Hamile Bir Kadının Düşük Yapmasına Sebep Olacak Bitki Çaylarını İsteyerek Kullanmasının Hükmü Nedir

0

Cezaevine alınmadan önce aralıksız olarak cuma günleri tefsir dersleri düzenleyen Alparslan Kuytul Hocaefendi 2 yıl aradan sonra yeniden tefsir derslerine başladı.

Büyük bir heyecanla beklenen tefsir dersinin ardından soruları cevaplayan Hocaefendi İslam fıkhına dair sorulan bir soruya şu şekilde cevap verdi:

Hamile bir bayanının düşük yapmasına sebep olacak bitki çaylarını isteyerek kullanmasının hükmü nedir?

Haramdır. Kürtaj bu kürtajın başka bir şekli çayla veya kahveyle her neyse sonuçta çocuğu düşürüyor kürtaj caiz olamaz. Allah’ın yarattığını öldürmek sınıfındandır. Elbette ki bir insanı doğmuş bir insanı öldürmek gibi de değil öldürmekten öldürmeye de fark var doğmuş bir çocuğu öldürmekle aynı değildir ama yine de Allah’ın yarattığını öldürmek sınıfındandır Günah derecesi aynı olmasa bile yine de haramdır.

Bunu yapan niye yapıyor? Kur’an-ı Kerim’de kaç yerde buyuruyor ki; “fakirlik korkusuyla evladınızı öldürmeyiniz.” Demek ki insanların çoğunluğu fakirlik korkusuyla bakamam endişesiyle öldürüyor. Kur’an-ı Kerim’de bunu söylüyor ve bunu yapmayın diyor “Onların da sizin de rızkınızı biz veriyoruz diyor” o halde daha var mı ötesi Allah söz veriyor “rızkınızı ben vereceğim” diyor çocuğu neden düşünüyorsun yani neden düşürüyorlar erkekler buna niye razı oluyor kadınlar bunu niye yapıyor. Çocuğun olmasını engellemek azil gibi yöntemler ya da bugünkü modern yöntemlerle caiz. Ama çocuk olmuşsa artık Allah’ın taktiri demek ki artık ona razı olman lazım.

Efendimize bir adam geldi dedi ki benim bir cariyem var onunla beraber oluyorum ama hamile kalsın istemiyorum. Azledeyim mi çocuğun olmasını engelleyici önlem alayım mı? Dedi. Efendimizde istersen azlet buyurmuş. Ama Allah’ın yarattığını yaratmak istediğini engelleyemezsin. diye de ilave etmiş. Sen ne yaparsan yap Allah yaratmak isterse yaratır. Bir gün engelleyemezsin ve yine çocuk olur. Adam aynen de diyor efendimizin dediği gibi ne yaptıysam çocuk eni sonu oldu. Ama efendimiz müsaade etmiş. Bundan dolayı çocuğun olmasını engelleyici önlem caiz görülmüştür. Efendimizin müsaade etmesi azle delil olur.

Ama Allah yaratmak istemiş ve yaratmış artık sperm ve yumurta birleşmiş embriyo haline gelmiş. Demek ki var bir hayır diyeceksin artık ondan sonra basın gözüm üstüne diyeceksin. Rızkını veren sen misin ki böyle korkuyorsun. Yaratan onun rızkını düşünmez mi? Bunlar cinayet sınıfından ama dediğim gibi doğmuş olanı öldürmek şeklinde gibi değil o derece cinayet değil. Mesela böyle yapan bir insana kısas uygulanmaz. Ama yine de yaptığı şey haramdır.

Bu ancak ne zaman caiz olur? Annesinin sağlığı tehlikedeyse bebek anneyi öldürecekse doktorlar kesin olarak biliyorlarsa anneyi kurtarmak adına caiz görülür. Ama şunu da söyleyeyim o çocukların alınması hususunda doktorlarımız maalesef çok vicdansızca davranıyorlar kaç tane örnek duydum sizlerde duymuşsunuzdur. Doktor diyor çocuğun kafası hiç yok bak bak lafa bak. Baktığı anda cihazla tam göremiyor demek ki kafası yok diye hüküm veriyor bunu alalım diyor. O çocuk sonra büyüyor kocaman adam oldu. Gayette kafası güzel. Doktor demişti ki gerizekalı olacak aynen böyle bu çocuk alınmalı bu kafası küçük gerizekalı olacak bu adeta bitkisel hayat gibi bir şey deli olacak. Aldırmadılar. Allah’a güvendiler bıraktılar. Vallahi süper zekâ oldu. Bundan 20 sene önce biraz evvel de gördüm o çocuğu da burada 20 sene evvel (babası da burada) geldiler hanımıyla birlikte o zaman o çocuğa hamileydi kadın geldiler bize dediler hocam biz bu doktora gittik doktor diyor ki bu çocuk gerizekalı olacak bunu alalım. Üçlü test sonuçlarına göre buda üçlü test denilen şeyde 4. ayın sonuna doğru yapılıyor. Daha evvel belli olmuyor. Ama biz bu çocuğu Allah yolunda adayacaktık. Ama böyle oldu ne yapalım dediler. Dedim ki siz bunu Allah yolunda gerçekten adadınız mı evet dediler o zaman korkmayın. Allah büyüktür kendi yolunda adanmış olanı Allah koruyacaktır. Ve çocuk doğdu. Ve maşallah süper zekâ. Hatta bir ara adana birincisi olmuştu şimdi de gayet güzel bir üniversitede okuyor bilgisayar mühendisliğini. Hani gerizekalı olacaktı.

Yani doktorlara saygımızda var teşekkürümüz de var doktorlar bize lazım amma şu doktorlarımız da bilmeden konuşmasınlar. Tam bilmeden milletin çocuğunu almasınlar günaha girmesinler. Tıp daha o noktaya gelememiş abartmasınlar. Çok bilgiliymiş gibi konuşma hata oluyor demek ki bu üçlü test tam isabet edemiyor. Sen doktorsun bunu bilmiyor musun ya. Tam isabet etmiyor senin bilimin demek henüz tam o noktaya gelmemiş. Çok iddialı konuşma o zaman. Kesin gibi konuşuyor kesin uzmanlar yani pratisyenler değil doğum uzmanı bilmem ne uzmanı. Kadında ona güveniyor uzman diyor. Birkaç uzmana gidilmeli ve gerçekten görünüyor mu görünmüyor mu? Tam göremeyince doktor kendisi yorum yapıyor. Bunlara da dikkat edilmeli.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here