etti, teravih namazına izin vermedi’ derlerdi.  Ne dinsizliğini bırakılardı ne imansızlığını. ‘Önlem alınarak bunlar yapılabilirdi’ derlerdi. ‘Virüsü bahane ediyorlar ve din düşmanlığı yapıyorlar’ derlerdi ama şimdi bunu yapan kendi partileri olunca sessiz kalıyorlar. Gerçekleri görmek istemiyorlar. Ne pazarı ne çarşıyı ne AVM’leri ne postaneleri ne bankaları hiçbir şeyi görmek istemiyorlar ve virüsten dolayı bu önlemlerin alındığına inanmak istiyorlar. İnanmak isteyenlere yapacak bir şey yok, inanmak isteyeni ikna etmek çok kolaydır. İnanmak zorundalar çünkü inanmayacak olurlarsa mücadele etmeleri gerekecek. İnanırlarsa mücadele etmekten kurtulacaklar, onlar da bu yolu seçtiler. Ve ileride her zamanki gibi bizi aldatmışlar deyip işin içinden çıkacaklar fakat Allah herkesin kalbini bilmektedir.

Hakikatleri konuşanlara ve Hakkın yanında duranlara selam olsun. Basiretli olanlara ve mücadele edenlere selam olsun. İslami faaliyetleri devam ettirenlere, Ramazan kültürünü muhafaza etmek isteyenlere, kendi medeniyetini kurmaya çalışanlara selam olsun.

Medeniyetimizi canlandırmaya çalışmayan, her yalana inanlara da yazıklar olsun.

Tüm kardeşlerimin tekrar bayramını tebrik ediyorum. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum.

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here