Tahliye Edilen Alparslan Kuytul Hocaefendi’den Evinin Önünde İlk Açıklama!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi Evinin Önünde Talebelerine ve Sevenlerine Seslendi!

Böyle bir dönem yaşıyoruz, haksız yere tutuklamaların yapıldığı insanların susturulduğu, kimsenin konuşmasını istemiyorlar adeta herkes susacak bir iki kişi konuşacak sadece. Memleket 80 milyon bir iki kişiden ibaret midir bu ülke. Bir taraftan demokrasi diyeceksiniz, bir taraftan da herkesi susturacaksınız bu ne demek. Bütün mesele insanlar insan olduğunu unutmamalı bütün mesele bununla alakalı. İnsan olduğunu , bir spermden yaratıldığını çamurdan yaratıldığını unuttuğu zaman güç ve kuvvette eline geçtiyse başkalarını ezer. Ben de onlar gibi bir kulum demesi gerekirken bende bu insanlar gibi Allah’ın bir kuluyum ve Allah’a itaat etmek zorundayım demesi gerekirken güç ve kuvvet eline geçtiği zaman benim dediğim olsun demeye başlar. Bu her yetkili güçlü makam sahibi insanın imtihanıdır ve bu imtihanı tarih boyunca kazanan zengin azdır kazanan yetkili makam sahibi insanlar hep az olmuştur. Böyle bir dönem yaşıyoruz, haksız yere tutuklamaların olduğu insanların susturulduğu , kimsenin konuşmasını istemiyorlar adeta. Herkes susacak bir iki kişi konuşacak Türkiye’de, memleket 80 milyon bir iki kişiden ibaret midir bu ülke. Demokrasi diyeceksiniz bir taraftan da herkesi susturacaksınız bu ne demektir? 

Yaklaşık iki senedir bu zulmü protesto ettiniz bu atkılarla yürüyüşler yaptınız hakkınızı kullandınız , kanunsuz bir şey yapmadınız , saldırganlık yapmadınız ama hakkınızda peşine düştünüz olması gerekeni de yaptınız. Kimseye b,ir zarar vermeden, biz hakkımızı aradık sadece bu şekilde bir mücadele bugüne kadar pek görülmüş değil. Yani şu son yüz yıldır hemen hemen bu şekilde bir mücadele görülmüş değil, dolayısıyla bu mücadeleniz tarihe geçti. Her insanın görüşünü söyleme hakkı var. Terörü övmediği müddetçe, kötülükleri gayri meşru işleri övmediği ona özendirmediği müddetçe ve onların yaptığı yanlışları meşru göstermediği müddetçe konuşmasında hürdür. Benim konuşmalarımda siz bugüne kadar hiç terörü öven bir cümle gördünüz mü? HAYIR. Bunu herkes biliyor dolayısıyla da kimseyi inandıramadılar, iftira üzerine iftira kimseyi inandıramadılar, her neyse olan oldu. Bundan sonrasında yeni bir sayfa açılması lazım. Artık bu zulmün bu gerginliğin bitti bir dönem. Dün gelirken Ankara’ya bizi girdirmediler, haberiniz olmuştur saat 7 idi yaklaşık, sıfır derece sıcaklık don var yani Ankara’da , ve saat 10:30 mu 11 :00 mi bizi oradan çıkardılar, üç buçuk saate yakın yaklaşık olarak söylüyorum bizi orada tuttular, hangi hakla? Ankara’ya giremezsiniz. Ne demek ? Ankara bu memleketin bir şehri mi yoksa başka bir devlet mi? Pasaportla mı gireceğim ben Ankara’ya vizeyle mi gireceğim. Ve dediler ki Ankara’ya girmeden orada bir lokantayla anlaşılmıştı açtık benle beraber olanların hepsi de açtı, kimisi sabahtan beri , sabah kahvaltısından beri kimisi kahvaltı da yapmamış, arkadaşlar orada bir yemek hazırlamışlar yemek yiyeceğiz , beş dakika konuşacağız gideceğiz zaten, o yemeği bize yedirmediler. Ankara’ya bizi sokmadılar direkt devam edin Gölbaşı’nda durun dediler, tamam dedik o zaman gidelim Gölbaşı’nda bir tesis varsa orada çayımızı kahvemizi içelim sonra devam edelim , bunu dediğimiz halde dediğimiz gibi üç buçuk saat bizi orada beklettiler kasten kimlikler toplandı, o kadar insanın kimliği , şoförlerin arabaların ruhsatları ehliyetleri vs , laf olsun diye maksat bırakmayacaklar yani gece olsun ondan sonra, yani nereye vardınız, nereye vardınız. Oradayken tesisin içinde sesimi duyurabilmem için arkadaşlara bir mikrofon verdiler bunun üzerine şalteri de kapattılar lambalar da söndü mikrofonda söndü. Ya siz benden ne istiyorsunuz, babanızı mı öldürdüm ben sizin?

Ben ömrüm boyunca hayırlı hizmetler yaptım, ilimle uğraştım bu kadar insana İslam’ı öğrettim bu insanlar suçtan uzak duruyorlar bu kadar haksızlıklar yapıldığı halde basın açıklaması hakkımızdır, müdahale , atkıyla yürümek hakkımızdır, müdahale, para cezaları mahkemeler bu kadar haksızlıklar yapıldığı halde hiçbir kardeşimiz bir taş atmış değil en ufak bir taşkınlık yapmış değil ve böyle bir topluluğa bu kötülüğü neden yaparsınız yani? Bütün mesele biz İslam’ı anlatıyoruz tevhidi anlatıyoruz Allah’ın dünyasında Alla’hın dediği olmalı diyoruz kimlerin dediği oluyorsa onlar bundan rahatsız oluyor çünkü onların dediği oluyor. Nende rahatsız olmasın ki onun saltanatı bitecek korkusu bu saltanatı bitecek Allah’ın dediği olursa artık onun dediği olmayacak peki sen Allah’tan daha mı iyi biliyorsun? Allah mı daha yetkilidir insanlar mı daha yetkilidir? Hem en iyi bilen Allah’tır, hem yetkili olan her şeyin sahibi olan bizi yaratan rızkımızı veren Allah’tır ilmi de sonsuzdur. Allah’a itaat ettiğimiz asırlarda dünya devleti olduk biz ne zaman Allah’a itaati terk ettin ondan sonra paramparça olduk gücümüzü kaybettik , biz şimdi kendi medeniyetimize dönelim diyoruz Allah’ın dediği olsun güçlü bir toplum meydana gelsin. Allah’ın dediği olsun şahsiyetli insanlar meydana gelsin güzel bir aile meydana gelsin güzel bir toplum meydana gelsin adaletli güzel güçlü bir devlet meydana gelsin, bunun neyinden rahatsız oluyorsunuz, kim bundan rahatsız olur? Millet bundan rahatsız olmaz çünkü milletin dediği olmuyor kimlerin dediği oluyorsa onlar rahatsız oluyor. Hakimiyet milletin diyorlar , Hakimiyeti Allah’a bile vermeyenler millete verirler mi? Kardeşlerim burası cadde uzatmak istemiyorum, konuşmayı bitirirken şunları söylemek istiyorum geçen sene ilk tahliyemde çok gergin bir ortam olmuştu hatırlarsınız bu sefer emniyet zorluk çıkartmadı kendilerine teşekkür ediyorum. Bakın orada tesiste otobanda kısa bir program yaptık kimseye bir zarar vermedik geldik burada sizlere teşekkür konuşması yapıyorum yine kimseye bir zarar verdiğimiz yok her zaman böyle olsa basın açıklamalarında da mitingde de konferansları engellemeseler her zaman biz bu kadar konferans yaptık hiçbir olay var mı? Yani engellemeseniz , biz rahat rahat faaliyetimizi yapsak ne olur yani. Şimdi burada böyle gerginlik olsa daha mı iyi olur.

Biz vatanına milletine faydalı insanlarız bana hapishaneye binlerce mektup geldi cezaevi usandı benim mektuplarımı bana göndermekten bana diyorlardı ki ya artık gitte kurtulalım. Suç örgütü olsak bu kadar dünyanın her tarafından mektuplar gelir mi suç örgütü olsak siz beni bu şekilde böyle destekler miydiniz? Yani açıkça belli benim hayatım meydanda benim ailem meydanda ben çocukluğumdan beri İslami ilimlerle meşgul oldun İslami hizmetlerle meşgul oldum yani bunu ört bas etmeye çalıştılar lekelersek belki insanlar dağılır dediler lekeleyemediler kendileri lekelendiler . kıymetli kardeşlerim bundan sonrasında da şimdiye kadar yaptığımız gibi meşru yollarla biz mücadele ediyoruz etmeye de devam edeceğiz, Adana Emniyeti de Antep Emniyeti de özellikle bazı şehirlerde tabi emniyette çok yoruldu şu atkılı yürüyüşlerinizden. Artık bu atkılı yürüyüşlere de tekrar tutuklamazlarsa artık bir son vereceğiz. Evet ben burada sözlerimi bitiriyorum biz evime çıkacağım 5-10 dk dinlendikten sonra annemin elini öpmeye gideceğim. İnşallah daha sonar yine görüşürüz hiçbir olay çıkartmadan güzel bir şekilde buradan dağılırsanız memnun olurum hepinizden Allah razı olsun.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here