“Darbeden medet umdu” İftirasına Cevap

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece cuma tefsir dersinden sonra kendisine yöneltilen darbe hakkında açıklama yapmıştı. Peki Alparslan Kuytul Hocaefendi 15 Temmuz darbe girişimi hakkında ne dedi? Alparslan Kuytul Hocaefendi darbeden medet mi umdu? Alparslan Kuytul Hocaefendi darbeclieri destekledi mi? İşte bu soruların cevabı:

15 Temmuz Darbe Girişimi Hakkında Ne Dedi?

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Merkez Binasında her hafta Cuma günü mutad olarak yaptığı Tefsir dersine 15 Temmuz 2016 Cuma günü kaldığı yerden devam ettiği esnada meydana gelen darbe girişimi kendisine haber verildiğinde yaptığı ilk açıklaması karanlık ve kötü niyetli kişi ve kurumlar tarafından çarpıtılmıştır. Yapılan açıklama kırpılmış bir video ile amacından saptırılmış ve Hocaefendi, özellikle aktroller, havuz medyası ve sol medya tarafından ‘Paralelci’ ve ‘Darbeden medet uman birisi’ gibi gösterilmek istenmiştir.

15 Temmuz 2016’da Yapılan Açıklamanın Asıl Metni

“Ders esnasında -siz internetten takip etmişsinizdir- saat 22.00 civarında Türk Silahlı Kuvvetleri ülke yönetimine el koymuş ve şu anda darbe yapılmış vaziyette. Bakın ne günlere geldik? Tekrar darbe günlerine geldik. Şu anda Cumhurbaşkanı, Başbakan, Hükümet ne durumdadır bilemiyoruz. Genelkurmay böyle açıklama yaptığına göre demek ki onlar da gözaltındalar. Bundan sonrasında ne olacağı karanlık! TRT’nin yayını kesilmiş ve açıklama yapılacakmış. Şimdi siz bundan sonra seyredin, bu darbe ortamında belki de yüz binlerce insan içeri alınacak. Belki biz de onlardan biri olacağız. Bundan sonrasında ne olacağı karanlık! Allah milletimizin başına kaldıramayacağı sorunlar çıkarmasın, böyle sorunlarla karşılaştırmasın. Bu darbenin İslami faaliyetlere darbe olmamasını ve İslami faaliyetlerin bundan olumlu yönde etkilenmesini, Müslümanların hayrına olmasını vesile kılsın. Biz her ne kadar bu hükümeti baştan beri tenkit ettiysek de darbe ile devrilmiş olmalarından memnun olmayız. Bu darbenin nereye gideceği belli olmaz. Allah suçsuz olanları korusun, suçsuz olanların başına musibetleri getirmesin. Bakalım bundan sonra ne olacak? Şunu bilin; Allah Müslümanların, İslami hareketin yardımcısıdır. Belki bazı zor günler geçirebiliriz, ama sonra tekrar güneş doğacak, tekrar çok daha güçlü bir şekilde İslami hareket yoluna devam edecek.

Herkes her şeye hazır olmalı. Ama sonunda tekrar güneş doğacak. Buna emin olun. Hakkınızı helal edin. Selamun aleyküm.”

15 Temmuz 2016’da Yapılan Açıklamanın Kırpılmış Hali:

“Ders esnasında -siz internetten takip etmişsinizdir- saat 22.00 civarında Türk Silahlı Kuvvetleri ülke yönetimine el koymuş ve şu anda darbe yapılmış vaziyette. Bu darbenin İslami faaliyetlere darbe olmamasını ve İslami faaliyetlerin bundan olumlu yönde etkilenmesini, Müslümanların hayrına olmasını vesile kılsın.”

Kırpılan videonun metnine bakıldığında yapılan işin ne kadar art niyetli ve alçakça olduğu açıkça görülmektedir. Konuşmanın yanlış anlaşılması için uzmanca kırpılmış olduğu bellidir. Hatta olayı bilmeyen bir çok kişi bu videoya bakarak aldanmış aslını izleyince özür beyan etmek durumda kalmıştır.

Hocaefendi’nin ilk tepkisi 15 Temmuz gecesi saat 23.30 civarında ve canlı yayında yaptığı tefsir dersinden hemen sonra kendisine verilen bilgiye göre söylediği sözlerdir. O esnada henüz olay açıklık kazanmamış, TRT’nin yayını kesilmiş ve Cumhurbaşkanı’nın bile nerde olduğu bilinmemektedir. Tüm Türkiye darbeyi TSK’nın emir-komuta silsilesi içinde gerçekleştirdiğini, bütün ordunun işin içinde olduğunu zannetmektedir. Hocaefendi böyle olduğunu zannettiği halde yine de tüm orduyla karşı karşıya gelmeyi göze alarak darbeden razı olmadığını o konuşmasında da ifade etmiştir. Buna rağmen darbe girişimini kullanarak bütün dindarları ve İslam’ın hizmetkârlarını zor duruma düşürmek isteyen İslam düşmanları, konuşmayı kırparak Hocaefendi’yi darbeye dua eder gibi göstermek istemişlerdir. İlgili videonun kırpılmamış hali izlendiğinde ise bu konuşmanın darbeyi destekleyecek nitelikte olmadığı, darbenin çok kimseye zarar vereceği, bundan sonra her türlü zulme hazır olmak gerektiğini ifade ederek darbelerin kötülüğüne dikkat çektiği görülmektedir.1

Cumhurbaşkanı da darbe gecesi yaptığı açıklamada “Bu hareket, bu çıkış Allah’ın bize büyük bir lütfu” demiştir.2 Bu videoya bakarak Cumhurbaşkanını da darbe yanlısı ilan etmek doğru mudur?

Bu kirli kumpasa alet olan tüm yayın kuruluşlarını Allah’a havale ediyor, takdiri siz halkımıza bırakıyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here