Alparslan Kuytul Hocaefendi Yazdı: ‘Adaletli Kişi Güçlüyken Zulmetmeyendir!’

0


14 aydır yargısız infazla Bolu F Tipi Cezaevinde bulunan Alparsan Kuytul Hocaefendinin kamuoyuna yazmış olduğu mektup, dün (29.0.2019) itibariyle yayınlandı. Hocaefendinin “Ölene kadar “Tevhit, Adalet, Hürriyet, Medeniyet” demeye devam edeceğim” sözleriyle son bulan mektubu sevenleri ve talebeleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Alparslan Kuytul Hocaefendi mektubunda ‘Bir memlekette adalet kurumu muhalifleri susturmanın aracı haline geldiyse, hükümetin sopasına dönüştüyse orada düşünen ve konuşan insan azalacak ve düşünce yavaş yavaş ölecektir’ ifadelerine yer vererek ülkemizde ki adaletsizliklere değindi.

Mektubun Adaletsizliklerle ilgili kısmı şu şekilde;

Bilindiği gibi Kur’an-ı Kerim “Allah adaleti emreder” buyurur. Gökler ve yer adaletle, Allah’ın tabiata koyduğu kanun ve ölçüler ile ayakta durduğu gibi devletler de adaletle ayakta durur. Bir memlekette en çok güvenilen kurum adalet kurumu olmalıdır. Adalet kurumuna güven %10’lara, % 20’lere indiyse orada adalet kalmamış demektir.

Bir memlekette hâkimler kanunlar ile talimatlar arasında ya da vicdanı ile talimatlar arasında sıkışıp kalıyorsa o memlekette adalet sağlanamayacaktır.

Bir memlekette adalet kurumu muhalifleri susturmanın aracı haline geldiyse, hükümetin sopasına dönüştüyse orada düşünen ve konuşan insan azalacak ve düşünce yavaş yavaş ölecektir. Okumayan, düşünmeyen ve konuşturulmayan bir toplum ise gerilemeye mahkûmdur. İfade hürriyetinin olmadığı ama gelişmiş bir ülke gösteremezsiniz. Diktatörlük ve geri kalmışlık birbirinden ayrılmaz iki arkadaş gibidir. Ortadoğu’da olduğu gibi.

Herkesin her konuda aynı düşüncede olmasını istemek insanların hayvan olmasını istemek demektir. Çünkü hayvanların farklı düşüncesi yoktur.

Allah’ın farklı düşünme hakkı tanıdığı insana kendi düşüncesini dayatanlar kendilerini Allah’tan daha yetkili görüyorlar demektir.

Güçsüzken zulmetmemek kişinin adaletli olduğunu göstermez. Adaletli kişi güçlüyken zulmetmeyendir.

İdareciler Mahkeme-i Kübra’da namazları ile değil adaletleri ile kurtulabilirler.

Adaletten uzaklaşanlar Kur’an’dan uzaklaşmış demektir. Çünkü Kur’an adalettir.

Devletin âli menfaatleri için adaleti feda edenler yakında adaletsizlikle aslında devleti feda ettiklerini görürler. Ayrıca adaletsizlikle elde edilen menfaatler meşru olmayan menfaatlerdir çünkü meşru olmayan yollarla elde edilmiştir.

Mektubun tamamına ulaşmak için:

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here