22 AĞUSTOS’TA TAHLİYE BEKLİYORUZ!

0

18 aydır büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendinin “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” iddialarıyla yargılandığı mahkemenin 3. duruşması 22 Ağustos’ta görülecek.

 
İlk Duruşmasında Tahliye Edilmişti

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber 45 kişinin yargılandığı “Furkan Vakfı” davasının ilk duruşması 22 Ocak’ta Adana’da görülmüştü.


3 gün süren mahkeme sonrası ise Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz tahliye edilerek serbest kalmışlardı.


Mahkeme heyetinin verdiği tahliye kararı, duruşma savcısının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu saatler içinde bozularak, tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Saatler içerisinde verilen tutuklama kararının hukuki değil siyasi olduğu ise birçok camia tarafından ifade edilmiş ve olay sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

2. Duruşma 10 Mayıs’ta Görüldü


Siyaseten tekrar tutuklama kararı verilen mahkemenin 2. duruşması ise 10 Mayıs Perşembe günü Adana Merkez Adliyesinde görüldü. Yüz binlerin tahliye beklediği mahkemeden ise erteleme kararı çıktı.
Delil yetersizliği sebebiyle tahliye edilmesi gereken Alpaslan Hocanın, delil yetersizliği sebebiyle tutukluluğunun devamına karar verilerek mahkeme 22 Ağustos 2019 tarihine ertelendi.


3. Duruşma 22 Ağustos’ta Görülecek

Adeta zulme dönüştürülen kararlarla aylar sonrasına ertelenen mahkemeye sayılı günler kaldı. 22 Ağustos ‘ta 3. duruşması görülecek olan mahkeme, Adana Merkez Adliyesinde gerçekleşecek.

Tahliye Edilmesini Bekliyoruz

Furkan gönüllüleri olarak, aileyle telefon görüş hakkı engellenen ve tutukluluğunun 312 gününü tecritte geçiren Alparslan Kuytul Hocaefendinin Adana Merkez Adliyesinde görülecek olan mahkemesinde tahliye edilmesini bekliyoruz.

8 Kasım ve 22 Ocak mahkemelerinde görülen dosyalarda yer alan suçlamasının asılsız olduğu kamuoyu tarafından anlaşıldığı üzere 22 Ağustos mahkemesinden de alnımızın akı ile çıkacağımıza inanıyoruz.

Çünkü Furkan Vakfı Tertemizdir! Alparslan Kuytul Hocaefendi Tertemizdir! 

Furkan Vakfı’nın yapmış olduğu tüm faaliyetler toplumumuzun ve halkımızın hayrına olan faaliyetlerdir.

Hayatını İslam davasına adamış Alparslan Kuytul Hocaefendi için siyasi değil adil(!) yargı talep ediyor, çıkacak olan karar ne yönde olursa olsun, on binlerce seveni ve talebesi olarak, muhterem hocamızı yalnız bırakmayacağımızı ve mücadeleden asla geri durmayacağımızı buradan tüm kamuoyuna bildiriyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here