Alparslan Kuytul Hocaefendi Hakkında Son Durum!

2

Alparslan Kuytul Hocaefendi, tutuklu yargılanması için herhangi bir haklı gerekçe gösterilmeksizin 216 gündür Bolu F Tipi Cezaevi’nde tecrit zulmü altında tutuluyor.

8.02.2018 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bolu F Tipi Cezaevi’ne gönderilen Alparslan Kuytul Hocaefendi, cezaevinde diğer mahkumlardan farklı bir muamele görüyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Ağır Cezaevi Şartları

Bolu F Tipi cezaevinde 3 kişilik koğuşta tek başına kalan Alparslan Kuytul Hocaefendi, terörle hiçbir alakası olmadığı halde haksız bir şekilde terör örgütü üyesi gibi muamele görmeye devam ediyor.

Hiçbir suçu tespit edilmediği halde diğer tutuklulara sağlanan spor saati, kütüphaneye çıkma, ortak havalandırmayı kullanma ve sohbet grubuna katılma, TV kullanma, avukatlarıyla kısıtlamasız görüşme, kitaplarına ulaşma gibi birçok haktan da mahrum bırakılmıştı.

Ailesi ve avukatlarınca yapılan itirazlar neticesinde iki ay sonra TV kullanma hakkı verilmiş ve 4 ay sonra da avukatlarıyla görüşme kısıtlaması kaldırılmıştı.

Spora Çıkma Hakkı da Elinden Alındı

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haftada bir kez spora cıkma hakkı ilk kez 5,5 ay sonra kendisine verilmişti ancak edinilen son bilgilere göre aylar sonra verilen bu hakkı da sebep gösterilmeksizin elinden alındı. Cezaevinin uyguladığı bu keyfi kısıtlamalar ise Hocaefendi’nin yurtiçi ve yurtdışında bulunan on binlerce talebe ve seveni tarafından tepkiyle karşılandı.

7 ayı aşkın bir süredir tek başına kalan ve tutuklu yargılanan Hocaefendi’ye 8 mahkeme açıldığı, tüm bu mahkeme süreçlerini ise cezaevinden sürdürmek zorunda bırakıldığı biliniyor.

Ancak Semra Kuytul Hocahanım ve yakın akrabalarının sosyal medyada yaptığı paylaşımlarca Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaşadığı tüm bu haksızlıklara rağmen güçlü ve moralinin iyi olduğu biliniyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin iddianamesinin hazırlandığı, mahkeme günün ise 8.11.2018 tarihinde olacağı bilgisi daha önce öğrenilmişti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here