Alparslan Kuytul’dan:”…Rahatsız Oldular!”

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin bu haftaki Cezaevi telefon konuşması yine çok ses getirdi. Konuşmasının ilk kısmında kendisini Allah’a adadığını ifade eden hocaefendi, bunun ‘Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı’ düsturuna hizmet için olduğunu ve bu uğurda herşeyi göze aldığını anlattı.

Konuşmanın ilerleyen kısımlarında bu gayeye hizmet etmesinin birilerini rahatsız ettiğini söyleyen hocaefendi, ‘Ben Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı deyince rahatsız oldular’ ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ilgili kısmı şu şekilde;

Tek gayem, tek hedefim oldu. Gayem: Allah rızası, hedefim: İslam medeniyetine ulaşmaktı. Göklerde Allah’ın iradesi gerçekleştiği gibi yeryüzünde de O’nun iradesinin gerçekleşmesi, O’nun istediği medeniyetin kurulmasaydı. Bunun için topluma öncülük yapacak Öncü Nesiller yetiştirmek lazımdı. Ben onu yapmaya çalıştım ama birileri bundan rahatsız oldular ya da ben birilerini rahatsız ettim.

Kendi dediklerinin olmasını isteyenler memleketi istediği gibi idare etmek isteyenler ben, “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” deyince rahatsız oldular. Haramlarla dolu bir hayat tarzını ve batı medeniyetini isteyenler ben, “Biz medeniyetimize dönüyoruz” deyince rahatsız oldular. Irk esasına dayalı ulus devleti isteyenler ben, “Ümmet olmalıyız. Müminler kardeştir ve bir ümmettir” deyince rahatsız oldular.

Kitleleri kendilerine itaat ettirenler ben, “Kullara değil Allah’a itaat etmeliyiz. Kullara kulluk değil Allah’a kulluk yapmalıyız” deyince rahatsız oldular.

Her haksızlığa ve haramlara sessiz kalan Müslüman modelini isteyenler, ben haksızlıklara, zulümlere ve haramlara karşı çıkınca rahatsız oldular. Siyasetlerini eleştirmeyen aksine alkışlayan Müslüman modeli isteyenler, o modeli reddedip siyasetlerini eleştirince rahatsız oldular.

Düzenlerini eleştirmeyen laikliğe razı olan Müslüman modeli isteyenler, ben düzenlerini eleştirince rahatsız oldular. Mevcut durumdan rahatsız olmayan ve mevcudu muhafaza etmek isteyen yani muhafazakâr Müslüman modeli isteyenler, ben mevcudu kabul etmeyip muhalefet edince rahatsız oldular.

Siyasetten anlamayan, düşünmeyen düşünse de konuşmayan idarecileri sadece alkışlayan ve onlara dua eden hoca modeli isteyenler, yanlış ve haksız siyasetlerini eleştiren bir hoca olmamdan rahatsız oldular. İnsanları hikâyelerle ya da ahlaki birtakım meselelerle uyutan hoca modeli isteyenler, ben davası olan ve yeryüzünde hâkim olmak için gelmiş olan bir din anlatınca rahatsız oldular.

Sadece tabiat olaylarını ve gökleri idare eden idarecilerin işlerine ve siyasetlerine karışmayan, hükümler göndermeyen bir Allah isteyenler, tabii ki İslami açıdan siyasetlerini eleştiren bir hoca olmamdan rahatsız oldular. Allah’a bile vermedikleri yetkiyi tabii ki bir hocaya vermek istemediler. Allah’a bile yetki vermek istemediler, bana mı vereceklerdi?

Hakimiyeti millete verdiklerini iddia edenler hakimiyeti Allah’a bile vermediler, insanlara mı verecekler? Hakimiyeti ellerine geçirmişler ve istedikleri gibi yapıyorlar sonra da “Hakimiyet milletindir” diyorlar. Hâkimiyeti Allah’a vermeyenler millete verir mi? Buna ancak saflar inanabilir. Kendilerine beyat etmemi isteyenler, onlara beyat etmeyince çıldırdılar. Önce iftira sonra da zindana attılar. Bana boyun eğdirmek isteyenler dik durmamdan, izzetli bir Müslüman ve onurlu bir insan olmamdan rahatsız oldular.

Ses Kaydının Tamamını Dinlemek İçin;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here