10 Ocak Mahkemesine Bir Gün Kala Alparslan Kuytul Hocaefendi Hakkında Son Durum

0

11 aydır  haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında 8 Kasım’da terör propagandası suçlamasıyla görülen mahkemede tahliye kararı verildi. Ancak aynı gün bir başka dosyanın ara mahkemesinden tutuklu yargılanmasının devamına karar verilmesi sebebiyle serbest bırakılmadı. Tahliye edildiği terör mahkemesinin ikinci duruşması 10 Ocak 2019 tarihinde görülecek.

Hiçbir haklı gerekçe olmaksızın yaklaşık 11 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde  Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz’ün, Veysel Dörtgöz’ün tutuklu, 40 kişinin de  tutuksuz yargılandığı Furkan Vakfı davasının mahkemesi ise 22-23-24 Ocak 2019 tarihleri arasında 3 ayrı günde görülecek.
Alparslan Kuytul Hocaefendi, Veysel Dörtgöz ve Ali Alagöz 22 Ocak’ta mahkemeye çıkacak.

Hocaefendi’nin 22 Ocak tarihine kadar tutuksuz yargılanması için avukatları tarafından 4. Ağır ceza mahkemesine verilen dilekçe bir üst mahkeme tarafından reddedildi.

12 Mart 2019’da ise, 30 Ocak 2018 operasyonu ile birlikte kayyum atanarak faaliyetlerden men edilen Furkan Vakfının kapatılma davası gerçekleşecek.

TEM, MİT, Emniyet, VGM ve Başbakanlık tarafından hazırlanan resmi belgelerce Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ve Furkan Vakfının tertemiz olduğu ortaya çıkmıştı.

Ayrıca Furkan Vakfı yönetim kurulu ve avukatlarının mahkeme öncesi yapmış oldukları özel açıklamalarda avukatı Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 10 Ocaktaki mahkemesine çalıştığını söyledi.

Adem Tural’dan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Son Durumu Hakkında:

Av. Âdem Tural; “Alparslan Hoca ile en son Pazar günü görüştüm. Kendisinin sağlık durumu da morali de gayet yerinde. Özellikle vakıf başkanı Ali Alagöz’ün yanına verilmesi moralin güzel etkiledi.10 aylık tecritin bitirilmesi bizim açımızdan da Ali Alagöz açısından da çok güzel oldu. Çünkü 1 hafta boyunca tecrit zulmüne maruz kalan ve morali iyi olmayan biriyle savunma hazırlamak bizim için de zor oluyordu.
Şu an için her ikisinin de morali iyi. 22 Ocak’taki duruşmaya hazırlık yapıyorlar. Savunmaya hazırlanma noktasında ikisinin bir arada olması gerçekten güzel oldu.
Ayrıca Alparslan Kuytul Hoca’nın Ocak ayında 5 duruşması daha olduğu için şu an tüm mesaisini duruşmalara hazırlık ile geçiriyor.”

10 Ocak’ta (yarın) Görülecek Olan Mahkeme Saat Kaçta, Nerede Görülecek?

335 gündür büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi Cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca’nın aylar sonra ilk kez 8 Kasım’da görülen ‘terör propagandası’ mahkemesinden tahliye kararı çıkmış ve mahkeme 10 Ocak’a ertelenmişti.

İkinci bir dosyadan tutuklu yargılanması devam eden Alparslan Hocaefendi’nin ‘terör propagandası’ davasının ikinci duruşması yarın Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Mahkemenin görüleceği adliyenin adresi şöyle;

Kışla Mahallesi, No: 254, Ege Bağatur Cd, 01370 Yüreğir/Adana

Yurt dışından da yakından takip edilecek olan mahkeme, Türkiye saatiyle 13.30’da başlayacak.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Mahkemeye Nereden Katılacak?

Avukatı aracılığıyla edinilen bilgiye göre Alparslan Kuytul Hoca’ya giden tebligatta 10 Ocak’ta Adana’da gerçekleşecek olan mahkemeye SEGBİS yöntemi ile katılacağı bildirildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here