Cezaevi Telefon Görüşmeleri – 28 – 11 Ocak 2019

0

8 Şubat 2018 tarihinden beri haksız bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendinin, 11 Ocak 2019 tarihinde ailesi ile yapmış olduğu telefon görüşmesinin ses kaydı yayında.

Alo Selamün Aleyküm. Ben Alparslan Kuytul. Nasılsın? Çok şükür ben de iyiyim. Hamd olsun. Benim fıstık Haticem nasıl? Ne yapalım artık öyle oldu. Babasının kebabı Rabişim nasıl? annem iyi mi? İyi elhamdülillah, şeyden haberin var mı, avukat ne zaman gelecek? iyiyim. Siz geliyorsunuz? İyi elhamdülillah. Herşey normal yani dün beni mahkemeye çağırmadılar haberin var mı? Niye çağırmadılar, bilerek yapmışlardır, onu bilerek yaptılar. Neyse tamam. İyi elhamdülillah.

Şimdi sen benden halimi soruyorsun herhalde sen nasılsın? Çok şükür. Allah’a teslim oldum. Hür oldum. İnsanlara teslim olan esir, Allah’a teslim olan hür olur. Hürriyetiniz Allah’a teslim olduğunuz kadardır. Hamdolsun Teslim Olduk, hür olduk. Beni, benim uyuyanları uyandıracağımdan korkanlar hapsetti. Çünkü onlar uyuyanları uyandırmaya bir kişinin yeteceğini biliyorlar.

Malcom X’in sözü; Onlar onu bildikleri için uyandırma mı istemediler. Ancak beni hapsetmek ile susturacaklarını zannedenler önce Kur’an’ı sonra da dava kardeşlerimi ve talebelerimi unuttular. Ben sussam Kur’an susmaz. Ben sussam binlerce dava kardeşlerim, binlerce oğlum, binlerce kızım susmaz. Çünkü ben onlara tevhidi öğrettim. Tevhid susmaz susturulamaz. Burada kar yağmıştı. Güneş çıkınca kar erimeye başladı. Aynen onun gibi. Güneşin kardan heykelleri eritmesi gibi.

Tevhid Güneşide tüm ideolojileri ve düzenleri eritir. Yeter ki müslümanlar tevhidi gündeme getirsin, Tevhid inancını yıkamayacak inanç ve düzen yoktur. Tevhid güneşinin eritemediği buzdan heykel yoktur karı Güneş beşeri ideolojileri ise tevhid inancı eritir. Tevhid davası Okyanus gibidir, önüne set çekilemez ancak Müslümanlar ellerindeki bu önemli silahın farkında değiller maalesef Asıl mesele bunu kullanmayı bilmiyorlar, kullanmak istemiyorlar, cesaret edemiyorlar.

Allah ellerine atom bombasından daha güçlü bir silah vermiş ama onlar bunu kullanmak istemiyorlar. İslam düşmanları da bundan istifade ediyor bizim başka gücümüz yok, gücümüz inancımızdır. Savunduklarım değerlerimizdir. Onu da kullanmayacaksak, Neyi kullanacağız?

Ben Vatanıma, milletime fayda, şirk nizamlarına ve diktatörlere de zarar verdim. Beni hapse atarlar. Vatanına ve milletine faydalı olduğumu biliyorlardı ama nizamlarını ve haksızlıklarını eleştirmeme dayanamadılar. Demek ki menfaatlerini Vatan ve milletten daha çok sevmektedirler. Eğer vatanı, milleti gerçekten seviyor olsaydılar, Benim vatana, millete faydalı bir adam olduğumu görürlerdi. Demek ki gerçekten vatanlarını, milletlerini sevmiyorlar. Böyleleri tarih boyunca da hep olmuş bundan sonra da hep olacaktır.

Bunlar karşısında her zaman cesur insanlar olacaktır. Dün de oldu, bugün de olacak. Yarın da olacak. Allah cesur insanları niye yarattı. Zekileri niye yarattı. İnsanlar insanlara hizmet etsin, Bilimsel faaliyetler yapsın diye değil mi? aynı şekilde cesur insanların da yaratılmasının da bir gayesi var. Allah cesurları, zalimlerle mücadele etsinler diye ve etraflarına cesaret kazandırsın diye yaratmıştır. Cesurlar cesaretlerinin hakkını vermelidirler. Eğer zeki bir insan zekâsının hakkını vermezse nankörlük yapmış ve görevini yapmamış, insanlara karşı vazifesini yerine getirmemiş sayılıyorsa, aynı şekilde cesur yaratılmış olanlarda cesaretlerinin hakkını vermedikleri zaman Allah’ın verdiği bu nimeti kullanmamış ve nankörlük yapmış, vazifesini yapmamış sayılırlar.

Allah sabreden ve geri adım atmayanlara şeref kazandırır. Yani sabredenler ve geri adım atmayanlar Allah’ın Şeref kazandıracağını bilsinler ve buna iman etsinler ve beklesinler.Destanları her zaman cesurlar yazar. Korkaklar destan yazamaz. Ben zamanında destan yazacaksınız demiştim.

Hapis sürecinde geri adım atmayarak mücadeleye ve faaliyetlere devam ederek herkese örnek oldunuz ve ilk destanınızı yazdınız çok şükür.

Hiç olmazsa benim kardeşlerimin benden geri kalır tarafı yok çok şükür. Elhamdülillah herşey Allah’ın nimetidir. Allah vermese insan hiçbir şey yapamaz.

Zulme karşı mücadele eden Zindanda da olsa Özgür, zulme teslim olan dışarıda da olsa köle olur. Zülme karşı mücadele eden esir olsa da köle olmaz, dışarıda köle olmaktansa hapiste esir olmak daha üstündür. Dışarıda köle olacağıma hapiste esir olayım daha iyi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here