Av. Adem Tural’dan: Alparslan Kuytul Hocaefendi Ne ile Yargılanacak?

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatlarından Av. Adem Tural açıkladı; 22 Ocak mahkemesinde Alparslan Kuytul Hocaefendi ne ile yargılanacak?

22 Ocak’taki duruşma suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik ya da mal varlığının gayri meşru kaynağını gizlemek suçlarından açılan dava…

Bu davada toplam 45 kişi yargılanıyor.

Bunun ilk duruşması 22 Ocak tarihinde yapılacak ve duruşma 3 gün devam edecek. Yani 22-24 Ocak tarihlerinde duruşma gerçekleşecek.

Alparslan Hoca bu davadan tutuklu ve bu dava bizim için önemli bir dava. Biz bu davadan öncelikle tahliye bekliyoruz. Duruşmada gerekli savunmaları yapacağız. Ama bu davada bizim üzerine gideceğimiz nokta tahliye kararı çıkartabilmek.

Peki suçlamalara değinecek olacaksanız bu suçların unsuru oluşuyor mu yani suç örgütü gerçekten ağır bir iddia hukuki açıdan siz ne görüyorsunuz nasıl yorumluyorsunuz? 

Suç örgütünden önce dolandırıcılık ile ilgili birkaç bir şey söylememiz gerekiyor. 

Suç örgütünde şu mantık var; Suç işlemek bir veya birden fazla suç işlemek amacıyla bir araya gelmiş bir oluşum bu suçları işlemek gayesinde olduğu için tehlikeli görülüyor ve kendi aralarında oluşturdukları hiyerarşik yapı, hiyerarşik güç ve bu gücün etkisinde kullanarak topluma bir korku, baskı yansıttığını görüyoruz.

  • Dolandırıcılığı incelediğimizde dolandırıcılık suçunun oluşması için öncelikle ortada bir aldatılan dolandırılan kişinin olması gerekiyor.
  • Öncelikle bir mağdurun olması gerekiyor. Bu mağdur oluştuktan sonra bunu mağdur eden kişinin hileli davranışının olması lazım. Yani birini kandırıyorsunuz hileli hareketlerde bulunarak o kişinin bir takım mal varlığına kendi mal varlığınıza geçiriyorsunuz.
  • Üçüncü unsur olarak da dolandıran kişinin veya çevresindeki akraba vs kişilerin mal varlığında zenginleşmenin olması gerekiyor. Yani bizim olayımıza dönecek olursak vakıf yöneticileri, vakıf gönüllüleri dolandırıcılıkla suçlanıyorlar.

Bu 45 kişinin hesap hareketleri incelendiğinde hesap hareketlerinde sebebi açıklanamayan çok yüksek miktarda bir para giriş çıkışının olmadığını görüyoruz. O açıdan dolandırıcılığın bir unsuru bu gerçekleşmiyor.

İkinci olarak dosyada mağdur olan dolandırıldığını iddia eden bundan dolayı şikayetçi olan hiç kimse yok. Yani 45 kişi yargılıyorsun, büyük bir operasyon yapmışsın suçlamalar çok ağır ve onur kırıcı şekilde ve buna rağmen dosya da tek bir tane dolandırıldığını iddia eden hiç kimse yok.”

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu operasyonu nasıl değerlendiriyor?

Alparslan Kuytul Hocaefendi, operasyonların asıl sebebini şu şekilde özetlemiştir.

  • Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalıdır dememizden, yani Kuran’ın gerçek mesajını tevhidi anlatıyor olmamızdandır. Amacımızın İslam medeniyeti olmasından derin güçlerin duyduğu rahatsızlık.
  • Derin devleti ve planlarını açığa çıkarmış olmam.
  • Hükümetin bazı politikaları tenkit ediyor olmam.

Operasyonların yapılmasının asıl amacı:

  • Tevhit davasının duyulmasını engellemek
  • Ülkemizdeki İslami faaliyetleri bitirmek
  • Derin devletin ve planlarının açığa çıkmasını engellemek
  • Benim susturulmak istenmem

Alparslan Kuytul Hocaefendi, bu maddeleri emniyetin fezlekesi ve iddianamede yer alanlardan çıkarmaktadır. Operasyonun ne amaçla yapıldığını anlamak için emniyetin operasyonu başlatma sebebine bakmamız yeterli oluyor. Bahse konu olan iftiraların kırpılmış videolardan elde edildiğini düşünüyoruz. Çünkü hem cumhurbaşkanına hakaret olsun, 15 Temmuz darbe girişimi olsun bu videolarda aslında böyle bir şeyin mevcut olmadığını daha önce de açıklamıştık. Ancak kırpılan bu videolarla bir algı operasyonu yapıldığını ve bu algının sonucunda da 2016 da bu dosyanın başlatıldığını görüyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here