Alparslan Kuytul Hocaefendi’den: “Bu resmen Bir Tiyatrodur!”

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında açılan mahkemeler erteleme kararlarıyla uzatılıyor. Bugün görülen terör mahkemesinde yine erteleme kararı çıkmasının üzerine açıklama yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi, yargının düştüğü durumu ortaya koydu ve haksız gerekçelerle uzatılan mahkemelerle zulmedildiğine değindi. Mahkemenin sürekli olarak ertelendiğini ifade eden Hocaefendi “bu resmen bir tiyatrodur” diyerek uygulanan hukuksuzluğu ortaya koydu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında açılan mahkemeler aleyhinde kuvvetli delillere dayanmadığı halde sürekli olarak uzatılıyor. Beraat kararı çıkması beklenen mahkemeler her seferinde haksız gerekçeler gösterilerek erteleniyor. Bu haksızlığı kınayarak açıklayan Alparslan Kuytul Hocaefendi mahkeme sonrası şunları söyledi:

“Allah güçlülere gücü, güçsüzlere zulüm etsin diye mi veriyor? Yetkililerin yapması gereken bu mudur? Efendim yetkililer mi yapıyor derseniz, siz bunu benim külahıma anlatın. Dün mesai saatinin bitimine 5 dakika kala 2 vatandaş başvuru yaptı öyle mi? Çocuk mu kandırıyorsunuz?

Devlet böyle olmaz. Devlet kendi vatandaşıyla alay etmez. Kendi vatandaşına zulmetmez! Allah size bu gücü zulmedesiniz ya da insanlarla alay edin, işkence yapın diye mi verdi?

Dosyada bir şey olmadığını, bu davanın sonucunun beraat olduğunu çok iyi biliyorlar. Beraat olmasın diye uzattıkça uzatıyorlar.
Hatırlarsanız bu dosya önce 6 konuşmadan ibaretti: 6 konuşma !..

  • Sonra bu 6 konuşmaya cevap verdim ondan sonraki celsede bitmesi lazımdı.
  • Ondan sonraki celsede bir bahaneyle uzatıldı. Cezaevindeyken beni mahkemeye bile çağırmadılar.
  • Ondan sonraki mahkemede bir konuşma daha ilave ettiler, onun da cevabını verdim.
  • Ondan sonraki mahkemede yine bir şey bahane ederek tekrar uzattılar.
  • Ondan sonraki mahkemede 13 konuşma daha önüme koydular.

Ondan sonraki mahkemede yine bir şey bahane ederek tekrar uzattılar.
Ondan sonraki mahkemede 13 konuşma daha önüme koydular.
Bu yapılanlarla ilgili her gün internet ortamında ve başka türlü meşru yollarla mücadele yapmaya devam edeceğiz. Uzattıklarına pişman olacaklar. Duymayanlar da duyacak, tanımayanlar da tanıyacak. “

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ilk açıklamasının tamamını okumak için tıklayınız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here