Alparslan Kuytul Hocaefendinin Mahkeme Süreci

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin çıkarıldığı son mahkemelerin tamamı ertelenerek uzatıldı. Alparslan Kuytul Hocaefendi, ilk duruşmalarında tahliye aldığı mahkemelerin ertelenmesine yönelik “birileri beni mahkemelerle yormak istiyor” dedi.

2 Yıl Önce Haksızca Gözaltına Alındı

İslam alimi Alpaslan Kuytul Hocaefendi, 30 Ocak 2018 tarihinde evine şafak vakti yapılan baskınla haksızca gözaltına alınmış ve 8 Şubat 2018 ‘de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bolu F Tipi cezaevine gönderilmişti.

Aylar Sonra Mahkemeye Çıkarıldı

Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutuklu yargılandığı iddianame, tutuklama tarihinden 6 ay sonra hazırlanarak “terör örgütüne üye olmak” ve “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” olarak iki kısma ayrıldı.

“TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇLAMASI”

Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutuklu yargılandığı dosyalardan biri olan “terör örgütüne üye olmak” suçlaması savcılık tarafından “terör örgütüne üye olmayarak yardım etmek ve propagandasını yapmak” olarak değiştirildi. Korku atmosferinin oluşturulduğu Türkiye şartlarında Terör örgütüne üye olmadan , o örgüte yardım etmenin mümkünatı ise merak konusu olarak kalmaya devam ediyor.

Terör örgütü propagandası davasına, tutukluluğundan tam 9 ay sonra mahkemeye çıkartılan Alparslan Kuytul Hocaefendi, dosyada tutukluluğu gerektirecek bir gerekçe bulunmaması sebebiyle tahliye edildi. Mahkeme 10 Ocak tarihine ertelendi. Ancak diğer bir dosyadan tutukluğu devam ettiği için serbest bırakılmadı.

10 Ocak Mahkemesi de Ertelendi

8 Kasım 2018 tarihinde tutuklu kalmasını gerektirecek bir gerekçe bulunmaması nedeniyle tahliye edilen Alparslan Kuytul Hocaefendinin aynı dosyadan çıkarıldığı 10 Ocak mahkemesi de SEGBİS bağlantısının kurulamaması ve savcının ek süre talebi sonrası 4 Nisan 2019 tarihine ertelendi.

4 Nisan Mahkemesi de Ertelendi

Tahliye aldığı terör dosyası matbu gerekçeler ile ertelenerek uzamaya devam etti. 4 Nisan tarihinde görülen 3. duruşması da dosyaya yapılan eklemelerin incelenmesi ve eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle 4 Temmuz tarihine ertelendi. Dosya, yapılan eklerle aylar sonrasına ertelenerek uzatılmaya devam etti.

4 Temmuz Mahkemesi de Ertelendi

Tahliye aldığı dosyanın 4 Temmuz’da görülen 4. Duruşması da delil yetersizliğinden 18 Ekim’e ertelendi.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin 4. Kez ertelenen terör propagandası mahkemesinin 5. Duruşması Adana 11. Ağır ceza mahkemesinde görüldü.

18 Ekim Mahkemesi de Ertelendi

Alparslan Kuytul Hocaefendinin, ilk duruşmasından tahliye aldığı ‘terör propagandası’ mahkemesi, 5. kez ileri bir tarihe ertelendi. Mahkeme heyeti duruşmayı 21 Ocak 2020 tarihine erteledi.

Talebe ve sevenleri ise asılsız iddialarla iki yıl süreyle sürdürülen bu dosyanın beraat ile sonuçlanmasını bekliyor.

TUTUKLU YARGILANDIĞI SUÇ ÖRGÜTÜ DOSYASI 

8 Şubat 2018 tarihinde tutuklanan ve haksız tutukluluğundan 1 yıl sonra mahkemeye çıkartılan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 22, 23, 24 Ocak’ta üç gün süreyle görülen seri duruşmalardan tahliye edilmiş, mahkeme 10 Mayıs 2019 tarihine ertelenerek 24 Ocak’ta serbest bırakılmıştı.

3 gün süren mahkemeden tahliye edilerek serbest bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi, duruşma savcısının itirazının kabulü sonrası saatler içinde tekrar tutuklandı.

10 Mayıs Mahkemesi de Ertelendi

25 Ocak’ta tekrar cezaevine girdirilen Alparslan Kuytul Hocaefendi, 4 ay sonra 10 Mayıs ‘ta tekrar hakim karşına çıkarıldı ancak bu mahkemesi de 22 Ağustos tarihine ertelendi.

22 Ağustos Mahkemesine de Ertelendi

“Suç örgütü ve nitelikli dolandırıcılık” iddialarıyla açılan ve ilk duruşmasından tahliye aldığı bu dosyada akla ziyan gerekçelerle aylarca uzatıldı. 22 Ağustos mahkemesinin 3. duruşması nöbetçi mahkemede gerçekleşti. Atanan hakimin dosyaya vakıf olmaması sebebiyle mahkeme 6 Eylül tarihine ertelendi.

6 Eylül Mahkemesi de Ertelendi

Alparslan Kuytul Hocaefendinin savunma yapmasına dahi izin verilmeyen bu mahkeme ise diğerleri gibi aylar sonrasına atılarak 5 Aralık 2019 ‘a ertelendi.“BENİ HAKSIZ YERE TUTTUKLARI YETMEZMİŞ GİBİ…. “

Alparslan Kuytul Hocaefendi ise avukatı aracılığıyla gönderdiği bir mesajında bu duruma tepkisini göstererek şu ifadeleri kullandı:

“3 Mahkemede beraat edince bir el müdahale etti ve ondan sonraki bütün mahkemeler uzatılmaya başlandı. Mahkemelerim sürekli erteleniyor ve davaların sonuçlanmasına müsaade edilmiyor.

Bu ertelenen mahkemelerde SEGBİS ile savunma yapmam için cezaevine yazı yazılıyor ancak her defasında birtakım sebepler bulunarak duruşmaya çağrılmıyorum.

2-3 celsede beraat ile bitecek dosyalar çok basit sebeplerle sürekli uzatılıyor. Beni haksız yere tutukladıkları yetmezmiş gibi mahkemelerle ve yeni dosyalarla da sürekli meşgul edip yormak istiyorlar. Halbuki Orhan Gazi’nin de dediği gibi “geciken adalet zulümdür” ve bu zulüm bugün bilerek ve isteyerek planlı bir şekilde bana, aileme ve daha birçok insana yapılıyor.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here