FOTO GALERİ | Furkan Gönüllüleri Mücadelelerine Hiç Ara Vermedi!

0

Türkiye çapında birçok kesim tarafından sevilen, ilmi ve siyasi konularda yaptığı isabetli analizlerle topumun beğenisini kazanmış ve korkusuzca doğruları söylemesi ile tanınan Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi, tutukluluğunun ilk gününden itibaren furkan gönüllüleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı.

30 Ocak operasyonu sonrası 10 günlük gözaltı süresi boyunca furkan gönüllülerinin Hocaefendi’yi emniyet ve adliye önünde yağmur, soğuk dinlemeden gece gündüz sabırla Hocaefendi’yi bekledi.

Emniyet önünde beklediler;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 10 gün gözaltı sonrası mahkemeye sevk edilmesinin ardından adliye önünde beklediler;

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklu yargılanmasının ardından Furkan gönüllüleri, Hocaefendi’yi göremeyeceklerini bildikleri halde defalarca Bolu’ya gitmişlerdir. Emniyetin baskısına rağmen Bolu’da Hocaefendi için lokum dağıtarak halktan dua istemişlerdi.

Hocaefendi’nin Bolu F tipi cezaevinde tutuklu yargılanmasının ardından Furkan Gönülleri Bolu’da;

Hocaefendi’nin yurt içi ve yurt dışında bulunan on binlerce seveni, birbirinden çeşitli etkinliklerle bir araya gelerek, Hocaefendi’ye dua etmişlerdir. Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinde bulunan Furkan gönüllüleri, her fırsatta’ özgürlük çağrılı’ pankartlar açarak desteklerini sunmuşlardır.

Adana’da ve başka sehirlerde sabah namazı buluşması;

 

 

Ramazan’da iftarda ve mübarek gecelerde bir araya geldiler;

Bayramlarda bulundukları şehirlerde bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler;

ADANA;

GAZİANTEP;

AVRUPA;

Furkan gönüllüleri, bazı haftalar Semra Kuytul Hocahanım’ı Bolu yolculuğuna ‘özgürlük konvoyları’ eşiliğinde uğurlamışlardır.Semra Kuytul Hocahanım eşi Alparslan Kuytul’u ziyarete giderken yalnz bırakmadılar;

Türkiye ve dünyanın birçok şehrinde özgürlük pankartları açıldı;

AVRUPA;

Süreç boyunca zulme tepki çekmek adına çeşitli etkinlikler düzenleyen Furkan gönüllüleri, etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Her hafta çarşamba çay-kahve içme  ve pazar günleri Hocaefendi’nin evinin önünde bekleme ve kitap okuma etkinliği düzenlediler.

Yakın zamanda da Adana/ Atatürk caddesinde başlatılan ve şuan Adana/ Turgut Özal caddesinde devam eden özgürlük yürüyüşleri bir buçuk aydır her gün aralıksız devam ediyor. Türkiye’nin farklı şehirlerine yayılan ve sessiz bir eyleme dönüşen “Özgürlük Yürüyüşleri” Türkiye çapında büyük yankı uyandırdı.

Furkan Vakfı gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi ve arkadaşlarına yapılan zulümlere karşı farkındalık oluşturmak adına “ÖZGÜRLÜK KONVOYLARI” düzenledi;

Hocaefendi’nin sevenleri, merkez parkta özgürlük çemberleri oluşturarak ezgiler ve marşlar eşliğinde adalet çağrılarını yenilediler.

30 ocaktan bu yana Hocaefendi’yi bir an olsun dahi yalnız bırakmayan  sevenleri ve talebeleri, sosyal medya üzerinden  her fırsatta özgürlük ve adalet çağrılı taglar başlatarak  açılan tagları, Türkiye ve dünya gündemine taşıdılar.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here