Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Tahliyesi Sonrasında Yaşananlar

0

24 Ocak 2019 Perşembe günü Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliye edilmesinin ardından neler yaşandı sizler için özetledik;

30 yılı aşkın bir süredir hayırlı bir nesil yetiştirmek için çalışan ve yaptığı İslami hizmetlerle halkımızın teveccühünü kazanan Furkan Vakfı’na, kurucu başkanı Alpaslan Kuytul Hocaefendi’ye ve 24 Furkan gönüllüsünün evlerine 30 Ocak 2018 tarihinde sabah saat 5.30 sularında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından bir şafak operasyonu düzenlendi.

8 Şubat günü Alparslan Kuytul Hocaefendi, Vakıf başkanı ve 3 Furkan Vakfı gönüllüsü tutuklanarak Bolu F Tipi cezaevine gönderildi. Alparslan Kuytul Hocaefendi öncelikle silahlı terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklandı. FETÖ, PKK, DAEŞ ve EL KAİDE üyesi olduğu iddia edildi. Ancak daha sonraları ellerinde bir delil bulunmadığından, üyelik suçlaması düşürüldü, terör örgütü üyeliğinden FETÖ ve PKK’nın örgüt propagandasını yapma suçlamasına çevrildi. Aylar sonra hazırlanan dosya ikiye ayrılarak iddianamede terör örgütü propagandası yapma suçlaması ve suç örgütü kurma iddiaları yer aldı.

38 klasörden oluşan dava dosyasında MİT, EGM ve VGM’nin “Furkan Vakfı, Alparslan Kuytul ve vakıf mensuplarının hiçbir terör örgütü ile bağlantısı bulunamamıştır” raporları ile “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlaması sanık pozisyonundaki 45 kişinin 42’sinden düşürüldü.

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında da 8 Kasım 2018 tarihinde ilk olarak terör örgütü propagandası yapma suçundan tahliye verildi, ancak dosyanın ikinci kısmında bulunan suç örgütü kurma iddiasından ötürü tutuklu yargılanmaya devam etti.

https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytul-teror-mahkemesinden-tahliye-edildi.html

22-23-24 Ocak tarihinde ise suç örgütü kurma iddiasıyla gerçekleştirilen duruşmada, tutukluluğu süren Alparslan Kuytul Hocaefendi, Vakıf başkanı ve vakıf başkan yardımcısı hakkında da aleyhe hiç bir delil bulunmadığından ötürü tahliye kararı verildi. https://alparslankuytul.com/2019/alparslan-kuytul-hocaefendi-4-agir-ceza-mahkemesinden-tahliye-edildi.html

24 Ocak 2019 Perşembe

Alparslan Kuytul Hocaefendi 3 gün süren mahkemenin ardından suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarından tahliye edildi. Tahliye edilmesinin ardından Bolu’da bekleyen sevenlerini ve talebelerini selamladıktan sonra Adana’ya doğru yola koyuldu. Yol boyunca birçok tesiste durarak kendisini karşılamaya gelen sevenleriyle görüştü.

https://alparslankuytul.com/2019/alparslan-kuytul-hocaefendinin-serbest-birakilmasinin-ardindan-ilk-sozlerii.html

25 Ocak 2019 Cuma

25 Ocak günü Adana’da,  Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi hasret ve heyecanla bekleyen binlerce Furkan Vakfı gönüllüsü, Hocaefendi’yi karşılamak için Adana’nın 3 farklı bölgesinde sabahın erken saatlerinde bir araya geldi.

Adana girişindeki tesiste, Fuar alanı ve Reşatbey (Alparslan Hoca’nın evi önü) olmak üzere 3 farklı noktada binlerce kişi ayakta Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi karşılamak için bekledi. Sabahın erken saatlerinden itibaren saatlerce Hocaefendi’yi selamlamak için gelen sevenler, soğuk hava şartlarına rağmen pankart ve dövizlerle bekledi.

Bekleyen bu kalabalıklar hiçbir taşkınlık yapmadığı gibi, kamu düzenini bozacak, trafiği aksatacak veya çevreyi rahatsız edecek hiçbir eylem içerisinde de bulunmadı.

Adana Girişindeki Tesiste Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Konuşması Engellendi

İlk olarak binlerce Furkan Vakfı gönüllüsü, Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi karşılamak için Adana’nın girişinde bir tesiste toplandılar, ancak muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, Adana emniyeti tarafından Adana gişelerinde saatlerce bekletilerek, sevenlerinin yanına gitmesi engellenmeye çalışıldı. Emniyet yetkilileri Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenlerine selam vermeden direk evine gitmesini istediler. Hocaefendi bunu kabul etmeyince kısa bir selamlama yapmasına müsaade edildi. Tesise giren Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi sevenleri büyük bir coşkuyla karşıladı. Kısa bir selam vermek istediğini, emniyetin bu kadar müsaade ettiğini söyleyerek sözlerine başlamasına rağmen Hocaefendi konuşmasına başlar başlamaz polisin anons sesleri ile konuşması engellendi. Emniyet müdürü izin verdiği halde bir komiser kalabalığın içime girerek ısrarla anons çekiyor ve oradaki toplanmış insanları tahrik etmeye çalışıyordu. Kendisine bunu neden yapıyorsun diye soranlara, aynı müdürün kendisine de bu anonsu çekmesini söylediğini söyledi.

Emniyet güçleri, Hocalarına kavuşmanın heyecanını yaşayan Furkan gönüllülerinin sevinçlerini bir kez daha kursaklarında bıraktı.


Sabah saatlerinin ilk ışıklarıyla tesiste toplanan binlerce Furkan gönüllüsünün, Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye eşlik ederek şehre girmelerine müsaade edilmedi. Alparslan Kuytul Hocaefendi tesisten ayrıldı ancak tesis çıkışı TOMA’larla kapatılarak sevenlerinin tesisten çıkmasına ve hocalarına eşlik etmelerine uzun süre izin verilmedi. Yaklaşık 1,5 saat sonra tesisten çıkan araçlar ve diğer noktalarda Hocaefendi’nin evinin önüne gitmek isteyen sevenleri yine birçok yolun kapalı olması sebebiyle Hocaefendi’nin evine ulaşamadı. Emniyet tarafından birçok yolun kapatılmasıyla Adana’da trafik akışı ciddi manada kesintiye uğratıldı ve kapatmalardan ötürü şehir genelinde büyük bir mağduriyet yaşandı.

Hocaefendi’nin Fuar Alanındaki Sevenlerine Selam Vermesine Müsaade Edilmedi

Emniyet güçleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Adana fuar alanında bekleyen Furkan gönüllülerinin yanına gitmesine de müsaade etmedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Evinin Önü Polis Otobüsleri, Akrep Ve TOMA’larla Kapatıldı

Bu kadar engellemeye rağmen Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evinin önüne kendi imkânlarıyla gelip bekleyen kalabalık, Muhterem Hocamızı coşku ve muhabbetle, tekbirler eşliğinde şükür kurbanları keserek karşıladılar.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, kendisini karşılamaya gelen sevenlerine hitap ederken emniyetin ağır güvenlik önlemleri ile karşılaştı. Sesini duyuramayan Alparslan Kuytul Hocaefendi, akabinde evinin balkonuna çıkarak sevenlerine seslenmeye çalıştı. Bu sırada kalabalığa seslenmesini engelleyebilmek için orada bulunan onlarca emniyet aracı aynı anda siren seslerini açtılar. Orada tamamen barışçıl bir amaç için toplanmış masum insanlar tahrik edilerek bir provokasyona zemin hazırlanıyordu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, siren seslerini açan polislere tepki göstererek:

“Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Devam edin. Tıpkı peygamberimize yapıldığı gibi bana yapıyorsunuz. Peygamberimize aynısını yaptılar. Aynen böyle ses yaptılar, peygamberimizin konuşmasını engellediler. Aynısını yapıyorsunuz. İftiralarla beni bir yıl hapse attırdınız.” dedi.
Ayrıca evinin etrafındaki yollar çevik kuvvetle çevrilerek, çemberler oluşturuldu. Binlerce insan kaldırımda sıkışmak zorunda kaldı ve büyük bir izdiham yaşandı.

https://alparslankuytul.com/2019/tahliye-olan-alparslan-kuytul-hocaefendinin-siren-sesleriyle-bastirilmaya-calisilan-konusmasi.html


Alparslan Kuytul Hocaefendi binlerce seveniyle cuma namazını eda etmek üzere Adana Merkez Camiye yürüdü.


Karşılamanın ardından Alparslan Kuytul Hocaefendi ve binlerce seveni cuma namazını eda etmek üzere Adana Merkez Camiye yürüdü. Cuma namazının ardından hasbıhal etmek için Merkez parkta toplanan binlerce kişi, bir kez daha polis engeliyle karşılaştı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Sevenlerinin Parkta Oturmalarına Müsaade Edilmedi

Şehir dışlarından ve yurt dışlarından gelen binlerce Furkan gönüllüsünün Alparslan Kuytul Hocaefendi ile hasbihal etmesine dahi müsaade etmek istemeyen emniyet güçleri, toplanan kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Parkta dağınık vaziyette sessizce oturmaya çalışan slogan dahi atmayan kalabalık, emniyet güçleri tarafından dağıtılırken bir grup ise evine doğru yürüyen Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi eşlik etmek istedi. Ancak emniyet güçleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye eşlik etmek isteyen gruba da engel olmaya çalıştı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Evine Tekrar TEM Baskını
Hakkındaki tüm suçlamalardan tahliye edilerek bir yıllık haksız tutukluluğun ardından  serbest bırakılan  Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evine saat 23.00 sularında misafirleri ve ailesi ile hasret giderirken TEM ekipleri tarafından baskın yapıldı.

Polisten Vicdansız Müdahale

Eve baskın yapan polis ekipleri, evde bulunan aile efradı ve misafirleri yaka paça evden dışarı attı. Misafirleri hatta çocukları darp etti ve evde, ev sahibi olmadan, şahit olarak muhtar ve komşulardan herhangi biri bulunmadan ve ev darmadağın edilerek usulsüzce arama yapıldı.

Ailesi ve sevenleri Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında bilgi almak için emniyetin önüne gitti, ancak emniyet önünde polis engeliyle karşılaştılar.  Tüm bekleyenleri müdahale ederek dağıtan emniyet güçleri, kimsenin beklemesine müsaade etmedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Hakkında Bilgi Almak İsteyen Av. Adem Tural Polisin Fiziki Müdahalesiyle Karşılaştı

Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı Adem Tural da Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında bilgi almak için emniyete gitti, ancak hakkında bilgi verilmemekle birlikte polis fiziki müdahalesiyle yaka paça dışarı çıkartıldı.

Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte Bolu cezaevinden tahliye edilen Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz de evine yapılan baskınla emniyete götürüldü. Ertesi gün her ikisi de yeniden Bolu cezaevine nakledildi

26 Ocak 2019 Cumartesi

Furkan gönüllüleri, polis baskılarına rağmen Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük yürüyüşüne devam etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Tekrar Tutuklanmasına, Tepki Yağdı

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliye edilmesinin ardından henüz 24 saat geçmemişken tekrardan tutuklanması, birçok yazar siyasetçi ve hukukçunun tepkisine yol açtı. Sosyal medya üzerinden binlerce seveni, ayrıca farklı görüşte bulunan birçok vicdan sahibi kimseler hatta birçok uzman hukukçu bu hukuksuzluğu kınayarak kararın tamamen siyasi baskılar altında kalınarak verildiğini vurguladı.

https://alparslankuytul.com/2019/alparslan-kuytul-hocaefendinin-tekrar-tutuklanmasina-tepkiler-cig-gibi-buyuyor.html

27 Ocak 2019 Pazar

Semra Kuytul Hocahanım Evinin Önünde Gözaltına Alındı

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tekrar tutuklanmasının üzerinden 3 gün geçmiş olmasına rağmen evinin önü yüzlerce polis tarafından abluka altına alınmaya devam etti.

Evinin önünün polisler tarafından çember altına alınması üzerine Semra Kuytul Hocahanım, komşularının ve mahalle sakinlerinin mağduriyetlerini ve rahatsızlıklarını dile getirdi. Emniyet güçlerinin evlerinin önünden çekilmesi gerektiğini söyledi. Yapmış olduğu bu konuşması ve daha önce sosyal medya üzerinden yapmış olduğu ve ağır hukuksuzluğa dikkat çektiği söylemleri üzerine, yanında bulunan 6 kadın ve 2 erkekle beraber gözaltına alındı. 7 saat sonra ise yanındakilerle birlikte serbest bırakıldı.

Semra Kuytul Hocahanım’ın gözaltına alınmasının ardından Furkan nesli yazarlarından Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım bir açıklamada bulunarak ‘”Semra Hoca, ilmi, ahlakı, İslama adadığı hayatıyla kıymetli ve sevilen bir kişiliktir. Bugün ise onu seven insanların gözü önünde gözaltına alındı. Ama artık bu insanlar oyunu çözdü, provokasyon tuzağının farkındalar” ifadelerini kullandı.

BU YAŞANANLARIN AMACINI ÇOCUKLAR BİLE ANLAR

“3 gün boyunca yaşananların kışkırtılmak amaçlı olduğunu bir çocuk bile anlar ” ifadelerini kullanan Hocahanım şunları ekledi:

PROVOKASYONA GELMEDİLER, GELMEYECEKLER

“Bu topluluk zararsız bir şekilde haksızlıklara tepki gösteriyor. Bu topluluğu provoke etmeye çalışmasınlar, kışkırtmaya uğraşmasınlar. Bu insanların meşrebinde polise askere taş atmak, cam kırmak, çiçek ezmek yok. Bundan sonra da olmayacak. Bu topluluğu tanıyın artık, şuana kadar provoke olmadılar olmayacaklar.
https://twitter.com/furkanvakfi/status/1089518752700485638

28 Ocak 2019 Pazartesi

Semra Kuytul Hocahanım’ın evinin önünde ki polis ablukasına tepki göstermesi sebebiyle gözaltına alınmasının ardından, emniyet güçleri, evin önündeki ablukayı kaldırdı.

Söyleşi | Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Tahliyesi ve Sonrasında Yaşananlar

https://www.youtube.com/watch?v=huTL0IThNYo

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here