Avrupa’nın Dört Bir Yanından Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Yapılan Büyük Hukuksuzluğa Tepki!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi İçin Avrupa’nın Dört Bir Yanında Özgürlük Adımları Atılıyor!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliye edilmesinin ardından haksız yere bir kez daha tutuklanması, Türkiye de büyük yankı uyandırırken, Avrupa da bulunan binlerce Furkan gönüllüsü de bu hukuksuzluğa sessiz kalmadı!

Avrupalı binlerce Furkan gönüllüsünün, bugün saat 17.00’de Münih, Dortmund, Hamburg ve Kopenhag şehirlerinde eş zamanlı yapmış oldukları özgürlük yürüyüşleri, Avrupa da büyük yankı uyandırdı.
Yürüyüş boyunca Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri, özgürlük pankartları açarak sloganlar ve tekbirler eşliğinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler.


Yürüyüş sonrası yapmış oldukları basın açıklamasında, 3 gün süren mahkemede sanıkların ve avukatların uzun uzun yapmış oldukları savunmalara ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tüm suçlamalardan ilk duruşmada tahliye edilmesine rağmen, aradan 24 saat geçmeden savcının itirazı üzerine dosya incelenmeden apar topar tekrar tutuklanmasını, şiddetle kınadılar.

Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin dosyasının suç değil sus doyası olduğunun tescillendiğini ve yargıya olan güvenin önemli ölçüde zayıfladığını ifade ettiler.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yalnız olmadığını ve Avrupalı sevenlerinin her daim yanında olduğunu, ayrıca kendisine yapılan hukuksuzluklara sessiz kalmayacaklarını ve bu hukuksuzlukları, tüm dünyaya ilan edeceklerini belirttiler.


Özgürlük yürüyüşlerinden geriye kalanlar;

ALMANYA/DORTMUND

DANIMARKA/KOPENHAG

ALMANYA/MUNIH

ALMANYA/HAMBURG

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here