Bir kez daha Tutukluluğun Devamına Karar Verildi! ZULMÜNÜZDE BOĞULUN!

0

Bugün (21 Şubat 2019), 4. Ağır ceza mahkemesinin aylık mutat dosya inceleme günü olup tutukluluğa itiraz dilekçesi bu duruşmada incelenmek üzere sunuldu.  Bir ay önce yani 24 Ocakta 6 aylık doysa inceleme ve 3 gün boyunca süren mahkemede; sanıkları, savunmaları ve sunulan delilleri dinleme sonucu Tahliye kararı veren 4. Ağır ceza mahkemesi Alpaslan Kuytul Hocaefendi ve vakıf başkanı Ali Alagöz’ün tutukluluğunun devamına karar verdi.

Yaklaşık bir ay önce aynı dosyadan tahliye edilen Alparslan Kuytul Hocaefendinin hakkında tutukluluk kararının verilmesi Türkiye’de ki yargı sisteminin çelişkisini ortaya koymuş ve hukuksuzlukları bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır.

Siyasi baskılar altında verilmiş bu kararı şiddetle kınıyoruz.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 24 Ocakta 4. Ağır ceza mahkemesinin verdiği kararla tahliye edilmiş, ancak 5. Ağır ceza mahkemesinin 25 Ocakta tekrar tutuklanmasına karar vermesi sonucu siyaseten olduğu belli olan bir kararla 24 saat içinde bir kez daha tutuklanarak aynı gün Bolu F Tipi kapalı cezaevine gönderilmişti.

Yeniden tutuklanmasının üzerine Alparslan Kuytul Hocaefendinin avukatı Âdem Tural, 6. Ağır Ceza Mahkemesine konu ile ilgili itiraz dilekçesini sundu fakat 6. Ağır Ceza’dan da reddedildi ve 14 Şubat Cuma günü bir kez daha tutukluluğun devamına karar verildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here