10 MAYIS MAHKEME ÖNCESİ FURKAN GÖNÜLLÜLERİ KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU!

0

Furkan gönüllüleri, her Pazar günü ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte kitap okuma etkinliği’ düzenleyerek ülkemiz çapında zulme ve haksızlıklara karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor.
Adana Atatürk Parkı gibi çeşitli parklarda bir araya gelen yüzlerce Furkan gönüllüsü, başta Alparslan Kuytul Hocaefendi olmak üzere tüm mazlumlar adına meşru dairede faaliyetlerini sürdürüyor.
Furkan gönüllüleri, bu hafta, ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte kitap okuma etkinliğini’ Adana Atatürk Parkında gerçekleştirdiler. Furkan gönüllüleri, kitap okuma etkinliğinin adından Alparslan Kuytul Hocaefendinin 10 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşecek olan mahkemesinden tahliye ile birlikte beraat kararının çıkması gerektiğini vurgulayan ve Hocaefendinin tahliye sonrası tekrar tutuklanmasına ve tutuklanmanın ardından yaşanılan haksızlıklara dikkat çeken basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Basın açıklamasının akabinde ellerini semaya kaldıran talebeleri, tüm dünya mazlumları, Ümmet-i Muhammed için ve Alparslan Kuytul Hocaefendinin haksız tutukluluğunun sona ermesi için Rablerine niyazda bulundular.
Basın açıklamasının tam metni;

Elhamdulillehi Rabbil Âlemin. Vessaletu vesselemu alê Rasuline Muhammed. Ve alê êlihî ve sahbihî ecmaîn.

Bismillêhirrahmênirrahîm.

Kıymetli kardeşlerim, değerli basın mensupları ve Adana’mızın duyarlı insanları.. Alparslan Kuytul Hocaefendi ömrünü İslam’a ve ümmetin geleceğine adayan, ülkesinin ve milletinin kurtuluşu için mücadele veren, hiçbir zaman terörü tasvip etmemiş ve teröre bulaşmamış olan bir İslam âlimidir. Geçmişi tertemiz olan Alparslan Kuytul Hocaefendi siyasî baskılar, troller ve medyanın hedef göstermesiyle hiçbir suçu olmadığı halde terörle irtibatlı olduğu iddialarıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaklaşık bir yıl sonra 8 Kasımda  çıkarıldığı terör mahkemesinde ülkemizin en seçkin kurumları olan TEM, MİT, BİMER ve VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN hazırlamış olduğu raporların, tanıkların ve hocaefendinin ifadeleri doğrultusunda tahliyesine karar verildi. 22 ocakta 4. Ağır ceza mahkemesinde görülen ve 3 gün süren dava sonucunda da tahliye edildi. Ancak  tahliyesinin üzerinden 24 saat bile geçmeden savcılığın bir üst mahkemeye itirazı nedeniyle tekrar tutuklanarak Bolu cezaevine konuldu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi inşallah 10 Mayıs’ta yeniden hakim karşısına çakacak. Umuyoruz ki daha önceki mahkemede olduğu gibi yeniden tahliyesine karar verilecektir. Yine umuyoruz ki tutukluluğundan bugüne kadar siyasi olarak ilerleyen süreç artık 10 Mayıs’taki mahkemede  son bulur. Hiçbir suçu olmadığı halde tam 450 gündür cezaevinde bulunan hocamızın da ifade ettiği gibi kendisinin dosyası SUÇ dosyası değil SUS dosyasıdır.

Biz yetkililerden ve mahkemelerden Alparslan Kuytul Hocaefendiye ve talebelerine ihsanda bulunmasını ya da tolerans göstermelerini istemiyoruz. Adaletle hüküm verilmesini bekliyoruz . Mahkemelerin siyasî otoritenin emrinden çıkıp hakkın emrinde hüküm vermesini istiyoruz. Biz hakikatin peşindeyiz ve biz sadece adalet bekliyoruz.

10 Mayıs’ta görülecek davada inşallah hak yerini bulacaktır. 450 gündür tutuklu olan hocamız ve Ali Alagöz kardeşimiz tahliye edilecek, hizmetlerine kaldığı yerden devam edecek ve kapısına kilit vurulan Furkan Vakfı da yönetim kuruluna yeniden iade edilecektir. Bunun aksi bir kararın çıkması kararın hukûki değil siyasî bir karar olduğunu bir kez daha ispat etmiş olacaktır.

Kitap okuma etkinliği ve basın açıklamaları için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here