Kurban Bayramında Alparslan Kuytul Hocaefendi ile Aynı Saatte Çay İçme Etkinliği

0

Yaklaşık 7 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu yargılanan ve insanlarla olan bütün ilişkileri kesilerek tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi için Furkan gönüllüleri, Kurban bayramında da ‘Hocaefendi ile aynı saatte çay ve kahve içme etkinliği’ düzenledi.

Kurban bayramının ikinci gününde yapılan etkinlikle, Hocaefendi’yi bayramda da yalnız bırakmayan Furkan gönüllüleri, çay ve kahve içme etkinliğini devam ettirdi. Tutuklu bulunması sebebiyle son iki bayramı ailesinden ve talebelerinden ayrı geçirmek zorunda bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi için çay ve kahveler içilerek yapılan zulme bir kez daha dikkat çekildi.

Ayrıca Kurban bayramının başlamasıyla Alparslan Kuytul Hocaefendi başta olmak üzere haksız yere tutuklu bulunan tüm mazlumlar için bayram geceleri teheccüd namazı kılındıktan sonra eller semaya açıldı. Haksızlığın son bulması, mazlumların bir an önce özgürlüğe kavuşması ve Ümmeti Muhammed’in kurtuluşu için dualar edildi. #ÖncüNesilDuada etiketi açılarak etiket, Türkiye gündemine taşındı.

Yaklaşık bir aydır her çarşamba ve pazar günleri Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte çay-kahve içilerek  kitap okuma etkinlikleri düzenlenmiş ve bu ‘sessiz’ eylemler için açılan etiketler sosyal medyada gündem olmuştu. Bugün de açılmış olan #BirlikteÇayKahve etiketi, sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görerek bu etiket üzerinden samimi ve anlamlı paylaşımlar yapıldı.

İşte yoğun ilgi gören o etkinlikten bazı paylaşımlar;

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here