Brunson Tahliyesi Sonrası Semra Kuytul’dan Tepki: Bu Duruma Dayanamıyorum

0

Furkan Gönüllüleri Rahip Brunson’ın tahliyesine karşılık Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğunu protesto etmek için dün akşam Adana Merkez Park’ta toplandı. O esnada orada bulunan Semra Kuytul ile röportaj gerçekleştirildi.

Semra Kuytul, ajan olduğu iddia edilen Papaz Brunson serbest bırakılırken, TEM ve MiT raporları ile hiçbir suçu olmadığı ispatlanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 9 aydır tutuklu bulunmasını ‘hazmedemiyoruz’ şeklinde değerlendirdi.

Semra Kuytul ile yapılan röportajın tamamı şu şekilde;

SPİKER:

246 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendinin eşi Semra Kuytul’un da şu anda burada olduğunu öğrendik. Ve ilk röportajı da kendisiyle yapmak istiyoruz.

SEMRA KUYTUL:

Bugünkü papaz meselesini biliyorsunuz. Amerikalı rahip çok kısa bir sürede tahliye edildi. Biz de 9 aydır bekliyoruz. Mahkeme günü bile belli değil. 8 Kasım mahkemenin bir kısmı sadece… Ana dosya daha mahkemeye bile taşınmamış vaziyette.  Hocaefendi’nin hiçbir terör örgütüyle ya da suç örgütüyle bağlantısı olmadığına dair TEM-MİT-KON raporu var elimizde. Şimdi böyle bir durumda, biz 9 aydır tecritte bekliyoruz ve bu durumu kaldıramıyoruz.

Yani rahip suçludur, suçsuzdur orasını ben bilemem. O, yargının bileceği iş ya da siyasetin bileceği iş biz bilemeyiz ama, biz buna dayanamıyoruz bundan dolayı attık kendimizi dışarıya…

 Buraya gelen arkadaşların da öncesinde hiçbir planı yoktu. Bu haberi duyan herkes bu hazmedememeyle dışarı attı kendisini…Nasıl eve girerler bilmiyorum. Gerçekten hazmedilemez bir durum var ortada.

Dediğim gibi mesele rahip meselesi değil, mesele Türkiye’nin ayıbı. 9 aydır böyle bir durum söz konusu, yetkililerden çıt ses yok, en ufak bir adım yok. Daha bir defa bile mahkemeye çıkartılmadı. Davası devam ediyor değil, daha başlamadı. Böyle bir durumda bizde kendimizi attık dışarıya.

SPİKER:

Rahibe gelince, onun da 1 ay içerisinde 4 kez mahkemeye çıkarıldığını biliyoruz. Yani ortada böyle bir tezatlık var. Uçağının da hatta hazır beklediğini biliyoruz.

SEMRA KUYTUL:

Dediğim gibi ben o kısmını bilemem ama bizim yaşadığımız bu zulme artık yetkililer bir ses vermeliler. Bu bir an evvel çözülmeli. Biz önümüzdeki günlerin bize ne getireceğini hala bilmiyoruz. Bu zulüm nereye kadar devam edecek?  Arkadaşlarımız çarşaf çarşaf belgeler yayınlıyorlar, biz kendi elimizle kendimizi aklıyoruz, mahkeme huzuruna çıkartılmıyoruz.

Ve bu çok önemli bir nokta; Bizim ana mahkememizin günü hala belli değil. Yani Furkan Vakfı dosyasının günü hala belli değil. 9 aydır hala belli değil. Çok ciddi bir sıkıntı şu anda.

Arkadaşlarımız da sağ olsunlar duyarlılık göstermişler. Bu haberi duyar duymaz dışarıya çıktılar. Biraz önce yine doğal bir şekilde oluşan dev bir konvoy gerçekleşti.

Söyleyebileceklerimiz, hissettiklerimizin yanında çok az kalıyor. Bir an evvel bunun bitmesini istiyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here