Alparslan Kuytul Hocaefendiden Kadir Gecesi Mesajı

0

476 gündür tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi her Cuma ailesiyle yaptığı telefon konuşmalarında önemli hususlara temas etmekte, tüm Müslümanlara önemli mesajlar vermektedir.

Bu hafta Kadir Gecesi ve itilaf konularına temas eden Hocaefendi itikâf gibi önemli ve unutulmuş bir sünneti ihya edenleri tebrik etti. Bu bayramla birlikte sevenlerinden ayrı 3 bayram geçirdiğini de ayrıca ifade etti ve buna sebep olanların bu vebalden ve kul hakkından kurtulmalarının mümkün olmadığını belirtti.


Kadir gecesinin manasını iyi anlamak gerektiğine vurgu yapan Hocaefendi, bu gecenin Kur’an’ı indiği gece olması hasebiyle kıymetli olduğuna değindi.

Bugün Kadir Gecesi değil mi? Bu geceyi şerefli, Kadri kıymeti büyük gece yapan bu gecede Kur’an’ın inmesi veya inmeye başlamasıdır. Kadir gecesinin kadrini kıymetini bilmek Kur’an’a değer verip onu okumakla anlamakla yaşamakla ve hayatımıza hakim kılmakla olur. Kur’an medeniyetinden uzaklaşan hatta Kur’an’ın hükümlerini insani ve ahlaki değerlerini reddedip başka medeniyetlerin peşine düşenler bu gece yine şuursuzca Kadir gecesini kutlayacaklar.

Anlamadan Kadir gecesinin manasına dikkat etmeden yine bilindik şeyler yapacaklar, güzel ilahiler dinleyecekler sonra da mutlu bir şekilde evlerine gidecekler. Bu geceyi böyle kadri kıymeti büyük yapan nedir üzerinde kafa yormayacaklar. Bu şekilde devam ettiğimiz müddetçe kurtuluşumuz mümkün değil.

Her Kadir Gecesi’nde insan Kur’an’ın dünyaya kattıklarını tekrardan hatırlamalı ve konuşanlar bununla ilgili konuşmalı insanları uyutmamalı. bir ülkede ya da bir dünyada Yani kur’an hükümlerinden uzaklaşılmış Kur’an medeniyetinden uzaklaşılmış Kur’an insanı ve ahlaki değerlerinden uzaklaşılmış tamamen kullara kulluk yapılıyor insanların dediği oluyor.

Allah’ın dediği olmuyor böyle bir ortamda insanları ilahilerle uyutmak yerine insanlara Kur’an’ın kazandıracağının neler olduğunun Tevhid inancının bu ümmete bu dünyaya neler kazandıracağını sorunları halledeceğini güzel bir dünya meydana getireceğini Kur’an medeniyetini anlatmak lazım bunu yapmıyorlar insanları ilahilerle Uyutmaya devam ediyorlar. Tabi bundan da islam düşmanları gayet memnunlar yapılması gereken şey bu gecede Kur’an medeniyeti hatırlamaktır Mademki Kur’an’ın indiği bu geceyi önemsiyoruz bin Aydan hayırlı diyoruz Evet 1000 Aydan da hayırlı bin yıldan da hayırlı.

Neden Çünkü bu gece İnen Kur’an sayesinde dünya değişti Bütün zalimlerin saltanatları yıkıldı Kula Kulluk kaldırıldı cahiliye hayatı değişti Asrı cahiliye asrı saadete dönüştü yeni bir medeniyet kuruldu Kur’an sayesinde o yüzden bu gece bin Aydan hayırlı bin yıldan da hayırlı. Böyle bir şeye vesile olduğu Böyle bir gecede yani Kur’an gibi bir kitap indiği için dünyayı değiştirdiği için tarihi değiştirdiği için bin Aydan hayırlı bu noktaya bakmayanlar sanki Sadece bu gece de kalkıp namaz kılarsak bin Aydan hayırlı ibadet yapmış oluruz gibi düşünüyorlar.

Halbuki ayette bu gece bin Aydan hayırlıdır diyor bu gecede yapılan ibadetler bin ayda yapılan ibadetlerden daha hayırlıdır demiyor. Yani bu gecenin kendisi bin aydan hayırlı. Çünkü dünyaya çok şeyler kattı Kur’an’ın inmesi dünyaya medeniyeti öğretti cahiliye insanı oradan aldı yükseltti kızını toprağa gömen cahilleri aldı büyük insanlar haline getirdi.bedevileri aldı devlet kurdurdu yani kadına kıymet verilmezdi köleye kıymet verilmezdi çocuğa Kıymet verilmezdi içki, faiz her türlü pislik var da ırkçılık vardı adam öldürme vardı. Her türlü kötülük vardı insanları o çukurdan aldı yükseltti Bunlar üzerinde Durulmuyor hiç şuursuzca Kadir Gecesi nedir ne değildir hiç anlamadan ilahiler ile geçiştiriliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here