Alparslan Kuytul Hocaefendinin 3. Kez Ertelenen Mahkemesi Ardından Avukatından İlk Açıklama

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin, 8 Kasım’da gerçekleşen ilk duruşmada tahliye edildiği ‘terör propagandası’ mahkemesinin bugün görülen 3. duruşması savcının ek süre talebi ve dosyaya yeni eklenen evrakların incelenmesi adına 4 Temmuz 2019 tarihine ertelendi.

Adliye önünde bekleyen ve canlı yayından mahkeme sürecini takip eden binlerce kişiye açıklama yapan Avukat Adem Tural’ın ifadeleri şu şekilde;

Normalde bu duruşma karar duruşması olacaktı. Ancak duruşma arasında iddianameye “FETÖ’ye yardım etmek” iddiasıyla yeni bir konuşma eklenmiş ve iki dosya birleştirilmişti. Alparslan Hoca o konuşma hakkında savunma yapamamıştı. Alparslan Hoca savunmasını yapamadığı için savcı da mütalaasını hazırlayamamıştı. Alparslan Hoca, masum erlerin boğazını kesenlere cani demesinden ötürü hakkında açılan “FETÖ’ye yardım etti” iddiasına gerekli savunmasını yaptı. Biz de savunmamızı yaptık.

Savcı, dosya hakkında gerekli araştırmaların yapılması ve eksiklerin tamamlanması için ek süre talep etti.

Mahkeme heyeti de eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 4 Temmuza erteledi.

4 Temmuzdaki mahkemenin karar mahkemesi olup olmayacağı belli olmaz. Dosyaya eklenen evrakların süreci nasıl etkileyeceğini bilemeyiz. Ayrıca Bugünkü mahkemeden beraat alsa da serbest bırakılmayacaktı. Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı dava 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 10 Mayısta görülecek. Hem bizim hem de Alparslan Hocanın hazırlıkları bu mahkemeye yönelik. Temennimiz bu adaletsizliğin ve hukuksuzluğun son bulması ve Alpaslan Hocanın serbest bırakılmasıdır.

Canlı yayını izlemek için tıklayınız;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here