Alparslan Kuytul Hocaefendi İle Çay İçme Etkinliği 8. Ayında

0

Furkan Gönüllüleri, İslami faaliyetlere yapılan baskılara tepki göstermek ve toplumda günden güne büyüyen zulümlere karşı, farkındalık oluşturmak adına faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

377 gündür hukuksuz bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendinin talebe ve sevenleri, bugün saat 10.30 da bir kez daha ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte çay- kahve içme etkinliği’ gerçekleştirdiler.

Bilindiği üzere hakkındaki tüm suçlamalardan tahliye edilerek 24 Ocak’ta Bolu cezaevinden çıkarılan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 25 Ocak’ta duruşma savcısının bir üst mahkemeye yaptığı itirazın kabulüyle siyaseten tekrar tutuklanarak Bolu Cezaevine gönderilmişti. Bu haksız tutukluluğun ardından Alparslan Kuytul Hocaefendinin avukatları, tutukluluğun son bulması için itirazda bulunmuş, ancak yapılan itirazlar da reddedilerek tutukluluk halinin devamına karar verilmiştir.

Bu karar üzerine Alparslan Kuytul Hocaefendinin avukatı Adem Tural, açıklamada bulunarak haksız tutukluluğun devamına yönelik verilen kararın hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Avukat Adem Tural itiraz dilekçesinin reddedilmesi üzerine yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

 “Biz 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz ettik. İtirazımız geçen hafta içinde reddedildi. Bu karar da matbu gerekçelerle 5. Ağır Ceza’nın öne sürdüğü gerekçelerin benzerleri şeklindedir. Biz bu gerekçeleri de kabul etmiyor ve adalete olan inancı zedelediğini düşünüyoruz. Burada şu noktaya da dikkat çekmek istiyorum. Son dönemde buna benzer birçok yargılama söz konusudur. Gerek Alparslan Kuytul Hoca gerekse Eren Erdem ve buna benzer birçok kişinin kendi mahkemeleri tarafından tahliye edildiğini sonra bir şekilde bir üst mahkeme diye tabir edilen mahkeme tarafından tutuklandığını görüyoruz. Âdeta şöyle bir mekanizma kurulmuş; devletin içinde bir güç, bir şahsın tahliye olmasını istemiyorsa, o şahsın yargılandığı mahkeme tahliye kararı verince bir şekilde itiraz edilip bir üst mahkeme o kişiyi tutukluyor. Bu da mahkemelere olan güveni zedeliyor.  “

Alparslan Kuytul Hocaefedinin haksız tutukluluğunun devamına tepki gösteren Furkan gönüllüleri, etkinlik esnasında #ZulümBiteneKadar etiketini başlatarak birbirinden anlamlı paylaşımlarda bulundular.

İşte o paylaşımlardan bazıları;

Ayrıca tahliye edildikten kısa bir süre sonra tekrar tutuklanarak Bolu cezaevine gönderilen Alparslan Kuytul Hocaefendi,  tekrar tutuklama kararı üzerine avukatı aracılığıyla dava sürecine ilişkin soruları yanıtladı.

Görmek için linke tıklayınız;

https://alparslankuytul.com/2019/alparslan-kuytul-hocaefendi-avukati-araciligi-ile-dava-surecine-iliskin-sorulari-yanitladi.html

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here