Soruyoruz! Hangi Biri Suç Aleti?

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliye sonrası tekrar tutuklanması ve tutuklanmanın ardından Furkan gönüllülerinin yaşamış olduğu hukuksuzluklara değinmek için Furkan Gönüllüleri basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklaması esnasında Furkan gönüllülerinin son 1 yıldır gözaltına alınmalarına sebep olan ve suç aletleri olarak gösterilerin özgürlük atkısı, çorba tenceresi, lokum, balon gibi araçlar sergilenerek bunların ‘Hangi biri suç aleti olabilir’ sorusu soruldu.

İşte basın açıklamasının metni;

Değerli Halkımız!

Hepimizin malumu olduğu üzere son yıllarda yurt genelinde İslami faaliyetlere baskı ve engellemeler her geçen gün artmaktadır. Tertemiz olan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına da bir yıl önce kayyum atandı ve faaliyetlerine engel konuldu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ise 30 Ocak 2018’de gözaltına alındı ve haksız bir şekilde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde hep beraber şahit olduğumuz o büyük skandal olay yaşandı. Ve Hocaefendi bir yıllık haksız tutukluluğun ardından hakkındaki tüm suçlamalardan tahliye edilerek 24 Ocak günü serbest bırakıldı.  Ancak saatler sonra hukuki olarak izahı mümkün olmayan jet bir kararla tekrar cezaevine gönderildi ve zulüm devam ediyor.

Üç gün süren bir mahkemede, 44 sanık ve birçok avukatın savunmalarının dinlenmesi ve sunulan delillerin incelenmesi üzerine verilen TAHLİYE kararının birkaç saat içinde başka bir mahkeme tarafından bozulması olayımızın SİYASİ olduğunun ispatı olmuştur.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri bu zorlu yılda yaşanılan zulüm ve baskılara sessiz kalmadı ve meşru düzlemde çeşitli yöntemlerle haksızlıklara tepki gösterdiler.  Böylece ülkedeki ölümcül sessizliğini bozdular.

Özgürlük yürüyüşleri, Adalet bekleyişleri, halkımıza çorba ve lokum ikramları, çay kahve içme ve kitap okuma etkinlikleri, bisiklet turları, özgürlük konvoyları, esnaflara, komşuya, eşe, dosta dostluk ziyaretleri şeklinde onlarca farklı etkinlikle toplumda farkındalık oluşturan Furkan Gönüllüleri de baskı oklarını üzerlerine çekerek çeşitli engellemelerle maruz kaldılar.

Bir yılın sonunda ortaya çıkan durum şöyle: 

Ortada hiçbir suç unsuru ve kanun ihlali bulunmadığı halde yüzlerce Furkan Gönüllüsü;

  • Gözaltına alındı,
  • Saatlerce emniyette bekletildi,
  • Bazı şehirlerde emniyet mensupları tarafından darp edildi,
  • Yüzlercesinin hakkında tutanak tutularak adli işlem başlatıldı,
  • Birçoğu mahkemelik oldu. 
  • Ve nicesine idari para cezası kesildi.

Ülkemizde son bir yılda Furkan Gönüllülerine karşı öyle skandal engellemeler yaşandı ki abartısız hepsi tarihe geçecek bir niteliği hak etti. Hangisi tarihe geçmesin ki, masumene bir şekilde halka lokum dağıttığı ya da balon uçurduğu için gözaltına alınanlar mı, evinin balkonuna branda astığı için ev sahibine kesilen para cezaları mı?

O halde soruyoruz!

  • Hukuka ve insan vicdanına göre suç olmadığı aşikâr olan bu etkinliklere kimler neden müdahale ediyor?
  • İnsanlar neden keyfi bir şekilde gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatılıyor?
  • Talimatlarla temel hak ve hürriyetleri kısıtlayanlar, bu skandal işlemlerle emniyet teşkilatının itibarının, halk nazarında zedelendiğinin farkında değil mi?
  • Çeşitli müdahalelerle bireysel özgürlüğü kısıtlanan halkın sinir uçlarıyla neden oynanıyor?  Yoksa insanımız bir takım güçler tarafından proveke edilerek suç işlemeye mi zorlanıyor.

Şunu bir kez daha söylemek istiyoruz:

Biz Furkanız! Hiçbir zaman aşırı ve zararlı bir davranışımız olmadı bundan sonra da olmayacaktır!

Ancak hiçbir zaman zulme ve haksızlığa rıza göstermedik. Meşru zeminde gösterdiğimiz tepkimizden de vazgeçmeyeceğiz!

Biz Alparslan Hocaefendi’nin siyaseten tutuklu bulunduğunu biliyoruz ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi adına bireysel tepkimizi meşru yollarla ortaya koymaya devam edeceğiz.

Destek ve katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here