Alparslan Kuytul Hocaefendinin Çocuklarına Dava Açılmasına Gergerlioğlu’ndan Basın Açıklamalı Tepki!

0

Cezaevlerindeki Hak ihlalleri ve Gündem Değerlendirme adlı basın toplantısı gerçekleştiren HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ö. Faruk Gergerlioğlu, toplantıda Alparslan Kuytul Hocaefendiye yapılan haksızlığa dikkat çekmek için taktıkları atkı sebebiyle iki kızına açılan davaya da yer verdi.

Gergerlioğlu, gerçekleştirdiği toplantıda cezaevleri ve gözaltı merkezlerinde yaşanan skandallara değindi. Gergerlioğlunun ele aldığı başlıklardan birisi de tutuklu yargılanan babaları için Adana’da özgürlük simgeli atkı takan çocuklara açılan dava oldu.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin siyasi nedenlerle cezaevinde tutulduğunu dile getiren Gergerlioğlu, haksızlığa uğrayan babaları için atkı takan ve reşit olmayan çocuklara bile dava açılmasını şu sözlere eleştirdi:

“Bu keyfi yargılamayı protesto etmek için Alparslan Kuytul’a özgürlük yazan bir atkıyı boyunlarına takmak ve bu şekilde yürümek nedeniyle Alparslan Kuytul’un çocukları hakkında çocuk mahkemesi tarafından dava açıldı. İnanılmaz. Bir insan bir atkı takıp da yürüyemeyecek mi? Adaletsiz bir yargılamanın kurbanı olan bir kişi için atkı takamayacak mı? İfade özgürlüğü alanında Türkiye tarihin en kötü örneklerini sergilemekle meşgul.”

İşte Gergerlioğlu’nun Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutuklanması ve ona destek olan yakınlarına dava açılması hakkında yaptığı açıklamanın tamamı:

“Önceki haftalarda da bunu gündeme getirmiştik. Alparslan Kuytul düşüncelerinden dolayı aylardır cezaevinde. Besbelli ki siyasi nedenlerle yargılandı ve cezaevine kondu. Tahliye edildi, siyasi nedenlerle tekrar tutuklandı, cezaevine kondu. Onun suçu Adalet ve Kalkınma Partisine AKP değil ZKP demekti. Zulümle kalkınma partisi demekti. Bundan dolayı şimşekleri üstüne çekti ve Alparslan Kuytul uyduruk gerekçelerle tutuklandı. Aylardır cezaevinde. Aylarca tecritte tutuldu. Tek kişilik hücrede tutuldu. Sanırım 10 ay sonra yanına birisi verildi. Aylarca bu insan adeta çıldırtılmaya çalışıldı. Bu hali sivil toplum faaliyetleri ile protesto etmeye çalışan vakıf üyeleri, aile üyeleri, eşi ve kızları da çok barışçıl sivil toplum gösterilerinden dolayı itham edildi ve haklarında şu anda dava açıldı. İnanılmaz. Bu keyfi yargılamayı protesto etmek için Alparslan Kuytul’a özgürlük yazan bir atkıyı boyunlarına takmak nedeni ile ve bu şekilde yürümek nedeniyle Alparslan Kuytul’un çocukları hakkında çocuk mahkemesi tarafından dava açıldı. İnanılmaz. Türkiye nasıl diktatöryal bir ülke olma yönünde ilerliyor? Bir insan bir atkı takıp da yürüyemeyecek mi? Adaletsiz bir yargılamanın kurbanı olan bir kişi için atkı takamayacak mı? İfade özgürlüğü alanında Türkiye tarihin en kötü örneklerini sergilemekle meşgul. Bakın Adana çocuk mahkemesinin açtığı dava bu. Türkiye adına çok üzücü bu.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here