Alparslan Kuytul Hocaefendi Cezaevinde Bir Gününü Nasıl Geçiriyor ?

0

Kıymetli kardeşlerim öncelikle herkesin çokça merak ettiği,  8 Şubattan bu yana tecrit altında tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin kalmış olduğu Bolu cezaevindeki odanın ortamını ve son durumu ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Kalmış olduğu odanın üst bölümünde üç yatak, alt bölümünde  lavabo, banyo ve mutfak tezgâhının bir de havalandırmasının olduğu üç kişilik bir koğuşta tek kalmaktadır. Cami, cezaevinin yanında olup Ezan sesi rahatlıkla duyulmaktadır. Alparslan Kuytul Hocaefendi de ezan nimetini göndermiş olduğu 01.04.2018 tarihli mektubunda da şöyle dile getirmiştir. “ Neyse ki ezan sesi var ve yakından duyulabiliyor “

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında son durum ise şu şekildedir:

Bolu F Tipi cezaevinde 3 kişilik koğuşta tek başına kalan ve havalandırma dâhil hiç kimse ile görüştürülmeyen Alparslan Kuytul Hocaefendi delilsiz isnatsız bir iddia ile terör örgütü üyesi muamelesi görmeye devam etmektedir. Hiçbir suç tespit edilmediği halde diğer tutuklulara sağlanan spor saati, kütüphaneye çıkma, ortak havalandırmayı kullanma ve sohbet grubuna katılma, TV kullanma, avukatlarıyla kısıtlamasız görüşme gibi birçok haklardan mahrum bırakılmaktadır.
Ailesi ve avukatlarınca yapılan itirazlar neticesinde aylar sonra TV kullanma hakkı verilmiş ve avukatlarıyla görüşme kısıtlaması kaldırılmıştır. Ayrıca aylar sonra bir mahkûm ile bir saat olmak şartıyla hafta da üç gün görüşmesine izin verilirken daha sonrasında bu hak *ayda* iki gün spora çıkma hakkıyla değiştirilmiştir.

 

Gelelim Hocaefendi’nin sevenleri tarafından son günlerde en çok merak edilen soruya. Uygulanan tecrit zulmüne rağmen Alparslan Kuytul Hocaefendi cezaevinde bir gününü nasıl geçirmektedir?

Semra Kuytul Hocahanım cezaevi ziyaretlerinde kendisine bu soruyu sormuş ve Hocaefendi de saat saat gününü nasıl geçirdiğini anlatmıştır.

 İŞTE ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN DİLİNDEN CEZAEVİNDE YAŞADIĞI BİR GÜNÜ:

  • Çoğunlukla gece saat 12.30 ya da 01.00 gibi yatıyorum. Bazı günler akşamdan ayırdığım yemekle sahur yapıp her gece sahur ve teheccüd namazı için saat 03.30 ya da 05.30 gibi kalkıp sabah namazına kadar tesbihat ile meşgul oluyorum

 

  • Sabah namazından sonra tesbihata devam ediyorum.

 

         

 

  • Saat 07.00’de kahvaltı yapıyorum.
  • Kahvaltıdan sonra tekrar tesbihata devam ediyorum.

 

  • Her gün saat 08.00’de sayım yapılıyor ve odada olup olmadığım kontrol ediliyor. Ardından da havalandırmanın kapısı açılıyor.
  • Ben de saat 09.30 ya da 10.00’a kadar vird çekip Kur’an’ Kerim okuyorum. 
  • Genellikle saat 10.00’da dinleniyorum
  • Saat 12.00, 12.30 gibi öğle yemeği veriliyor. Yemek ve namazdan sonra artık geceye kadar namaz ve yemek arası hariç kitap okuyorum. Aralarda tekrar Kur’an’ı Kerim’de okuyorum. 

 

 

  •  Saat 16.00’da havalandırma kapatılıyor.
  • 17.00’de de akşam yemeği veriliyor. 

 

Her gün yaklaşık 12 saat kadar kitap okuduğunu söyleyen Alparslan Kuytul Hocaefendi  ‘Hatta vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorumdiyerek tüm sevenlerinin yüreğine az da olsa su serpmiştir. Her yönüyle bizlere örnek olan Muhterem Hocamız cezaevinde de yaşadığı tecrit zulmüne rağmen planlı ve düzenli çalışmalarına devam etmektedir.

Rabbimizden dileğimiz tez zamanda hocamıza kavuşacağımız ve yaşadıklarını kendi ağzından dinleyeceğimiz günlerin gelmesidir.  

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here