Siyasi Sorular

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin siyasi sorulara verdiği cevaplardan seçmeler:

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin soru-cevaplarından “siyaset” ile ilgili seçilmiş bazı videoları:

1-Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, “yasadışı bahis oyunlarının önüne geçmek için yasal olarak oynanan şans oyunlarında cazibeyi artıracak çalışmalar yapılacak” şeklindeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2-Türkiye’de İslami bir STK’ya bağlı 58 kişiye toplam 285 yıl hapis cezası verilmesi hakkında

3-İslam İşbirliği Teşkilatı’nın, “Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir” demesi Hakkında

4-Alparslan KUYTUL Hocaefendi Reza Zarrab Hakkında 2016’da Ne Demişti, 2017’de Ne Oldu?

5-Alparslan KUYTUL Hocaefendi’den “Kara Cuma” Açıklaması

6-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suud Prensi Selman’ın ‘Ilımlı İslam’ söylemine, “Ilımlı İslam ifadesinin patenti Batı’ya aittir. İslam’ın ılımlısı olmaz, İslam tektir. Kimse İslam’ı çeşitleme veya yakıştırmalarla zaafa uğratma gayretine girmesin” şeklinde tepki göstermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

7-Bakan Bekir Bozdağ’ın STK’lerin merdiven altı din eğitimi vermesine müsaade edilmeyeceği yönündeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

8-Türkiye ile ABD arasındaki vize krizini nasıl değerlendiriyorsunuz?

9-Mehmet Görmez’in istifaya zorlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

10-Suudi Arabistan müftüsü Abdulaziz Ali Şeyh’in, “İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığı, Hamas’ın terör örgütü olduğu ve Hizbullah’a karşı İsrail ile işbirliği yapılabileceği” yönündeki fetvasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

11-Sırbistan ile yapılan et ithalatı anlaşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu eti yemek caiz midir?

12-Arakan’da yapılan zulümler ve Müslüman ülkelerin bu zulümlere sessiz kalması hakkında

13-Amerika’da yaşıyor ve 4 yıldır sizi takip ediyorum. Kasırgaların yaşandığı bazı bölgelerde Müslümanlar da yaşıyordu. Türkiye’deki bazı hocalar kasırgaların daha çok zarar vermesi için beddua ettiler. Siz ne düşünüyorsunuz?

14- HÜDAPAR yöneticileri hakkında tutuklanma kararının çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

15-Cumhurbaşkanlığı sarayının harcamalarına gösterilen tepkiye, “itibarda tasarruf olmaz” anlayışı ile harcama yapıldığı cevabının verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

16-İslamcı gelenekten geldiğini iddia eden Levent Gültekin’in; “AKP yenildi, bu yenilgiyi kendi yenilgim görüyorum, Türkiye’nin din ile âbâd olacağını, Müslümanlığın barış getireceğini düşünüyordum. Meğerse Allah’tan en az korkan dindarlarmış, medeni kanun İslam’ın da ihtiyacını karşılıyormuş” sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

17-KATAR’da yaşanan son olayların değerlendirmesi

18-Ak Parti’de metal yorgunluğu sebebi ile başlayan tasfiye sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz ?

19-Daha önce Ak Parti Gençlik kollarının üyesiydim. Fakat yanlış bir yolda olduğumu düşünerek ayrıldım. Oradakiler ile hala görüşüyorum. Davamızı anlatırken onlara nasıl yaklaşmalıyım?

20-Hristiyanlardaki “üzüm kutsama” bayramı için Ak Parti Şişli Gençlik Kollarının üzüm paketleri hazırlamasını ve Şişli ilçe başkanının mesajının yer aldığı bu paketlerin dağıtılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here