Semra Kuytul: O Konuşma Vatan, Millet Sevgisinden Kaynaklı Bir Konuşmaydı! Çarpıtıldı!

0

Semra Kuytul Hocahanım, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Afrin ile ilgili açıklamasının çarpıtılması hakkında, “ülkede şehitler yokken bile ülkede şehitler olacağının tasasına düştüğü için Hocaefendi şu anda içeride” diyerek tepkisini gösterdi.

Semra Kuytul Hocahanım, Cumartesi günleri internet üzerinden canlı olarak bayanlara yönelik yaptığı Tefsir Dersi sonunda internet üzerinden kendisine yöneltilen “Her geçen gün Afrin’den şehit haberleri geliyor. 43. günde 42 şehit var. Bu operasyonun gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap verdi.

Semra Kuytul Hocahanım soruya verdiği cevapta, Hocaefendi’nin Afrin ile ilgili açıklamasının çarpıtılması hakkında, “ülkede şehitler yokken bile ülkede şehitler olacağının tasasına düştüğü için Hocaefendi şu anda içeride” diyerek tepkisini gösterdi.

Semra Kuytul’un açıklaması şu şekilde;

Her geçen gün Afrin’den şehit haberleri geliyor. 43. günde 42 şehit var. Bu operasyonun gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Operasyonun gidişatını en son değerlendirenlerin başına gelenleri gördük. Operasyonun gidişatını değerlendirmek tabii ki ne haddimize…

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN AFRİN KONUŞMASI ÇARPITILDI

Ama ben bu konuda şunu söylemek istiyorum, zaten hocamız da son konuşmasında söylemişti; Afrin’e girilir ya da girilmez, gereklidir ya da gerekli değildir. Bizim bilebileceğimiz bir iş değil. Eğer böyle bir tehlike görüldüyse girilir. Ama Hocaefendi’nin en son yaptığı konuşmalarında özellikle şu anda terörü destek ya da terör propagandası yapmış olduğu iddia edilen Afrin ile ilgili konuşmasında şöyle bir ifadesi vardı; ben Afrin’e girilmesi ya da girilmemesi meselesinden bahsetmiyorum, ihtiyaç varsa bunu yetkililer bilirler. O ayrı mesele. Ama birinci nokta; Suriye bu yedi yıllık süreçte nasıl bu hale geldi? Terör bu kadar nasıl kuvvetlendi? İkincisi; Bu bir tuzak olabir mi? Asıl mesele buydu. Afrin’e girilmesi, girilmemesi meselesi değildi. Ama cümleyi çarpıttılar. “Afrin’e girersin ama çıkamazsın, senin karşında Amerika var” demedi. “Girmek var çıkmak var, her tarafını hesap etmek gerekir” dedi. Zaten her tarafını hesap etmek gerekir dediği için şu anda içeride tutuluyor.

ŞEHİTLERE ALLAH’TAN RAHMET AİLELERİNE SABIR DİLİYORUM

Ben şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum ama şehitlere rahmet ailelerine sabır dilemek bu ülkede o kadar olağan bir duruma dönüştü ki; bu yüzden daha köklü çözümlerin bulunması lazım. Şu geldiğimiz aşamada biz Hocaefendi’nin davasından, sürecinden bahsettiğimiz zaman bazıları; ülkede şehitler var, bizim burada ciğerimiz yanıyor siz hala kendi meselenizden bahsediyorsunuz gibi yanlış bir yaklaşımla yaklaşabiliyorlar. Ben burada şunu söylemek istiyorum; ülkede şehitler yokken bile ülkede şehitler olacağının tasasına düştüğü için Hocaefendi şu anda içeride. Daha operasyon başlamadan önce Hocaefendi’nin söylediği cümlelerden biri şuydu; ‘Orada ordumuz çok zayiat görürse bundan bu kararı verenler sorumlu olurlar. Bir tuzak varsa, tuzak hesaba katılmadan bir operasyon gerçekleştiriliyorsa bundan dolayı sorumlu olurlar’ demek istemişti.

Aslında Hocaefendi o cümlelerinde muhtemel şehitlere karşı bir hassasiyet, bir üzüntü, bunun olmasını istememe, vatanımızın evlatlarına zarar gelecek bir durumun oluşmasını istememe, vatan, millet, asker sevgisinden kaynaklı bir konuşmaydı en başta. Aman böyle bir şey olmasın, tuzak olma ihtimali de hesaba katılsın tarzında bir konuşmaydı o. Tamamen çarpıtıldı. İnşallah bundan sonra başka zayiat haberleri duymayız. İnşallah en kısa zamanda kurtuluş gerçekleşir. Bundan sonraki günlerde böyle kötü haberler almamayı Allah’tan diliyoruz. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Rabbim tüm milletimizi bu tür kötülüklerden muhafaza eylesin.

www.furkanhaber.net/semra-kuytul-o-konusma-vatan-millet-sevgisinden-kaynakli-bir-konusmaydi-carpitildi/18314/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here