Alparslan Kuytul Hocaefendinin Kızları Bu Karelerden Dolayı Yargılanacak!

0

Babalarına özgürlük istemeleri sebebiyle Alpaslan Kuytul Hocaefendinin reşit olmayan iki kızına açılan mahkeme yarın dana’da görülecek.

Alparslan Kuytul Hocaefendi 24 Ocak’ta tahliye edildikten sonra 24 saat geçmeden yeniden tutuklanmıştı. Alparslan Hocanın 2 kızı babalarının tahliye olup aynı gün tekrar tutuklanması üzerine 28 Ocak Pazartesi anneleriyle atkı takarak yürüyüşe çıktıkları o gün sebebiyle hakim karşısına çıkıyorlar.

Adana 3. Çocuk Mahkemesinde görülecek davayı sosyal medya hesabından duyuran Semra Kuytul Hocahanım’a ise birçok kesimden destek gelmiş, çocuklara açılan mahkeme, hukuk adına utanç vesikası olarak nitelenmişti.

2003 ve 2004 doğumlu iki kızına açılan skandal mahkemenin perşembe günü görüleceğini hatırlatan Hocahanım, “babalarına özgürlük isteyen çocukların mahkeme edilmesine şahit olacak Türkiye” ifadelerini kullandı.

Çocuklarının yargılanacağı suçları da paylaşan Hocahanım, “Bu karede yer aldılar, benimle beraber sadece 50 m yürüdüler diye. Bir de pankartları çıkarıp resim çektik. Kızımın biri yanımda diğeri de çeken! ” cümlelerini kullandı.

Hazırlanan iddianameden bir kesit;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here