Merkez Parkta Alparslan Kuytul Hocaefendi İle Aynı Saatte Kitap Okuma Etkinliği

2

Yaklaşık 7 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu yargılanan ve insanlarla olan bütün ilişkileri kesilerek tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi için Furkan Gönüllüleri, bir kez daha aynı saatte kitap okuma etkinliği düzenlediler. Ancak bu kez kitap okuma etkinliği evler de değil başta Adana merkez park olmak üzere bazı açık alanlarda ve Türkiye’nin bir çok ilinde Furkan gönüllerinin bir araya gelmesi ile gerçekleşti.

Yapılacak olan etkinliği Semra Kuytul Hocahanım sosyal medya üzerinden şu şekilde duyurdu;

Daha önce de Furkan gönüllüleri, Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Cezaevinde yaşamış olduğu yalnızlığı bir nebze paylaşabilmek adına hep beraber çay ve kahve içerek #GönüllerBirOlsun ve #GönüllerBirOlunca etiketlerini Türkiye gündemine taşımışlardı. İçilen her bir çay ve kahvelerle Hocaefendi’nin asla yalnızlaştırılamayacağının mesajını veren Furkan gönüllüleri, hocalarıyla kendileri arasına hiç bir mekânın giremeyeceğini de göstermişlerdi. Ayrıca her pazar günü kitap okuma etkinliğini devam ettiren Furkan gönüllüleri, bu kez etkinliği evlerde değil açık alanda gerçekleştirdiler.

Çay ve kahveler eşliğinde kitaplarını okuyan Furkan gönülleri, başta Adana merkez park olmak üzere Türkiye’nin bir çok ilinde bir araya gelerek büyük bir kalabalık oluşturdular. Özellikle kitap okuma oranının ülkemizde gittikçe düşmesiyle birlikte hem insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandıran hem de zulme karşı tüm yasal haklarını kullanarak farkındalık oluşturmaya çalışan Furkan gönüllüleri, bir kez daha halkın teveccühünü ve desteğini kazandı. Kitap okuma etkinliği Grup Furkan’ın da katılımıyla devam etti.

Etkinlik sonrasında parklara arabalarıyla gelen Furkan gönüllüleri, şehrin en işlek yerlerinde zulme karşı birlik oluşturmak için Alparslan Kuytul’a özgürlük konvoyu oluşturdular. Etkinlik, özgürlük konvoyuna yüzlerce kişinin katılımıyla son buldu. Yapılan etkinliği sosyal medyaya taşıyan Furkan gönüllüleri  #AdaletİçinHepBirlikte etiketini Türkiye gündemine çıkararak birbirinden anlamlı görüntüler paylaştılar.

İşte o görüntülerden bazıları;

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here