Başkent Ankara’da Yaklaşık 50 Furkan Gönüllüsüne Gözaltı!

0

Bugün, Ankara Furkan gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendinin 5 Aralık mahkemesi öncesi adalet beklentisini ifade etmek için bir basın açıklaması düzenlemiş ve açıklama sonrası polisin baskı ve kaba müdahalesiyle karşı karşıya kalmıştır. Geçtiğimiz Pazar günü de buna benzer müdahaleler yaşanmış ve kamuoyunda büyük tepki toplamıştır.
Bugün de ‘Alparslan Kuytula Özgürlük’ yazılı atkı takan birkaç kişi bahane edilerek 50’ye yakın kişi göz altına alınmıştır.


“Alparslan Kuytula Özgürlük” yazılı atkılarla ilgili görülen mahkemelerden beraat kararı alınmış ve bu atkıyı takmanın herhangi bir suç unsuru sayılmadığı mahkeme kararıyla anlaşılmıştır.
Aynı zamanda Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında kesinleşmiş bir suç kararı bulunmamakta ve herhangi bir terör örgütüyle iltisakı olmadığı herkes tarafından bilinmektedir.

Buna rağmen emniyet tarafından suçu ve suçluyu övme iddiasıyla göz altına alınan Furkan gönüllüleri hakkında yapılan bu muamele neyle izah edilebilir? Furkan gönüllüleri herhangi bir suç unsuru taşımadığı ve suç sayılacak bir faaliyette bulunmadığı halde emniyetin baskı ve müdahalesine maruz kalmıştır.
Emniyet güçlerinin bu haksız muamelesini kınıyor ve yapılan haksızlığı kamuoyu vicdanına sunuyoruz.

Furkan gönüllüleri olarak bu haklı mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi ve hakkı haykıran hocamızın sonuna kadar yanında yer alacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here