Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Mahkemesine Son 40 Gün Kala Siyasi Yargı Değil Adil Yargı İstiyoruz!

0
Tertemiz ve Rabbani bir duruşla İslami çalışmalarına çocuk yıllarından itibaren başlayan ve tüm ömrünü ümmetin kurtuluşu için harcayan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve kurucusu olduğu Furkan Vakfı, 30 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen şafak operasyonu ile yeni ve zorlu bir sürece mecbur bırakıldı.
Bilindiği üzere ömrünü İslam davasına vakfeden, her gününü İslam’ın geleceği için çalışarak geçiren, Allah’tan başka hiçbir makama yaranmaya çalışmayıp, sırtını sadece Allah’a ve Müslüman kardeşlerine dayayarak güç bulan Alparslan Kuytul Hocaefendi, hayatı boyunca terörün her çeşidini lanetlemiş olmasına rağmen, birbirine düşman 4 ayrı terör örgütüyle ilişkilendirilerek 8 Şubat günü Bolu F Tipi cezaevine nakledildi.
Herkesin korkutularak susturulmaya çalışıldığı bir dönemde ümmetimizin ve toplumumuzun hayrı için hakkı cesurca ortaya koyan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 10 aydır Bolu F tipi cezaevinde tutularak tevhidi ortaya koymuş olmanın ve yanlışlara yanlış demenin bedelini ödemeye devam ediyor.
Haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, hakkında 8 Kasım’da terör propagandası suçlamasıyla görülen mahkemede tahliye kararı verildi. Ancak aynı gün bir başka dosyanın ara mahkemesinden tutuklu yargılanmasının devamına karar verilmesi sebebiyle serbest bırakılmadı. Tahliye edildiği terör mahkemesinin ikinci duruşması 10 Ocak 2019 tarihinde görülecek.
10 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 10 aydır İzmir Ödemiş cezaevinde tutuklu bulunan Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz, 7 aydır Adana Kürkçüler cezaevinde tutuklu olan Veysel Dörtgöz ve 40 kişinin tutuksuz yargılandığı Furkan Vakfı davasının mahkemesi ise 22-23-24 Ocak 2019 tarihleri arasında 3 ayrı günde görülecek.
Alparslan Kuytul Hocaefendi, Veysel Dörtgöz ve Ali Alagöz 22 Ocak’ta mahkemeye çıkacak.
Hocaefendi’nin 22 Ocak tarihine kadar tutuksuz yargılanması için avukatları tarafından 4. Ağır ceza mahkemesine verilmesine rağmen dilekçe bir üst mahkeme tarafından reddedildi.
Türkiye’nin onuru ve umudu olan bir İslam aliminin 10 ay boyunca demir parmaklıklar arkasında TECRİTTE tutulması, ülkemiz adına büyük bir utanç olarak hafızalardan silinmeyecek ve yapılan bu zulümler bir bir tarih sayfalarına geçecektir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 10 Aydır Maruz Kaldığı Hukuksuzlukları Kısaca Şu Şekilde Özetlemek Mümkündür;
Alparslan kuytul Hocaefendi 10 ay boyunca Bolu Cezaevinde üç kişilik odada tek başına, tecrit altında tutuldu. Tutukluluğun üzerinden 300 gün geçtikten sonra yanına Furkan vakfı başkanı Ali Alagöz verildi. İlk iki ay hiçbir sosyal ve sportif faaliyete katılmasına müsaade edilmedi. Televizyon talep edilmesine rağmen kendisine 64 gün sonra televizyon verildi.

Sosyal faaliyet olarak iki buçuk ay boyunca bir mahkumla haftada iki saat sohbete çıkarıldı, daha sonra haftada bir saat spora çıkmasına izin verildi. Ancak 16 Ağustos 2018’den itibaren sohbet faaliyeti kaldırıldı, ayda üç kez spora çıkma hakkı iki ayda üç defaya indirildi ve bu faaliyete tek başına çıkma şartı eklendi. Eşine ve çocuklarına yazmış olduğu mektuplar yerine ulaştırılmadı. Arkadaşlarına yazmış olduğu ve Furkan Nesli Dergisinde yayınlanmasını istediği mektup sakıncalı bulunarak gönderilmedi. İnfaz Hâkimliğine müracaat edildikten sonra mektupta bir sakınca olmadığı kararı verildi, karara Savcılık itiraz etti, itirazı inceleyen Ağır Ceza Mahkemesi, mektupta bir sakınca bulmamasına rağmen mektubun gönderilmesine yine müsaade etmedi. Mektubun bir anda ortadan kaybolduğu gerekçe olarak sunuldu. Yoğun talepler sonucunda mektubun fotokopisine ulaşılarak iadeli taahhütlü olarak gönderilmesi sağlandı.

İlk zamanlar, Alparslan Kuytul Hocaefendi dışındaki diğer mahkûmlar yeğenleri ile görüştürülürken OHAL gerekçe gösterilerek Hocaefendi’nin yeğenleri ile görüştürülmesine izin verilmedi. OHAL’in kalkması üzerine bu hak kendisine aylar sonra verilmiş oldu. Aynı şekilde ilk zamanlar avukatı ile görüşmelerinde de sınır getirildi. Avukatla görüşme hakkı haftada iki defa ve dört saatle sınırlandı ve bu hukuksuzluk üzerine tekrardan mahkemeye başvurularak sınırlamanın kaldırılması sağlandı.
Furkan gönüllüleri olarak Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin öğretilerinden yola çıkarak diyoruz ki; Davamız İslam davası, hedefimiz tüm insanlığın ihtiyacı olan İSLAM MEDENİYETİDİR. Yolumuz ise Allah Rasulü’nün takip ettiği metoda uyumlu olma gayretidir. Alparslan Kuytul Hocaefendi başta olmak üzere bütün kardeşlerimizin samimane tüm gayretleri sadece ve sadece bunun içindir. Allah’tan ve Müslüman kardeşlerimizden başka dayandığımız ve güvendiğimiz kimsemiz de yoktur.
Son olarak Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 22 ocak 2019 tarihinde gerçekleşecek olan mahkemesine son 40 gün kala; SİYASİ DEĞİL ADİL YARGI istiyor ve yapılan hukuksuzlukları bir kez daha duyarlı halkımızın vicdanına sunuyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here