Alparslan Kuytul’dan:“Benim Ömrüm Ders Vermekle Geçti. Hiçbir Zaman Terörle Alakam da Olmadı.”

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi 14 Ocak 2017 tarihinde Kahramanmaraş’ta düzenleyecek olduğu konferansın iptal edilmesinin ardından orada bulunan dernek binasının önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Kahramanmaraş’ta yapmış olduğu basın açıklamasında, kendisine yönelik atılan iftiralara değinerek şunları söyledi:

TAKDİR EDECEĞİNİZE BÖYLE ENGELLEMELER YAPIYORSUNUZ?

“Biz bildiklerimizi konuşmak için öğrendik. Eğer konuşmayacaksak neden öğrendik? Bize konuşma diyorlar, Irak politikasını tenkit ettim, neden tenkit ettin? Suriye politikasını tenkit ettim, neden tenkit ettin? Rus uçağını düşürdüler yanlış dedim, neden yanlış dedin? Bütün bunların hepsinde de haklı çıktım mı çıkmadım mı? Neden takdir edeceğinize böyle engellemeler yapıyorsunuz?

BEN VATANINI SEVEN BİR İNSANIM BEN HAİN DEĞİLİM

Rus uçağını düşürdüler, ben yanlış dedim. Ben vatanını seven bir insanım ben hain değilim. Bana hain muamelesi yaptılar. Rus uçağını düşürmek memleketime zarar verir. Ben o yüzden tenkit ettim. Daha sonrasında gidip özür dilemediler mi? Haklı çıkmadım mı? Rus uçağının düşürülmesinin memlekete zarar verdiğini gördüler, sonra gidip özür dileyip arayı düzeltmediler mi? Şuan Irakla da, Suriye’yle de arayı düzeltmeye çalışmıyorlar mı? Bütün bunların hepsinde haklı çıktım mı çıkmadım mı? İnsan böylemi davranır? Senin dediklerin haklı olsa da, neden bizi tenkit ettin diyorlar. Siz tenkit edilmez misiniz? Allah mısınız, peygamber misiniz? Siz Allah’ın koyduğu esasları değiştiriyorsunuz, Allah’ın koyduğu hükümlere uymuyorsunuz, bu zamanda öyle olmaz diyorsunuz, ben size sizin yaptığınız böyle olmaz diyemeyecek miyim? “

Alparslan Kuytul Hocaefendi konuşmasının hiçbir terör örgütü ile alakası olmadığını söyleyerek şunlara değindi:

NE FETÖ, NE PKK, NE IŞİD NE DE BİR BAŞKA ÖRGÜT HİÇBİRİYLE ALAKAM OLMADI, OLMAYACAK!

“Bana Alparslan Hoca diyorlardı, ne zaman ki yanlışlarını tenkit ettim FETÖ mü demediler, IŞİD mi demediler, İrancı mı demediler, PKK mı demediler. Hâlbuki bunların birçoğu birbirine zıttır. PKK ile IŞİD birbirine düşmandır. Ne söylediklerini bile bilmiyorlar. Ben onların dediklerinin hepsinde de uzağım. Ne FETÖ, ne PKK, ne IŞİD ne de bir başka örgüt hiçbiriyle alakam olmadı, olmayacak!

Benim çocukluğumdan beri alakam sadece Allah’la oldu, sadece Kur’an’la oldu. Benim çocukluğum camide geçti, benim gençliğim İslami hareketin içinde geçti, benim ömrüm ders vermekle geçti. Hiçbir zaman terörle alakam da olmadı. Bunu bilmelerine rağmen iftira atıyorlar.”

Alparslan Kuytul Hocaefendi konuşmasının sonlarına doğru “Herkesin susturulması caiz olamaz” diyerek çok önemli açıklamalarda bulundu:

HERKESİN SUSTUĞU BİR MEMLEKETE ALLAH BELA VERİR

“Daha evvel başka memleketlerde böyle düzenler kurdular, sonları iyi olmadı. Herkesin sustuğu bir memlekete Allah bela verir. Herkesin susturulması caiz olamaz. İyi niyetli konuşanlarla kötü niyetli konuşanların farkını anlamıyorlarsa devleti de idare etmeye layık değillerdir demektir. Bir teröristi dinler gibi beni dinleyen adam beni anlamıyor demektir. Benim konuşmalarımla vatan millet düşmanlarının konuşmalarını aynı kefeye koyan adam zerre kadar bir şey anlamıyor demektir. İyi niyetle konuşanla kötü niyetle tenkit edeni aynı kefeye koymak hangi vicdana sığar?

BEN MEMLEKETİMİN BİRLİĞİNİ, BERABERLİĞİNİ İSTEYEN BİR İNSANIM

Ben memleketimin birliğini, beraberliğini isteyen bir insanım. Kıymetli kardeşlerim bugüne kadar terörün t’si ile bir alakamız olmadı çok şükür. Bundan sonra da olmayacak. Fakat o şekilde göstermek zorunda kalıyorlar. Çünkü başka bir gerekçe söyleyemiyorlar. Ben bu zulmü yapanları Allah’a havale ediyorum, halkımızın vicdanına havale ediyorum ve tekrar ifade ediyorum. Biz bu yola ölünceye kadar girdik, bu davanın emekliliği yok, beni emekli etmeye çalışıyorlarsa bilsinler ki bizim emekliliğimiz mezarda olur.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here