Furkan Gönüllüleri 12 EKİM Gecesi Neler Yaşadı!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, hakkında hiç bir suçlama bulunmamasına rağmen 9 aydır tecrit altında tutulmakta, üstelik  tutuklanmasına sebep olarak gösterilen iddiaların MİT eliyle bir bir aklandığı belgelerle ispat edilmesine rağmen hala terörist muamelesi görmeye devam etmektedir.

Öte yandan ise, dün (12.10.2018) itibariyle  gerçekleşen Rahip Brunson davasında yetkililerin ellerinde rahibin  ajan olduğuna dair belgeler bulunduğu iddia edilmesine rağmen, mahkeme sonucu 3 yıl 1 ay 15 gün olarak belirlenmiş,  tutukluluk süreci göz önünde bulundurularak kendisine tahliye kararı verilmiştir.

Mahkeme kararı sonucu yapılan haksızlığı ve çifte standartı hazmedemeyen Furkan Gönülleri, evlerinde duramayarak özgürlüğün simgesi haline gelmiş olan ‘Alparslan Hocama Özgürlük’ atkılarını boyunlarına takarak dışarı çıkmışlardır.
Ardından Furkan Gönüllüleri, Alparslan Kuytul’a dev  özgürlük konvoyu gerçekleştirmiş ve konvoy bitiminde akşam namazını eda etmek için Adana Sabancı Merkez Camisine yürümüşlerdir. Akşam namazı sonrasında merkez parkta toplanan kalabalık, ilahiler ve tekbirler eşliğinde ‘Alparslan Kuytul’a ÖZGÜRLÜK’ çağrılarını yenilemiştir.

Yapılan bu haksızlığa tepki göstermek adına merkez parkta oturan sevenler, Hocaefendi özgürlüğe kavuşuncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini her fırsatta belirtmişlerdir.

Etkinliğin ardından araçlarına doğru ilerleyen Furkan Gönüllüleri bir anda polisin sert müdahalesi ile karşılaşmıştır…

Parkta gösterdikleri zararsız tepkinin ardından Fuzuli Cad. kaldırımından sessizce yürümeye başlayan kalabalığın yolunu polis, coplar ve tomalarla kesmiş, ellerindeki coplarla, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu kalabalığı dağıtmaya çalışan çevik kuvvet ekipleri Fuzuli caddesini trafiğe kapatmıştır.

Yolu kapatmamaya çalışan kalabalığa, polisin sert müdahalesi çevreden de tepkilere neden olmuş ve  müdahale sonucu Furkan Gönüllülerinden yaralananlar olmuştur..

Dün gece karşılaşılan tüm haksız muamelelere binaen şunu özellikle belirtmek isteriz ki; Rahip Brunson’un mahkeme kararı göstermiştir ki yargı çoktan bağımsızlığını yitirmiş, siyasi baskılar altında hüküm vermeye başlamıştır. Ayrıca dün gece ortaya konulan tepki, ASLA bir rahibin tutuklanması yada serbest kalmasıyla alakalı bir mevzu olmamış, tam aksine adaletin sadece güçlüler için değil her kesimden insan için uygulanması gerekliliğini vurgulamak için verilen bir tepki olmuştur. 

Hakikatlerin gün yüzü gibi ortaya çıkacağı gün bu zulme sebep olanların verebilecek bir savunması olmayacaktır!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here