6 Eylül Mahkemesi Sonrası Türkiye’nin Çeşitli Şehirlerinden Basın Açıklaması

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin 6 Eylül’de gerçekleşen 4.duruşmasında tekrardan tutukluluğunun devamına karar verilmesi üzerine bugün Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan Furkan Gönüllüleri basın açıklaması gerçekleştirdi.

20 aydır haksız tutukluluğu devam eden Alparslan Kuytul Hocaefendinin “Suç örgütü ve dolandırıcılık” iddiasıyla yargılandığı davanın 4.duruşması 6 Eylül günü gerçekleşti.


Duruşmada mahkeme heyeti Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutukluluğunun devamına, Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz’ün ise tahliyesine karar verdi.

Duruşmada avukatların müvekkilleri istedikleri savunma talebi “Burası nefsi tatmin etme yeri değil!” cevabıyla reddedildi. 20 aydır devam eden haksız tutukluluğa rağmen basit bir savunma talebinin bile mahkeme tarafından nefsi tatmin olarak değerlendirilmesi tepki çekti.

Adaletin yerle yeksan olduğu mahkeme salonunda yaşananlar ve verilen haksız karara tepki göstermek isteyen Furkan Gönüllüleri bugün basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı Adana, Diyarbakır, Mardin, Mersin, Kahramanmaraş, Kırıkhan, Kocaeli, Gaziantep şehirlerindeki gönüllüler gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllüleri gerçekleştirdikleri basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
“Susmayacağız, yılmayacağız bu davadan geri adım atmayacağız. Davanın suç değil sus dosyası olduğunu, hocamıza 20 aydır yaptığınız zulmünüzü her platformda anlatacağız. Biz Allah Azze ve Celle’ye tevekkül ettik, O’na yöneldik. Allah doğrularla beraberdir, akıbet muttakilerindir.”

GAZİANTEP

KIRIKHAN

KAHRAMANMARAŞ

MERSİN

MARDİN

ADIYAMAN

DİYARBAKIR

KOCAELİ

ADANA

İlgili Haber;


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here