Furkan Gönüllülerine Atkı ve Yürüyüş Sebebiyle Neden Dava Açılıyor? Avukat Adem Tural Açıkladı

0

Alparslan Kuytul Hoca 513 gündür haksız bir şekilde tutuklu bulunuyor. Hocaefendinin sevenleri de ona yapılan haksızlığı topluma duyurmak için aylardır özgürlük simgeli atkılarla yürüyüş, kitap okuma vb faaliyetler gerçekleştiriyor.

Bugüne kadar atkı ve yürüyüş sebebiyle birçok Furkan gönüllüsüne dava açıldı. Ancak bu davaların birçoğundan Furkan gönüllüleri çıktıkları ilk duruşmada beraat aldı.

Avukat Adem Tural’a dün akşam gerçekleşen yayında özgürlük yürüyüşleri ve atkı sebebiyle açılan davalar soruldu.

İşte Tural’a sorulan soru ve cevabı:

Furkan Vakfı gönüllülerine de yürüyüş yaptıkları sebebiyle davalar açılıyor. Sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla bu davaların genelinden beraat kararı alınıyor. Şuan son durum nedir? Devam eden başka davalar da var mı? 

2911’e muhalefet ettikleri iddiasıyla açılan davaların birçoğunda ilk duruşmada beraat çıkıyor ve istinaf edilmeden bu kararlar kesinleşiyor. Yani yargıyı gereksiz yere bir meşgul etme durumu söz konusu. Normalde dava açılmasını bırakın soruşturma yapılmasını bile gerektirmeyecek bir konu. Ancak yargılama, mahkeme gerçekleşiyor. Her duruşmada 20-25 kişi geliyor ifade veriyorlar. Hem mahkemelerin iş yükünü artırıyor hem de gereksiz yere devlete masraf oluyor. Bu sebeple ben bu yargılamaların gereksiz olduğunu düşünüyorum. Tabi bunun bir karşılığı var. Bunu yapmalarının onlara göre bir mantığı var. Hocanın sevenleri hocaya destek vermek için bir sivil itaatsizlik örneği gösteriyorlar. Kendilerince, çevrelerine zarar vermeden, kanunlara aykırı gelmeden, polisle karşı karşıya gelmeden, tamamen 20-25 kişi barışçıl nitelikte bir yürüyüş yapıyorlar. Tabi bu yürüyüş birilerini rahatsız ediyor. Çünkü Alparslan Hocanın tutuklanmasının, tutuklu yargılanmasının ve Furkan Vakfına yönelik yapılan operasyonun başından sonuna kadar hukuki bir karşılığı olmadığı için toplumun bunu duymasını istemiyorlar. “Hocaya biz terör damgası vurduk, iftira attık. Bu konu böyle kapansın gitsin” istiyorlar. Hatırlarsanız o dönemlerde bütün yerel ve ulusal kanallar da “Furkan Vakfına terör operasyonu yapıldı” diye algı yapılmıştı. O algının o şekilde kalmasını ve herkesin zihinlerinde o şekilde yer etmesini istediler. Hocanın sevenleri de biz hocamızın suçsuz olduğunu düşünüyoruz dedi. Atkının üzerinde bir tarafta Türk bayrağı var, bir tarafta Alparslan Kuytul Hocanın resmi var. Üzerinde de Alparslan Kuytula Özgürlük yazıyor. Bununla 10-15 kişilik gruplar halinde sokaklarda gezerek bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar. Atkıyı görenler ne olduğunu soruyor. Onlar da yargılamayı, süreci anlatıyorlar. Bu şekilde bir destekleri söz konusu. Birileri bu desteğin verilmesini istemiyor. İstemediği için de soruşturma açarak, dava açarak insanları yıldırmaya çalışıyorlar. Siz yürüyüş yaparsanız biz de size hukuk sopasını gösteririz demek istiyorlar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here