2014 Yılında Alparslan Kuytul Hocaefendi Öncülüğünde Başlayan Kardeş Aile Projesi

0

Ömrünü aziz İslam davasına adayan ve ümmetin derdiyle dertlenen Alparslan Kuytul Hocaefendi, Suriye iç savaşının başladığı ilk yıllarda (2014) Suriye’den gelen ailelere sahip çıkarak ‘Kardeş Aile’ projesini başlattı.

Savaşın içler acısı bir hal aldığı o dönemde çaresizce ülkemize gelen kardeşlerimizi yalnız bırakmadı ve tüm Furkan gönüllülerine de tavsiye ederek adeta bir seferberlik başlattı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin öncülüğünde başlayan proje kapsamında binlerce aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulunuldu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin öncülüğü ve Furkan gönüllülerinin azami gayreti ile yardıma muhtaç binlerce Suriyeli aileye sahip çıkıldı.

Muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi, yoğun mesaisine rağmen Ramazan Ayı’nda itikâfa kadar her akşam, iftarını cemaatteki kardeşlerimizle ve Suriyeli ailelerle açtı. “Kardeş Aile Projesi” kapsamında ziyaret ettiği ailelere çeşitli yardım ve hediyeler götüren Muhterem Hocamız, muhacirlerin sofrasına misafir oldu ve Suriyeli kardeşlerimizin derdiyle dertlenerek her an yanlarında olduğunun mesajını verdi.

Maddenin mananın önüne geçirildiği, kalplerin katılaştığı böyle bir çağda, bize kardeşliği, Muhacire Ensar olmayı hatırlatan ve bu hususta örneğimiz olan Muhterem Hocamız’dan Allah razı olsun…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here