Alparslan Kuytul Hocaefendiden Furkan Vakfının Kuruluş Yıl Dönümüne Dair Mesajlar

0

22 Kasım 1994 yılında kurulan ve yıllarca ilmi faaliyetler gerçekleştiren Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı 25. Yılında buruk bir şekilde anılıyor…

2 sene önce kayyum atanan ve kapısına kilit vurulan vakfın ilim ve hizmet faaliyetleri 661. gündür engelleniyor. Kuruluşunun 25. yılını buruk geçiren Furkan gönüllüleri için Alparslan Kuytul Hocaefendinin, vakfın 20. yılında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmadan alıntılar paylaşmak istiyoruz.

İşte konuşmadan kesitler:

“Pusulası güneş olan bir gemi rotasından sapmaz. Aynı şekilde pusulası Kur’an ve Sünnet olan bir hareket hiçbir zaman istikametten sapmaz. Düşman hangi tuzağı kurarsa kursun, rüzgâr hangi yönden eserse essin etkilenmez. İçinizden başka istikamete gitmek isteyenler çıkabilir, siz her zaman Kur’an’a bakın, her zaman peygamberin yolundan gidin.”

“Öncü Nesil Hz. İbrahim’in, Hz. Musa’nın, Hz. Muhammed’in neslidir. Öncü Nesil Furkan neslidir. Allah, öncü nesle bir vazife vermiştir. Sahabe neslinin derecesine ulaşmak elbette mümkün değildir. Ancak Allah Rasulü: “Benim ümmetimin misali yağmur gibidir. Başı mı yoksa sonu mu hayırlı belli değildir” buyurmuştur. Yani ahir zamana doğru yeni bir hayırlı nesil gelecektir.”

“Öncü Nesil, rüzgârın arkasından esmesini beklemez. Gerekirse rüzgâra karşı gider. Öncü Nesil vapur gibidir. Rüzgâr nereden eserse essin gider. Öncü Nesil’den olanlar, yeryüzünde bütün Müslüman kardeşlerinin dertlerini dertlenmek zorundadırlar. Yeri geldiğinde komşusun derdiyle dertlenir, yeri geldiğinde tüm İslam dünyasının derdini dertlenir.”

“Her devrin ve her meselenin öncüleri vardır. Cenneti kazanmanın kolay yolu öncü olmak, öncülük yapmaktır. Öncülük yaptıkları meseleler, kendisi öldükten sonra bile ona sevap kazandırır. Çünkü o yaptığı öncülükten faydalanan herkesin sevabı ona gitmektedir.”

“Öncü Nesil, gözü yaşlı bir nesildir, hüzünlüdür. Ümmetinin ve Müslümanların halini düşünerek hüzünlenir. Allah’ın Rasulü; “Benim kardeşlerim beni görmeden bana iman edecek nesillerdir” buyurmuştur. Peygamberimizin “Benim kardeşlerim” dediği kişilerden olmak istemez misiniz? O halde bulunduğunuz yerde öncülük yapın.”

“Öncü Nesil, kâfirin karşısında asil bir duruş gösterir. Hiçbir zaman eziklik göstermez.

Öncü Nesil, ümmet olarak üstünlük duygusuna sahiptir, iman, inanç ve ahlâk esasları olarak üstünlük duygusuna sahiptir. Öncü Nesil kâfirin karşısında boynunu bükerek onların medeniyetlerinin bir parçası olamaz. Öncü Nesil, kendi medeniyetini, İslam medeniyetini kurmak için gayret sarf eder.”

“Hem aydın vasfına sahip hem de âlim vasfına sahip nesiller yetiştirilmelidir. Hem çağını bilen, hem de İslam’ı bilen nesiller yetiştirilmelidir. Böyle nesiller yetişmediği müddetçe öncü nesiller çıkmayacaktır.”

“Öncü Nesil, Allah’ın dediğinin olmadığı insanların dediğinin olduğu medeniyetleri medeniyet olarak görmez!”

“Öncü Nesil, başka medeniyetlerin kuyruğu olacak olan bir nesil değildir.”

“Cenneti kazanmanın kolay yolu, Öncü olmaktır. Akıllı olanlar bulundukları yerde Öncü olsunlar.”

“Örneğiniz Hz. Muhammed (S.a.v.) olsun; sapmayacaksınız emin olun!”

“‘Furkan Nesli’ , hakka hak dediği gibi yanlışa da yanlış diyen bir nesildir.”

“Yalnız hakkı söyleyip batılı konuşmayanlar Furkan olamazlar!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here