IŞİD İftirasına Cevap | Alparslan Kuytul Hocaefendi IŞİD’li mi?

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında başlatılan “Alparslan Kuytul IŞİD’i Destekliyor” iftirasına cevap!

Sadece IŞİD’e değil aynı zamanda silahlı cihada bakış açımız gibi konuları da ele alarak siz değerli okuyucularımızın bizi bizden tanımasını istedik.

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuyla ilgili sorulan sorulara verdiği cevapları sizler için derledik:

  • Cihad kaç çeşittir? Bugün bizlerin yapması gereken cihad nasıl olmalıdır?

Yayın Tarihi: 30 Mayıs 2010

Cihadın çeşitleri çoktur. İslam’ın hâkimiyeti için bir şey yapılıyorsa o cihaddır. Cihad; malla, ilimle, Kur’an’ı tebliğ ile de olur. Sadece kılıçla olmaz. Şartları oluşur ve Müslümanlar o düzeye gelirlerse kâfirlerle silahlı cihad yapmaları da gerekebilir. Ama şu an için İslam coğrafyasının bir çok yerinde Müslümanların pozisyonu; cemaat, eğitim ve tebliğ çalışmaları yapmaktır. Silahla, bıçakla bir yere varılacağı yok. Filistin, Afganistan, Irak, Çeçenistan gibi ülkelerin durumu ayrı. Onlar yapması gerekeni yapsınlar. Çünkü buralarda işgalci kâfir güçlerle resmen savaş var. Fakat diğer bölgelerde yapılması gereken şey; tebliğ faaliyetleri, halkı Kur’an’la eğitmek, binlerce âlim yetiştirmektir.

 

  • Bazıları cemaatimiz hakkında “Bunlar silahlı örgütleri destekliyorlar” diyorlar. Bunlara nasıl cevap vermeliyiz?

Yayın Tarihi: 15 Şubat 2014

Hayatımız meydanda, çocukluğumuzdan beri ne yaptığımız biliniyor. Bugüne kadar kimseye bir tokat vurmadık. Eğer silahlı örgütleri destekliyor olsaydık şimdiye kadar bir delili olurdu. Biz baştan beri bu iş silahla olmaz diyoruz. Bırakın Türkiye’yi, Suriye’de bile böyle olmamalıydı diye iki buçuk yıldır anlatıyorum. Hala nasıl olur da bu iftirayı atarlar?

  • Son zamanlarda ortaya çıkan IŞİD’in amacı nedir?

Yayın Tarihi: 15 Şubat 2014

El-Kaide’nin başka bir versiyonu yani başka bir isim altında ortaya çıkmış hali. Gördüğümüz kadarıyla Beşşar Esed ile savaşmaktan çok oradaki müslüman gruplarla savaşıyorlar. Muhaliflerle savaşıyorlar. Bu kime hizmettir, herkes düşünsün. Amerika El-Kaide’yi bahane ederek Afganistan’a girdi. Şimdi ise El-Kaide bahanesi ile Suriye’ye girmiyor. Ben Beşşar’ı devirirsem El-Kaide orada güçlenir diyor. Yani yerine göre El-Kaide’yi kullanıyor.

… Bunlar nerden çıktı belirsiz. Biz bunları Amerikan basınından duyduk. Ne oldukları hakkında bir bilgimiz yok ve Müslümanlarla savaş yapıyorlar. Elbette içlerinde samimi insanlar vardır ama idare edenler kimler? Birileri bir örgüt meydana getiriyor sonra onu bir takım güçler idare ediyor. Samimi insanlar uyanmalıdırlar ve Müslümana kurşun sıkmamalıdırlar.

  • ABD’nin IŞİD’e hava saldırısı düzenlemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yayın Tarihi: 23 Ağustos 2014

Ben bir ara demiştim bu IŞİD nerden çıktı? Bir sene evveline kadar böyle bir şeyi kimse bilmiyordu. Birden bire ortaya çıktı ve bütün Irak’ı ve Suriye’yi aldı götürüyor. Böyle bir şey mümkün mü? Neden başka bir örgüt böyle yapamıyor? Bunun arkasında derin güçler var demiştim… “Hani Amerika vardı arkasında o halde şimdi neden vuruyor?” diyenler olabilir. Amerika’nın yeni stratejisi; dünyanın değişik yerlerinde çatışma bölgeleri meydana getirerek, buralara samimi Müslüman gençleri çekerek orda imha etmek. Amerika İslamcılardan kurtulmanın yolu olarak bu yolu seçti. Amerika bir örgütü önce destekler, kuvvetlendirir daha sonra oraya katılanlar çoğalınca Amerika vurur… Büyük Ortadoğu Projesi’nin devamı bunlar… 6 / 7

Daha fazla bilgi edinmek ve vakfımızın bu konu ile ilgili tüm görüşlerini öğrenmek istiyorsanız; furkanvakfi.net adresinin soru-cevap bölümüne IŞİD -Suriye-Cihad başlıklarını yazarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

1) www.tvfurkan.com/cihad-kac-cesittir-bugun-bizlerin-yapmasi-gereken-cihad-nasil-olmalidir_1bc509298.html

2) Ayette size cihad farz kılındı buyruluyor, bugün cihad nasıl olmalı? Yayın Tarihi: 15 Eylül 2010 – http://www.tvfurkan.com/ayette-size-cihad-farz-kilindi-buyruluyor-bugun-cihad-nasil-olmali_324a2288f.html

3) (www.tvfurkan.com/bazilari-cemaatimiz-hakkinda-bunlar-silahli-orgutleri-destekliyorlar-di_1d755aa15.html )

4) www.tvfurkan.com/son-zamanlarda-ortaya-cikan-isid-in-irak-sam-islam-devleti-amaci-nedir_7f2c2b46a.html

5) www.tvfurkan.com/abdnin-iside-hava-saldirisi-duzenlemesini-nasil-degerlendiriyorsunuz_1953f52aa.html

6) Bazı kişiler size ‘IŞİDçi’ diyorlar. Ne söylemek istersiniz? Yayın Tarihi: 1 Nisan 2015

(http://www.tvfurkan.com/bazi-kisiler-size-isidci-diyorlar-ne-soylemek-istersiniz_973507cf2.html)

7) IŞİD hakkında ne düşünüyorsunuz? Neden Müslümanlar birbirini öldürüyor? Yayın Tarihi: 9 May 2015 – http://www.tvfurkan.com/isid-hakkinda-ne-dusunuyorsunuz-neden-muslumanlar-birbirini-olduruyor_d14b64b96.html

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here