Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı Davasında Son Durum

0
Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkeme durumu ve Furkan Vakfı davasında merak edilen her şey bu yazımızda…

302 gündür haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında 8 Kasım’da terör propagandası suçlamasıyla görülen mahkemede tahliye kararı verildi. Ancak aynı gün bir başka dosyanın ara mahkemesinden tutuklu yargılanmasının devamına karar verilmesi sebebiyle serbest bırakılmadı. Tahliye edildiği terör mahkemesinin ikinci duruşması 10 Ocak 2019 tarihinde görülecek.

Hiçbir haklı gerekçe olmaksızın 10 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 10 aydır İzmir Ödemiş cezaevinde tutuklu bulunan Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz, 7 aydır Adana Kürkçüler cezaevinde tutuklu olan Veysel Dörtgöz ve 40 kişinin tutuksuz yargılandığı Furkan Vakfı davasının mahkemesi ise 22-23-24 Ocak 2019 tarihleri arasında 3 ayrı günde görülecek.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Veysel Dörtgöz ve Ali Alagöz 22 Ocak’ta mahkemeye çıkacak.

Hocaefendi’nin 22 Ocak tarihine kadar tutuksuz yargılanması için avukatları tarafından 4. Ağır ceza mahkemesine verilen dilekçe bir üst mahkeme tarafından reddedildi.

12 Mart 2019’da ise, 30 Ocak 2018 operasyonu ile birlikte kayyum atanarak faaliyetlerden men edilen Furkan Vakfının kapatılma davası gerçekleşecek.

TEM, MİT, Emniyet, VGM ve Başbakanlık tarafından hazırlanan resmi belgelerce Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ve Furkan Vakfının tertemiz olduğu ortaya çıkmıştı.

Hem yurtiçi hem yurtdışında bulunan yüzbinlerce seveni ise aylardır süregelen bu hukuksuzluğun sona ermesini ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkemeden beraat etmesini istiyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğunun 300. Gününde Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafında bulunan talebeleri ve sevenleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Kalabalık gruplar tarafından gerçekleştirilen basın açıklamalarında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğunu kınayan pankartlar açıldı.

Özellikle Adana Merkez Park’ta yatsı namazı çıkışı buluşan yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamasında coşkulu topluluk Merkez Parkı tekbir ve sloganlarla inletti.

Kötü hava şartlarına rağmen kalabalık gruplar halinde Türkiye’nin dört bir tarafında ve yurt dışında da gerçekleştirilen basın açıklamalarında Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük istendi.

Sevenleri, 10 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye ve tüm mazlumlara özgürlük ve adalet çağrısında bulundu.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here