Alparslan Kuytul Hocaefendi Yazdı: “Tevhid Davası Okyanus Gibidir, Önüne Set Çekilemez!”

0


14 aydır yargısız infazla Bolu F Tipi Cezaevinde bulunan Alparsan Kuytul Hocaefendinin kamuoyuna yazmış olduğu mektup, dün (29.0.2019) itibariyle yayınlandı. Hocaefendinin“Ölene kadar “Tevhit, Adalet, Hürriyet, Medeniyet” demeye devam edeceğim”sözleriyle son bulan mektubu sevenleri ve talebeleri tarafından yoğun ilgi gördü. Alparslan Kuytul Hocaefendi Yazdı: ‘Tevhid Davası Okyanus Gibidir, Önüne Sed Çekilemez!’

Mektubunda Müslümanların, kurtuluşumuzun tek yolu olan tevhit hakikatine sarılmaları gerektiğine değinerek her daim tevhidi anlattığımızdan dolayı İslam düşmanlarının susturma girişimlerine maruz kaldığımızdan bahsetti.

Mektubun ilgili kısmı şu şekildedir;

‘Tevhid doğrudur. Çünkü bir şeyin sahibi kimse onun üzerinde hükmetme hakkı ona aittir. Mademki dünya ve içindekiler ve tüm insanlar Allah’a aittir o halde insanlar Allah’a itaat etmeli ve Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği gibi bir düzen kurulmalıdır. Bu, Allah’ın hakkıdır. Silah zoruyla birinin mülküne el koyan ya da meşru bir hükümete karşı darbe yapan ve seçilmişlerin yetkilerini silah zoruyla ele geçirmeye çalışanlar ğasıb değil midir? Seçilmişlerin hükmetme yetkisini zorbalıkla ele geçirenler darbecidir de Allah’ın hükmetme yetkisini ele geçirenler darbeci değil midir? Allah’ın dediği değil bizim dediğimiz olacak diyenler Allah’ın hakkını ğasp eden ğasıblar ve darbecilerdir.

Kendi saltanatını kuranlar “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” sözümüzden rahatsız oldular ve Tevhid tarihte nice saltanatları yıktığı için kendi saltanatlarını da yıkacağından korktular.

Bunun için izinden gittikleri kimseler gibi Tevhid davasını anlatanları susturma yoluna gittiler. Hâlbuki beni sustursalar bile yazılarım ve videolarım susmaz, videolarımı sustursalar talebelerim susmaz, Tevhidi anlatan diğer Müslümanlar susmaz, onları da sustursalar Tevhid susmaz. Tevhid dünyanın en etkili sözüdür. Hem akla hem vicdana uygundur. Yeter ki açıkça ve cesurca anlatılsın.

Güneşin kardan heykelleri eritmesi gibi Tevhid güneşi de tüm ideolojileri ve düzenleri eritir. Yeter ki Müslümanlar Tevhidi gündeme getirsin. Tevhid güneşinin eritemeyeceği buzdan heykel yoktur. Tevhid davası okyanus gibidir, önüne sed çekilemez. Tevhidi haykıran ve haksızlık karşısında susmayanlar Allah’ın rahmetine ilk ulaşan topluluk olurlar. Kardelen çiçeği gibi.

Tevhid doğrudur çünkü bir şeyi en iyi bilen onu yapandır. O halde insanı da en iyi tanıyan onu yaratan Allah’tır. Ayrıca Allah Azze ve Celle, ilminin ve kudretinin sonsuzluğunu yarattığı mükemmel ve sonsuz varlıklarla ve kurduğu mükemmel nizam ile her gün her yerde göstermektedir. Allah Celle Celaluhu insanlara sormaktadır “Siz mi daha iyi bilirsiniz yoksa Allah mı?” Sorunun cevabı bellidir.

Söylenmek istenen “Madem en iyi bilen Allah’tır o halde insanlara değil sadece Allah’a itaat edin, sadece O’nun gönderdiği hayat nizamına göre yaşayın, aksi halde problemlerden kurtulamazsınız” demektir.’

Mektubun tamamına ulaşmak için tıklayınız;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here