Alparslan Kuytul Hocaefendiden: “Dinin İzzetini Ancak, Kendini Dine Feda Edenler Koruyabilir!”

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, ailesiyle yapmış olduğu son telefon görüşmesinde; İmam Ahmed’in bir sözünden yola çıkarak alimlerin, dinin izzetini savunma ve fitnelerin önünü kesme gibi bir vazifelerinin olduğunu hatırlattı ve “Dini Kendine Feda Edenler Dinin İzzetini Koruyamazlar; Dinin İzzetini Ancak, Kendini Dine Feda Edenler Koruyabilirler.”dedi. Tüm İslam davetçilerinin evvela dinin izzetini üstün tutmaları gerektiğini ifade eden Alparslan Kuytul Hocaefendi, yine Nisa suresinden yola çıkarak “müminlerin Allah’a olan güven ve iltisaklarının her daim diri olması gerektiğini ve böyle olduğu takdirde ilahi bir yardım geleceğini” belirtti.

Telefon görüşmesinin ilgili kısmı sizlerle;

İmtihan İnsanın Pişmesi İçindir! 

Allah Azze ve Celle Nisa Sûresinde buyuruyor: ”Allah asla Mü’minlerin Aleyhinde kafirlere yol vermez.” O halde korkacak bir şey yok. Allah madem ki kafirlere yol vermiyor, o halde korkacak bir şey yok yani. Eninde sonunda Mü’minlere yardımını gönderecektir. İmtihan insanın pişmesi içindir. Bir et bile pişmedikçe kebap olmaz, illa ki pişeceğiz.

Bir Azeri kardeşimiz benimle ilgili bir şiir yazmış mektubunda diyor ki;

Kara zindan, tutabilmez ki seni, Sen Adalet yolunun yolcususan,

Ne ölüm korkutabilmez ki seni, Sen şehadet yolunun yolcususan,

Dost zordadırsa oturmak olmaz, zulmün önünde sessiz durmak olmaz,

Ruhu kelepçelere vurmak olmaz, Sen saadet yolunun yolcususan.

Güzel yazmış, Allah razı olsun. Çok zamanımız da kalmadı da.

İmam Ahmed’e bazı kimseler; “Sen de ruhsata sarılan Âlimler gibi ruhsata sarıl demişler. O da demiş ki; Herkes ruhsata sarılırsa fitnenin önünü kim kesecek, bu dinin izzetini kim savunacak?”

Ben de diyorum ki; “Dini Kendine Feda Edenler Dinin İzzetini Koruyamazlar; Dinin İzzetini Ancak, Kendini Dine Feda Edenler Koruyabilirler.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here