Alparslan Kuytul Hakkında Son Durum!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkındaki son gelişmeler, hem Türkiye hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden ilgiyle takip ediliyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkındaki son gelişmeler, hem Türkiye hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden ilgiyle takip ediliyor. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı aracılığıyla edindiğimiz son bilgilere göre; Hocaefendi’nin cezaevinde maruz kaldığı haksızlıklar devam ediyor. Ayrıca Hocaefendi’nin uzun zamandır beklenen iddianameside hazırlandı. İşte Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkındaki son gelişmeler;

İDDİANAME HAZIRLANDI!

Edinilen bilgiye göre Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin uzun zamandır beklenen iddianamesi hazırlandı. Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından dosyanın sunulduğu terör mahkemesi iddianameyi geri iade etti. Ancak savcının bir kez daha itirazı sonucunda mahkeme iddianameyi kabul etti.

MAHKEME GÜNÜ BELLİ OLDU!

Terör mahkemesi dosyada Alparslan Kuytul Hocaefendi ve iki kişi hakkında tefrik kararı verdi. Tefrik kararı verilen dosyadaki suçlamalar ise şu şekildedir: Alparslan KuytulHocaefendi için FETÖ’ye yardım etmek (!) ve PKK terör örgütünün propagandasını yapmak(!) M.Ç ve G.Y. hakkında ise FETÖ’nün propagandasını yapmak(!)

Üç kişinin yargılanacağı bu dosyanın duruşma günü ise 08.11.2018 olarak bildirildi.

Mahkeme, Alparslan Kuytul Hocaefendi de dâhil 41 kişinin, esas dosyası hakkında terör dosyası olmadığını belirterek görevsizlik kararı verdi. Görevsizlik kararı verilen dosyanın ise hangi mahkemede ve ne zaman görüleceğinin önümüzdeki hafta içi belli olması bekleniyor.

TERÖR SUÇLAMASI, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDAKİ KONUŞMALARINA DAYANDIRILDI

Son gelişmelerle birlikte Furkan Vakfı davasının terör davası olmadığı kesinleşmiş oldu.Terör suçlaması sadece üç kişide bulunuyor ve bu kişilerin terörden açılan davaları ayrı bir mahkemede devam edecek. Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkındaki terör suçlaması, ifade özgürlüğü kapsamında yaptığı konuşmalara dayandırıldı.

Ayrıca Hocaefendi’nin, 6 farklı konuşması üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasından beraat ettiği davanın, savcının itiraz etmesi üzerine istinaf mahkemesine sevk edildiği öğrenildi.

TECRİT DEVAM EDİYOR

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 30 Ocak’ta şafak operasyonu ile gözaltına alınmış, 10 günlük gözaltı sürecinin ardından 08.02.2018 tarihinde çıkarıldığı mahkemece haksız bir şekilde tutuklu yargılanmak üzere Bolu F Tipi Cezaevine gönderilmişti. 172 gündür tüm sevenlerinden ayrı bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi, aynı zamanda TECRİT zulmüne de maruz bırakılıyor. Bir insanlık suçu olan tecrit zulmüne maruz bırakılması ise her kesimden tepki almaya devam ediyor.

 

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN CEZAEVİ ŞARTLARI

Bolu F Tipi cezaevinde 3 kişilik koğuşta tek başına kalan Alparslan Kuytul Hocaefendi, terörle hiçbir alakası olmadığı halde haksız bir şekilde terör örgütü üyesi gibi muamele görmeye devam ediyor.

Hiçbir suçu tespit edilmediği halde diğer tutuklulara sağlanan spor saati, kütüphaneye çıkma, ortak havalandırmayı kullanma ve sohbet grubuna katılma, TV kullanma, avukatlarıyla kısıtlamasız görüşme, kitaplarına ulaşma gibi birçok haktan da mahrum bırakılmıştı.

Ailesi ve avukatlarınca yapılan itirazlar neticesinde iki ay sonra TV kullanma hakkı verilmiş ve 4 ay sonra da avukatlarıyla görüşme kısıtlaması kaldırılmıştı. 6 aydır tek başına kalan ve tutuklu yargılanan Hocaefendi’ye 8 mahkeme açıldığı, tüm bu mahkeme süreçlerini ise cezaevinden sürdürmek zorunda bırakıldığı biliniyor.

Ancak Semra KuytulHocahanım’ın attığı tweetlerde, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaşadığı tüm bu haksızlıklara rağmen güçlü ve moralinin iyi olduğu öğrenildi.

TEK BAŞINA KALDIĞI KOĞUŞUN AVLUSUNDAN İLK FOTOĞRAFLAR

Semra Kuytul Hocahanım’ıntwitter üzerinden yaptığı paylaşımlar vasıtasıyla Alparslan Kuytul Hocafendi’nin namaz kılarken, kitap okurken, avluda otururken çekildiği fotoğraflar ilk defa görülmüş oldu.

Hocaefendinin paylaşılan fotoğraflarından bazıları;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here