Alparslan Kuytul Hocaefendi; ‘Mazlumlara Sahip Çıkanlara Zulme Uğradıklarında Allah da Sahip Çıkar’

0

14 aydır yargısız infazla Bolu F Tipi Cezaevinde bulunan Alparsan Kuytul Hocaefendinin kamuoyuna yazmış olduğu mektup, dün (29.0.2019) itibariyle yayınlandı. Hocaefendinin “Ölene kadar “Tevhit, Adalet, Hürriyet, Medeniyet” demeye devam edeceğim” sözleriyle son bulan mektubu sevenleri ve talebeleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Hocaefendi, mektubunda haksızlıklara ve zulümlere sessiz kalanların, amellerinin cinsiyle cezalandırılacaklarını ve ancak mazlumlara sahip çıkanların Allah’ın yardımına nail olacaklarını belirtti.

Mektubun ilgili kısmı şu şekilde;

‘Bunların yanı sıra bir de bu haksızlıklar karşısında susanlar vardır ki; hakikati konuşmayarak ve mazlumların yanında yer almayarak İslam’ın izzet ve şerefini korumamış ve insanları hak dinden soğutmuş olurlar. Yarınlar zulme sessiz kalanların değil hakkı haykıranların olacaktır. Mazlumlar sustukça Zalimler azgınlaşır.

Zulme gözünü kapatıp kulağını tıkayanlara ceza amelin cinsinden olacak ve onlar da yarınlarda görülmeyecek ve dinlenilmeyeceklerdir.

Hakların bu denli kısıtlandığı bir zamanda özgürlüklerini savunmayanlar bunun bedelini köle olmakla öderler. Hakkı haykıran, batılı reddeden şahsiyetli insanlar çoğalmadıkça karanlıklar aydınlığa dönüşmeyecek ve kurtuluşumuz mümkün olmayacaktır.

Cevher Dudayev, “haksız gücün karşısında, güçsüz hakkın yanında olmak benim imanımdır”, demiştir.

Aliye İzzet Begoviç ise “hatırlayacağımız düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacak” diyerek suskunlara sitem etmiştir.

Şu nokta unutulmamalıdır ki; mazlumlara sahip çıkanlara zulme uğradıklarında Allah da sahip çıkar.

Haksızlık karşısında susanları ise Allah haksızlığa uğratır. Çünkü yanlışlarını başka türlü anlamayacaklardır.

Yiğitlik doğrunun hâkim olduğu ortamda doğruları söylemekle değil, yanlışın hâkim olduğu ortamda doğruları söylemekle olur.

Afrikalı Yazar Desmen Tutu diyor ki: Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

O halde; gücün adamı değil hakikatin adamı ol! Çünkü güçlüler yıkılır ama hakikat yıkılmaz.

Zulme karşı susmanın cezası daha çok zulme uğramaktır.

Zulümler karşısında konuşursak biteriz zannedenler aslında susa susa biterler.’

Mektubun tamamını okumak için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here